Haber Girişi : 05 Ocak 2023 13:02

05 Ocak Pendik’te Bugün Ne Var Ne Yok?

05 Ocak Pendik’te Bugün Ne Var Ne Yok?

Pendik ile ilgili haberler, haber özetleri için doğru yerdesiniz. Haber akışını Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok platformu üzerinden takip edebilirsiniz.

Aralık 2023 P S Ç P C C P  123 45678910 11121314151617 18192021222324 25262728293031« Kas  

PENDİK HABERLERİ

Pendik’te trafikteki sürücü kalp krizi geçirdi hayatını kaybetti!

Pendik’te seyir halindeyken kalp krizi geçiren sürücü hayatını kaybettiİSTANBUL Pendik’te seyir halindeyken kalp krizi geçirdiği belirtilen 51 yaşındaki kamyonet sürücüsü, direksiyon başında hayatını kaybetti.

Ford marka 78 DA 348 plakalı kamyonet sürücüsü Fahrettin Kocaer seyir halindeyken kalp krizi geçirdi. Direksiyon hakimiyetini kaybeden Kocaer’in kullandığı kamyonet bariyerlere çarparak durabildi.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Pendik’te vicdansız sürücü kediyi ezip kaçtı

Lüks otomobil ile seyir halinde olan sürücü yaya geçidinde bulunan ‘Sezar’ isimli kediyi ezdi ve arkasına bakmadan kaçtı.

Olay, bugün saat 10.00 sıralarında Pendik Yayalar Mahallesi’nde meydana geldi.

İddiaya göre Audi markalı lüks otomobilin sürücüsü, süratli bir şekilde seyir halindeyken,

yaya geçidinde bulunan ve mahallelinin birlikte ilgilendiği ‘Sezar’ isimli kediyi ezdi.

Sürücü ardından arkasına bakmadan kaçtı. Kazada ‘Sezar’ isimli kedi ağır yaralandı.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Pendik’te otomobil devrilip yandı

Pendik’te devrildikten sonra yanmaya başlayan otomobildeki 4 kişi yaralandı.

Umut Ç. idaresindeki 41 AEG 558 plakalı otomobil, D-100 Karayolu Esenyalı sapağında bariyerlere çarptıktan sonra devrildi ve yanmaya başladı.

Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine bölgeye itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

‘Ayağını Yorganına Göre Uzat’ Dönemi Başladı

Yeminli  Mali Müşavir Ahmet Gündüz: Bu dönem  şirketler de, bireyler de lüzumsuz harcamalar yapmasınlar. Ayaklarını yorganlarına göre uzatsınlar. Gelecek yıllarda enflasyon dizginlenmezse hem şirketlerin hem vatandaşlarımızın maliyet artışları sürecektir. Bu nedenle 2023 yılı, temkinli davranılması gereken bir yıldır.

YEMİNLİ Mali Müşavir Ahmet Gündüz bölgemizin entelektüel isimlerinden birisi. Ekonomi başta olmak üzere Türkiye ve dünya gündemini yorumlaması için görüşlerine sık sık başvuruyoruz.

Sosyal, siyasal ve ekonomik gelişmeleri sürekli gözlemleyerek değerlendirmeler yapan Gündüz, mesleki birikimini de işin içine kattığında; yakın gelecekte ne tür gelişmeler olabileceği noktasında da isabetli öngörülerde bulunabiliyor.

Bunu, kendisiyle geçmiş dönemlerde gerçekleştirmiş olduğumuz söyleşilerde; isabetli değerlendirmeleri, uyarı ve çözüm önerileri ile de ortaya koymuş durumda.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Üniversiteye Hazırlanan Öğrencilere Müjde

Pendik Belediyesi Gençlik Kampı’nda öğrencilerle buluşan Belediye Başkanı Ahmet Cin, onlarla sohbet etti, masa tenisi oynadı. Ziyarette öğrencilere müjde veren Başkan Ahmet Cin, ilk defa üniversiteye girenlere verilen harçlığı artıracaklarını ve kütüphane sayısını 20’ye çıkaracaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Belediyesi Gençlik Kampı’nda öğrencilerle buluştu. Kampa üniversiteye hazırlanan Kırımlı Fazilet Olcay Anadolu Lisesi öğrencileriyle sohbet etti, soruları cevapladı. Ardından öğrencilerle masa tenisi oynayan Başkan Ahmet Cin, mini okçuluk turnuvasında öğrencilerle yarıştı.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Zekai Tunca Eserler

Türk müziğinin sevilen sesi ve bestekar Zekai Tunca Pendikli sevenleriyle buluştu. PEFHEMPendik Kent Konseyi ve Genç PESİAD’ın bu yıl ikincisini organize ettiği ‘Her Nota Bir Kitap Olsun’ etkinliğine Zekai Tunca konuk oldu.

Sunuculuğunu Mustafa Yolaşan’ın yaptığı, Şef Melda Kuyucu Kılıç yönetimindeki  PEFHEM TSM Korosu ‘Zekai Tunca Şarkıları’ ile dinleyicilerine keyifli anlar yaşattı.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Portre Marmara Projesi’nin Temeli Atıldı

Akbulut İnşaat, Şahinyılmaz Yapı ve Sah Yapı iş birliğiyle hayata geçirilen Portre Marmara Projesi’nin temeli atıldı. Bu önemli güne çok sayıda davetli katılım sağladı. Toplam 100 adet dairenin bulunduğu proje avantajlı fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

Fevzi Çakmak Mahallesi Malazgirt Caddesi üzerinde iki bloktan oluşan proje, Pendik’teki dikkat çeken inşaat projeleri arasında yerini aldı.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Hak Ve Kardeşlik Hareketi Pendiklilerle Kahvaltı Programında Buluştu

Genel Başkanlığını Prof. Dr. Naki Erdemir’in yaptığı, 2012 yılında kurulan ‘Hak Ve Kardeşlik Hareketi’; Pendikli STK temsilcileri, kanaat önderleri, iş adamları ve bazı siyasi parti temsilcileri ile kahvaltı programında buluştu.

Seminerlerinde ülkenin huzurunun İslami ve insani değerlere sahip çıkmakla gerçekleşebileceğine vurgu yapan Prof. Dr. Naki Erdemir, Pendikli sivil toplum kuruluşlarıyla, kanaat önderleri ve iş adamları ile toplantı gerçekleştirdi.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

PEKSAD Ve QNB Finansbank İşbirliği İle Gönüllü Finansçılar Çocuklara Satranç Sınıfı Hediye Etti

PEKSAD (Pendik Kültür Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği) yönetim kurulu başkanı olan QNB Finansbank gönüllü finansçısı tarafından hayata geçirilen ve QNB Finansinvest tarafından  desteklenen projede 80 çocuk satranç sporu ile tanıştı.

Gönüllü proje çalışmaları kapsamında hem QNB Finansbank Gönüllü Finansçısı hem de PEKSAD

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

GÜNDEM HABERLERİ

Son Dakika: Erdoğan’dan erken seçim açıklaması

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, önümüzdeki seçimle ilgili mesajlar verirken “2023’te son defa ve çok daha güçlü bir destek istiyoruz. Bu ‘son defa’ ifademizi birileri yanlış anlıyor. Ben bu seçimle ilgili söylüyorum” dedi.

Toplantı çıkışı seçim tarihine ilişkin sorulan bir soruya ilişkin yanıt veren Erdoğan, “Sular durulmadan olmaz. Öne alınması ile ilgili değerlendirmemiz var. Kamuoyunda ne konuşulursa hepsi bizim gündemimizde yer alır” diye yanıt verdi.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Süper Loto Nasıl Oynanır?

Süper Loto, 1 ve 60 arasından 6 adet sayı seçmene dayalı bir oyundur. Seçtiğin her 6 sayı, bir kolon oluşturur. Tek kolon ücreti 3 TL’dir.

İşaretleme yapmayı tercih etmiyorsan kolonun altında yer alan SEN SEÇ kutucuğunu işaretle, terminal senin için rastgele 6 numara seçsin!

Bir kolonda 6 rakamdan fazlasını işaretleyerek sistem oyunu oluşturabilirsin. Sistem oyunu, çoklu oyun kombinasyonları geliştirir. Oyuncular altıdan fazla rakam seçerek oluşturulabilecek tüm kombinasyonları ayrı kolonlar halinde otomatik olarak üretirler.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 50 genci Doğu Ekspresi ile Sarıkamış anmasına götürecek

Gençlik ve Spor Bakanı�Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı’ kapsamında 50 genci ‘Doğu Ekspresi‘ treni ile etkinliklere götüreceklerini açıkladı.

Bakan Kasapoğlu, Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, “Doğu Ekspresi, bu defa Sarıkamış şehitlerimizi anma etkinliklerine doğru hareket ediyor. Bizlere eşlik etmek isteyen 50 gencimizi de bu tarihi yolculuğa davet ediyorum. ‘#BizHepAynıİzdeyiz’ etiketine yaşadığınız şehri yazmanız yeterli” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Meclis, 6 yaşındaki çocuğa istismar olayında harekete geçti

6 yaşında bir kız çocuğunun cinsel istismara uğraması olayı ile her türlü çocuk istismarının önlenmesine ilişkin araştırma komisyonu kurulması, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu’nda, bugün; İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken Kadir İstekli ile evlendirdiğinin yıllar sonra ortaya çıkmasının ardından, her türlü çocuk istismarının engellenmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla verilen araştırma önergesi görüşüldü.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

MAGAZİN HABERLERİ

Gülse Birsel’in ‘ekonomi’ yorumu gündem oldu

Gülse Birsel’in, konuk olduğu programda “Ekonomik olarak da çok parlak bir durumda değiliz, diyebiliyoruz sanırım” diyerek yaptığı ekonomi yorumu sosyal medyada gündem oldu.

Son olarak “Yılbaşı Gecesi” filmini Disney Plus’ta izleyici ile buluşturan oyuncu, senarist ve yazar Gülse Birsel, Fatih Altaylı’nın Bloomberg HT’deki programına konuk oldu.

İnsanların ekonomik nedenlerle sinemaya gidemediğini söyleyen Birsel, “Ekonomik olarak da çok parlak bir durumda değiliz… Diyebiliyorum zannediyorum” dedi.

Gülse Birsel’e “Memleket ekonomisinden mi bahsediyorsun” diye soran Altaylı

“Evet” yanıtına karşılık, “Berbat bir haldeyiz ya, daha kötüsünü ben görmedim hayatımda” şeklinde konuştu.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Mert Ramazan Demir’in çocukluk fotoğrafı görenler şaştı!

Ünlü oyuncu Mert Ramazan Demir, son dönemde yıldızı yükselen isimler arasında! Rol arkadaşı Afra Saraçoğlu ile arasında aşk iddiaları ile karşı karşıya kalan Mert Ramazan Demir’in çocukluk fotoğrafları ortaya çıktı.

Ünlü oyuncunun fotoğrafını görenler şaştı kaldı. İşte Mert Ramazan Demir’in sosyal medyada da ilgi gören o çocukluk fotoğrafı!

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Müge Anlı’daki Sinan Sardoğan hakkında şok iddia! Yoksa Sinan, gerontofili mi?

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında yer alan Sinan Sardoğan tüm Türkiye’nin gündemini sarstı.Tokat’ın Almus köyünde sapık olarak bilinen Sinan Sardoğan, birçok yaşlı kadına cinsel tacizde bulundu. Vakalarda sadece yaşlı kadınların bulunması akıllara Sinan’ın gerontofili hastası olduğunu getirdi.

Tokat iki hafta önce kaybolan Arife Gökçe’yi arıyor. 64 yaşındaki 5 çocuğu 12 torunu bulunan Arife Gökçe evinde tavuk pişirirken kayıplara karıştı. Arife Gökçe’nin kayıp vakası araştırılırken, köylüsü Sinan’ın yaşlı kadına cinsel tacizde bulunduğu ve sürekli cinsel içerikli mesajlar attığı ortaya çıktı.�

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

SPOR HABERLERİ:

Beşiktaş sponsorluk tazeledi

Vodafone Türkiye, Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı göğüs ve isim sponsorluğunu 1 yıl daha uzattı. Vodafone, sponsorluk kapsamında 200’ü aşkın kız çocuğunun futbol eğitimine de katkıda bulundu.

Alanyaspor’da Marafona ile yollar ayrıldı

Alanyaspor, kaleci Marafona ile karşılıklı olarak sözleşme fesih ettiğini duyurdu.

Corendon Alanyaspor, Portekizli kaleci Marafona ile yollarını ayırdığını duyurdu.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada,“Futbolcumuz Jose Carlos Marafona’nın kulübümüzle olan sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiştir. Hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz” ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Galatasaray’da Torreira, Ankaragücü maçında yok

Galatasaray Lucas Torreira’nın ailevi sebeplerden dolayı ülkesine gittiğini ve Ankaragücü mücadelesinde forma giyemeyeceğini duyurdu.

Galatasaray’da Lucas Torreira ailevi sebeplerden dolayı ülkesi Uruguay’a gitti.Torreira, MKE Ankaragücü ile Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında oynanacak mücadelede forma giymeyecek.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Galatasaray’dan VAR kayıtları mesajı: Bütün pozisyonları açıklayın

Sivasspor- Galatasaray ve Gaziantep FK- Beşiktaş maçlarının kayıtlarının Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklamasının ardından kulüplerden de arka arkaya açıklamalar geldi.

Galatasaray’ın yaptığı açıklama:

“Türkiye Futbol Federasyonu’nun ‘şeffaflık ilkesi’ gereği, Demir Grup Sivasspor – Galatasaray ve Gaziantep FK – Beşiktaş maçlarındaki iki pozisyona ilişkin VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaşmasını ve bu maçlarda görev alan hakemler ile ilgili değerlendirmelerini büyük bir memnuniyetle karşıladık.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

KOMEDİ MİZAH:

Ben Sana Zengin Olamazsın Demedim ki…

— Selamün aleyküm!.

— Aleyküm selam…

— Nasılsın baba?

— İyiyim…Nerdesin sabahtan beri?.Seni arayıp duruyorum..

— Neden?.Bişey mi oldu?

— Yooo..Sadece arıyorum..

— Baba,ben Mitat…

— Eee?.

Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

PENDİK HABERLERİ

Pendik Haberleri sitesine ‘PENDİK HABERLERİ’ başlığına tıklayıp ulaşabilirsiniz.

PEGAZONE

‘PEGAZONE’ başlığına tıklayıp, ÜCRETSİZ – KİRA komisyon ödemeden kendi mağazanızı açabilirsiniz.

SON DAKİKA HABERLERİ

‘SON DAKİKA HABERLER’ başlığına tıklayıp, Pendik’te gelişen son dakika haberlerinin tamamına erişebilirsiniz.

PENDİKGUİDE

‘PENDİKGUİDE’ başlığına tıklayıp, Pendik’e dair her dönemden fotoğraflara ulaşabilir – siz de yükleme yapabilirsiniz.

Hazırlayan: R. Hatun Bayram