Haber Girişi : 04 Ocak 2023 11:36

04 Ocak Pendik’te Bugün Ne Var Ne Yok?

04 Ocak Pendik’te Bugün Ne Var Ne Yok?

Pendik ile ilgili haberler, haber özetleri için doğru yerdesiniz. Haber akışını Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok platformu üzerinden takip edebilirsiniz.

Aralık 2023 P S Ç P C C P  123 45678910 11121314151617 18192021222324 25262728293031« Kas  

PENDİK HABERLERİ

‘Ayağını Yorganına Göre Uzat’ Dönemi Başladı

Yeminli  Mali Müşavir Ahmet Gündüz: Bu dönem  şirketler de, bireyler de lüzumsuz harcamalar yapmasınlar. Ayaklarını yorganlarına göre uzatsınlar. Gelecek yıllarda�enflasyon�dizginlenmezse hem şirketlerin hem vatandaşlarımızın maliyet artışları sürecektir. Bu nedenle 2023 yılı, temkinli davranılması gereken bir yıldır.

YEMİNLİ Mali Müşavir Ahmet Gündüz bölgemizin entelektüel isimlerinden birisi. Ekonomi başta olmak üzere Türkiye ve dünya gündemini yorumlaması için görüşlerine sık sık başvuruyoruz.

Sosyal, siyasal ve ekonomik gelişmeleri sürekli gözlemleyerek değerlendirmeler yapan Gündüz, mesleki birikimini de işin içine kattığında; yakın gelecekte ne tür gelişmeler olabileceği noktasında da isabetli öngörülerde bulunabiliyor.

Bunu, kendisiyle geçmiş dönemlerde gerçekleştirmiş olduğumuz söyleşilerde; isabetli değerlendirmeleri, uyarı ve çözüm önerileri ile de ortaya koymuş durumda.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Üniversiteye Hazırlanan Öğrencilere Müjde

Pendik Belediyesi Gençlik Kampı’nda öğrencilerle buluşan Belediye Başkanı Ahmet Cin, onlarla sohbet etti, masa tenisi oynadı. Ziyarette öğrencilere müjde veren Başkan Ahmet Cin, ilk defa üniversiteye girenlere verilen harçlığı artıracaklarını ve kütüphane sayısını 20’ye çıkaracaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Belediyesi Gençlik Kampı’nda öğrencilerle buluştu. Kampa üniversiteye hazırlanan Kırımlı Fazilet Olcay Anadolu Lisesi öğrencileriyle sohbet etti, soruları cevapladı. Ardından öğrencilerle masa tenisi oynayan Başkan Ahmet Cin, mini okçuluk turnuvasında öğrencilerle yarıştı.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Zekai Tunca Eserler

Türk müziğinin sevilen sesi ve bestekar Zekai Tunca Pendikli sevenleriyle buluştu. PEFHEMPendik Kent Konseyi ve Genç PESİAD’ın bu yıl ikincisini organize ettiği ‘Her Nota Bir Kitap Olsun’ etkinliğine Zekai Tunca konuk oldu.

Sunuculuğunu Mustafa Yolaşan’ın yaptığı, Şef Melda Kuyucu Kılıç yönetimindeki  PEFHEM TSM Korosu ‘Zekai Tunca Şarkıları’ ile dinleyicilerine keyifli anlar yaşattı.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Portre Marmara Projesi’nin Temeli Atıldı

Akbulut İnşaat, Şahinyılmaz Yapı ve Sah Yapı iş birliğiyle hayata geçirilen Portre Marmara Projesi’nin temeli atıldı. Bu önemli güne çok sayıda davetli katılım sağladı. Toplam 100 adet dairenin bulunduğu proje avantajlı fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

Fevzi Çakmak Mahallesi Malazgirt Caddesi üzerinde iki bloktan oluşan proje, Pendik’teki dikkat çeken inşaat projeleri arasında yerini aldı.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Hak Ve Kardeşlik Hareketi Pendiklilerle Kahvaltı Programında Buluştu

Genel Başkanlığını Prof. Dr. Naki Erdemir’in yaptığı, 2012 yılında kurulan ‘Hak Ve Kardeşlik Hareketi’; Pendikli STK temsilcileri, kanaat önderleri, iş adamları ve bazı siyasi parti temsilcileri ile kahvaltı programında buluştu.

Seminerlerinde ülkenin huzurunun İslami ve insani değerlere sahip çıkmakla gerçekleşebileceğine vurgu yapan Prof. Dr. Naki Erdemir, Pendikli sivil toplum kuruluşlarıyla, kanaat önderleri ve iş adamları ile toplantı gerçekleştirdi.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

PEKSAD Ve QNB Finansbank İşbirliği İle Gönüllü Finansçılar Çocuklara Satranç Sınıfı Hediye Etti

PEKSAD (Pendik Kültür Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği) yönetim kurulu başkanı olan QNB Finansbank gönüllü finansçısı tarafından hayata geçirilen ve QNB Finansinvest tarafından  desteklenen projede 80 çocuk satranç sporu ile tanıştı.

Gönüllü proje çalışmaları kapsamında hem QNB Finansbank Gönüllü Finansçısı hem de PEKSAD

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

GÜNDEM HABERLERİ

Bedelli askerlik 2023 ne kadar olacak?

Bedelli askerlik ücretleri yeniden gündeme geldi. TÜİK tarafından açıklanan aralık ayı enflasyon verileri ile 6 aylık enflasyon farkı kesinleşti ve zam oranları belli oldu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı memur zammıyla birlikte bedelli askerlik ücreti de 100.080,9‬ TL’ye yükselmiş oldu.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Emekli maaşlarına ne kadar zam yapıldı?

Emekli maaş zammı Ocak 2023 oranları, Aralık ayı enflasyon verilerine bağlı olarak 6 aylık enflasyon artış oranın açıklamasıyla netleşti. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları 6 aylık enflasyon artış oranında zamlandı. SSK emekli maaşları 6 aylık enflasyon artış oranı doğrultusunda yüzde 15,4 oranında zam yapıldı. 

BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Bağ-Kur emekli maaşları TÜİK tarafından Aralık ayı enflasyon oranları doğrultusunda belli olan 6 aylık enflasyon artış oranı kadar; yani yüzde 15,4 zam yapıldı.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Ocak ayı kira zammı ne kadar oldu?

ARALIK AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu, enflasyon verilerini her ayın 3’ünde açıklıyor. Aralık ayı enflasyon rakamlarının da 3 Ocak 2023 Salı günü açıkladı.

TÜİK aralık ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) gerçekleşmelerini açıkladı. Buna göre aralıkta enflasyon yıllık yüzde 64.27, aylık olarak ise yüzde 1.18 oldu. Tüketici fiyatlarındaki yıllık artış son 9 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

500 bin sözleşmeli için kadro şöleni!

Yapılan düzenlemeyle Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili maddesi temel dayanak haline getirilerek, “sözleşmeli personel statüsü” yeniden belirlendi.

Buna göre, mahalli idareler dâhil 3 yılı dolmuş sözleşmeliler bir yıllığına aday memurluğa geçirilecek.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücreti 2023 Ne Kadar? 

2023 yılı itibari ile çok sayıda ürün ve hizmete zam yapıldı.

Son zamanlarda sosyal medyada da köprülerden geçiş ücretlerinin zamlandığı ve en uygun geçişin 410 TL’ye yükseldiği iddiası gündem olmuştu.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Araç muayene ücretleri 2023 ne kadar?

Araç muayene ücretleri de yeni yıla girilmesiyle birlikte belirlendi.

Çok sayıda araç sahibi vatandaşın merak ettiği araç muayene ücreti 2023 yılında değişti.

Tarife, 1 Ocak’tan itibaren geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında artırıldı.

Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Trafik Kanunu ile bu kapsamdaki yönetmeliklerde düzenlenen belge, ceza ve muayene ücretleri 2023 yılı için yeniden belirlendi.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

“Çikolatalı süt nereden gelir?” sorusuna katılımcıların yüzde 7’si ne cevap vermiştir?

ATV ekranlarının yarışma programı “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışması Kenan İmirzalıoğlu sunuculuğunda 31 Aralık 2022 Cumartesi günü yeni bölümle izleyicisiyle buluştu.

İzleyenlere pek çok konuda yeni bilgiler kazandıran uzun soluklu yarışmanın son bölümünde yarışmacıya yöneltilen 2017’de ABD’de 1000 yetişkinle yapılan bir araştırmada sorulan “Çikolatalı süt nereden gelir?” sorusuna katılımcıların yüzde 7’si ne cevap vermiştir? sorusu izleyenler tarafından araştırılıyor.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

ÖSYM 2023 sınav tarihleri belli oldu mu?

2023 ÖSYM SINAV TAKVİMİ YAYIMLANDI MI?

2023 yılı ÖSYM sınav takvimi geçtiğimiz aylarda duyurulmuştu fakat YKS sınavlarının seçim tarihiyle çakışmasından dolayı yeni bir duyuru ile ÖSYM tarihleri geri çekmişti.

2023-YKS Yükseköğretim Kurumları Sınavı 1. Oturum (TYT),2. Oturum (AYT) ve 3. Oturum (YDT) tarihleri 24 Kasım 2022 tarihinde açıklanmıştı. Takvimde, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 17-18 Haziran’da yapılacağı belirtilmişti.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

TOKİ kura takvimi Ocak 2023

TOKİ 4. ETAP KURALARI TAMAMLANDI!

Tarihin en büyük sosyal konut projesinde 4. etap kuralarının 19 Aralık Pazartesi günü itibarıyla tamamlandığını resmi sosyal medya hesabından duyurdu.

“İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi kapsamında ilk 4 etabın kura çekimleri 7 Kasım-19 Aralık tarihleri arasında Şırnak, Ardahan,

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

MAGAZİN HABERLERİ

Cemal Can Canseven’in estetiksiz hali ortaya çıktı!

Cemal Can Canseven, Instagram‘dan eski kilolu halini paylaşmıştı. Cemal Can Canseven’in burnunun estetiksiz hali de dikkatlerden kaçmadı.

Survivor 2020’ye damga vuran isimlerden olan ve şampiyonluğu hak eden Cemal Can Canseven sosyal medyanın ilgi odağı oldu. 2023 O Ses Türkiye Yılbaşı Özel programında Canseven konuklar arasında yer aldı.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

İhanet iddialarını reddetmişti! Merve Dizdar ve Uğur Uzunel kameralara yakalandı

Masumlar Apartmanı dizisiyle yıldızı parlayan Merve Dizdar, geçtiğimiz yıl Gürhan Altundaşar ile evliliğini sonlandırmıştı. Dizdar’ın 3 yıllık evliliğini dizideki partneri Uğur Uzunel uğruna bitirdiği ileri sürülmüştü. O dönem iddiaları reddeden ikili bu kez fena yakalandı. Yılbaşını baş başa kutlayan ikilinin samimi halleri dikkat çekti

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

İbrahim Çelikkol ve Natali Yarcan’dan ilk fotoğraf

5 yıllık eşi Mihre Mutlu ile evliliğini noktaladıktan sonra adı Birce Akalay’la anılan İbrahim Çelikkol’un güzel oyuncuyla değil, onun yakın arkadaşı Natali Yarcan’la aşk yaşadığı ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

SPOR HABERLERİ

Pele’ye futbola başladığı statta cenaze töreni

Dünya futbol tarihinin en büyük yıldızlarından biri olan Brezilyalı efsane futbolcu Pele, Urbano Caldeira Stadyumu’nda düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Kolon kanseriyle mücadele eden ve uzun süredir tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz günlerde yaşama gözlerini yuman 82 yaşındaki efsane futbolcu Pele için eski kulübü Santos’un Urbano Caldeira Stadyumu’nda tören düzenlendi.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Antalyaspor ile Fenerbahçe 53. randevuda

Corendon Airlines Park Antalya Stadı’ndaki mücadele saat 20.00’de başlayacak.

Fraport TAV Antalyaspor 14 maç sonunda topladığı 16 puanla 14. sırada yer alıyor.

2022 FIFA Dünya Kupası nedeniyle Spor Toto Süper Lig’e verilen aranın ardından ilk maçında konuk olduğu Trabzonspor’a 2-0 yenilerek liderliği Galatasaray’a bırakan Fenerbahçe,

16. hafta mücadelesinde ise evinde Atakaş Hatayspor’u 4-0 mağlup ederek 2 maç aranın ardından 3 puana kavuştu.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Ozan Sol’un Sakaryaspor karnesi!

Sakaryaspor Haberleri: Sakaryaspor’un yollarını ayırdığı Ozan Sol’un yeşil-siyahlı formayla gösterdiği performansı sizler için derledik.

Sakaryaspor’da 2021/ 2022 sezonunda Bursaspor’dan kadroya katılan Ozan Sol ile yolların ayrıldığı yeşil-siyahlı kulüp tarafından resmen açıklandı.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Hull City, Wigan Athletic’i farklı geçti

İngiltere Championship’te Hull City, deplasmanda Wigan Athletic karşısında 4-1 galip gelerek ligde üst üste ikinci galibiyetini elde etti.

İngiltere Championship’in 26. haftasında Hull City, Wigan Athletic’e konuk oldu. The DW Stadyumu’nda oynanan mücadelede kazanan 4-1’lik skorla Hull City oldu.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

KOMEDİ MİZAH:

Ben Sana Zengin Olamazsın Demedim ki…

— Selamün aleyküm!.

— Aleyküm selam…

— Nasılsın baba?

— İyiyim…Nerdesin sabahtan beri?.Seni arayıp duruyorum..

— Neden?.Bişey mi oldu?

— Yooo..Sadece arıyorum..

— Baba,ben Mitat…

— Eee?.

Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

PENDİK HABERLERİ

Pendik Haberleri sitesine ‘PENDİK HABERLERİ’ başlığına tıklayıp ulaşabilirsiniz.

PEGAZONE

‘PEGAZONE’ başlığına tıklayıp, ÜCRETSİZ – KİRA komisyon ödemeden kendi mağazanızı açabilirsiniz.

SON DAKİKA HABERLERİ

‘SON DAKİKA HABERLER’ başlığına tıklayıp, Pendik’te gelişen son dakika haberlerinin tamamına erişebilirsiniz.

PENDİKGUİDE

‘PENDİKGUİDE’ başlığına tıklayıp, Pendik’e dair her dönemden fotoğraflara ulaşabilir – siz de yükleme yapabilirsiniz.

Hazırlayan: R. Hatun Bayram