Haber Girişi : 01 Mart 2023 16:57

1 Mart Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?

1 Mart Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?

Merhabalar.
Önceliğimiz Pendik’te günlük olarak gelişen haberler hakkında en geniş bilgiyi sizlerle paylaşmaktır.
“ Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok” kategorisinde planladığınız her türlü (düğün, doğum, vefat, ticari ve sosyal faaliyetler vs.) yaşam hareketlerinden söz etmek ve her gün bu hareketleri tüm Pendiklilere duyurabilmek istiyoruz.�

Pendik’te esnafa kurşun yağdırdı

Pendik’te iş yerinin önünde telefonla konuşan esnaf Hamdullah B., husumetli olduğu şahıs tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Pendik Kavakpınar Mahallesinde bulunan bir iş yerinin önünde gerçekleşen olayda edinilen bilgiye göre Hamdullah B. ile aralarında husumet bulunan şahıs, Hamdullah B.’nin telefon aksesuarı hizmeti veren dükkanının önünde hava almaya çıktığı sırada esnafa kurşun yağdırdı.

Atakan Müjde Yine Yeni Yeniden Pendikspor’da!

Pendikspor altyapısında yetişen 19 yaşındaki Atakan Müjde yeniden Pendikspor’da.

2021-2022 sezonunda Süper Lig’de mücadele eden Yeni Malatyaspor’a transfer olan orta saha oyuncusu, kiralık olarak tekrar Pendikspor’a katıldı.

Pendik’te Yol Çöktü: 2 Bina Tahliye

Pendik’te inşaat alanında yapılan kazı nedeniyle yol çöktü. Çöken yolun etrafında güvenlik önlemi alan ekipler, tedbir amacıyla 2 binayı boşaltıldı. 

Kavakpınar Mahallesi Birader Sokak’ta, inşaat alanında kazı yapıldığı sırada yolda çökme meydana geldi. Haber verilmesi üzerine olay yerine belediye ekipleri sevk edildi.

Pendik’te devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı

Pendik’te kontrolden çıkarak devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı.

Güzelyalı Mahallesi Sahil Yolu Bulvarı’nda Tuzla istikametine giden 34 JL 0318 plakalı otomobil, sürücü Burhan Tuna A’nın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrild

Pendik’te uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 4 zanlı tutuklandı

İstanbul Pendik’te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 7 şüpheliden 4’ü tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Bahçelievler Mahallesi’nde metruk binada uyuşturucu ticareti yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçildi.

İstanbul’da Tsunami Analizi

Marmara depreminde tsunami beklentisiyle ilgili konuşan İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa, Mühendislik Fakültesi, Genel Jeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şamil Şen, “Ben büyük ölçekli tsunami olacağını düşünmüyorum. Bazı düz alanlarda dalga yaptıktan sonra dar bölgelerde, farklı etkiler yapma olasılığı var. 

AFAD: “Bölgede 3 haftada 10 binin üzerinde deprem meydana geldi”

“6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş (Pazarcık-Elbistan) da meydana gelen Mw 7.7 ve Mw 7.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra ilk 3 haftada bölgede 10 binin üzerinde deprem meydana gelmiştir. Meydana gelen deprem aktivitesi AFAD tarafından 7 gün /24 saat izlenmektedir.”

Düzeltme- Deprem bölgesindeki psikososyal destek faaliyetleri kapsamında 691 bin öğrenci ve veliye ulaşıldı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya nazaran, zelzelenin yaşandığı birinci günden itibaren arama kurtarma çalışmalarından barınmaya, sıcak yemek hizmetinden temel gereksinimlerin sağlanmasına çok sayıda başlıkta tüm üniteleriyle seferber olan Ulusal Eğitim Bakanlığı, bölgedeki psikososyal dayanak faaliyetlerine devam ediyor.

İBB, Hatay’da çalışmalarını sürdürüyor

6 Şubat günü yaşadığımız iki büyük zelzelenin akabinde yaralar sarılmaya devam ederken, bölgedeki çocuklar da unutulmadı. Sarsıntıdan çabucak sonra ilgili tüm üniteleriyle Hatay’da çalışmalarına başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),zelzeleden etkilenen çocukların yaşadıkları zorlukları bir nebze olsun hafifletmek gayesiyle çocuklara yönelik çalışmalarını da sürdürüyor. 

PENDEF’den Deprem Bölgesine İlk Günden İtibaren Yoğun İlgi

Pendik Dernekleri Federasyonu(PENDEF),deprem felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren Pendik Kaymakamlığı, Pendik Belediyesi ve AFAD Koordinasyonu ile yürütülen yardım faaliyetlerine yoğun bir şekilde katılım sağladı.

Deprem bölgesindeki çocuklar için hediye kutuları hazırlanıyor

Pendik Belediyesi, deprem bölgesindeki çocuklara hediye kutusu gönderiyor. Kitap, oyuncak ve atıştırmalıkların bulunduğu hediye kutuları en kısa zamanda depremzede çocuklara ulaştırılacak.

Pendik Belediyesinden Kamuoyu Açıklaması

Pendik Belediyesi Kavakpınar Mahallesi Birader Sokak’ta yaşanan yol göçmesi hakkında bir kamuoyu açıklaması yaptı.

Pendik Belediyesinin Deprem Bölgesindeki Çalışmaları Devam Ediyor

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve ilçe belediye başkanlarıyla deprem bölgesinde düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldı.

Oncosem sözleşme imzaladı

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, ”Şirketimiz ile Dr.Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında, 2023 yılı kemoterapi ilaç hazırlama hizmet alımı sözleşmesi 8.160.426 TL bedelle imzalanmıştır.” denildi.

Obezite böbrek kanseri riskini artırıyor 

Ağırlıklı olarak erkeklerde görülen böbrek kanserinin görülme sıklığı bayanlarda da artmış durumda. Ürolojik kanserler ortasında en sık görülen birinci 3 kanser ortasında yer alan böbrek kanseri gelişiminde bilhassa tütün kullanımının kıymetli bir etken olduğunu lisana getiren Anadolu Sıhhat Merkezi Üroonkoloji Merkezi Yöneticisi Doç. Dr. İlker Tinay, “Son yıllarda yapılan çalışmalara göre obezite de böbrek kanserine neden oluyor. Ayrıca ailesinde böbrek kanseri hikayesi olanlar ve kronik böbrek yetmezliği nedeniyle rutin hemodiyaliz tedavisi alan hastalar da böbrek kanseri gelişimi açısından risk altında” açıklamasında bulundu.

Davutoğlu: “Enkaz altında kalanlar son nefesinde sana hakkını helal etti mi?”

“Sayın Erdoğan depremden yirmi bir gün sonra bugün, Adıyamanlılardan helallik istemişsin. Duyunca hüzünle ve hayretle izledim” diyen Davutoğlu, “Biliyorsun helallik kişiseldir, kolektif değildir” diye konuştu.

Depremzedelere Bir Destek de Kırım Tatarlarından Geldi

Pendik’ten deprem bölgesine destekler sürüyor. Son olarak Kırım Tatarları da deprem bölgesindeki afetzedeler için bir yardım tırı hazırladı. Yardım tırı, Belediye Başkanı Ahmet Cin ve Kaymakam Dr. Hülya Kaya ile Pendik’e gelen Kırım Tatar Milli Meclisi Eski Başkanı ve Ukrayna Yüksek Şura Üyesi Mustafa Kırımlıoğlu ve Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilski tarafından Hatay’a gönderilmek üzere Kurtköy Spor Salonu’ndan uğurlandı.

Pendik’te yol çöktü, 16 Daire Boşaltıldı

Pendik Kavakpınar Mahallesi, Birader Sokak’ta hafriyat çalışmasından kaynaklı yolda çökme meydana geldi. Zabıta ekipleri tarafından 16 daire tedbir amacıyla boşaltıldı. Belediye ekiplerinin müdahalesiyle oynayan ve su kaçağı ile gevşeyen zemin alınarak yerine taş bloklar ve blokaj malzemeyle temeli boşalan yerlerin altı dolduruldu. Sokak trafiğe kapatılırken, su ve doğalgaz da kesildi.

Pendik Belediyesinden Kamuoyu Açıklaması

Pendik Belediyesi Kavakpınar Mahallesi Birader Sokak’ta yaşanan yol göçmesi hakkında bir kamuoyu açıklaması yaptı.

İstanbul’un 3. Büyük Nüfusuna Sahip İlçe Pendik Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılının nüfus sayımı sonuçlarını açıkladı.
Türkiye nüfusu 85.279.553, İstanbul nüfusu 15.907.951Pendik nüfusu Bağcılar’ı geride bırakarak 750.435 kişi oldu.

Marmaray kaç şiddetine kadar depreme dayanır? Marmaray depremde ne olur?

Edinilen bilgiye göre; 2004 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray Projesi ile ilgili “Bu projenin bütün mühendislik hesapları 9 şiddetinde bir depreme göre yapıldı” açıklamasında bulunmuştur.

250 Kişiye Yaşam Alanı Oluşturan ‘Deprem Depo’ Projesi Büyük İlgi Gördü

Pendik’te yaşayan genç girişimci Mücahit Sefa Mataracı, ürettiği ’Deprem Depo’ projesiyle muhtemel bir deprem afeti sonrasında hızlı müdahale şansını arttırıyor.

Pendik’te yolun karşısına geçen kadına motosiklet çarptı

Pendik’te yolun karşısına yürüyerek geçmekte olan bir kadına seyir halindeki bir motosiklet çarptı. Motosikletin çarptığı kadın ile motosiklet sürücüsü yere savruldu. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Bu Pendik çok sosyal – Pendik gazetesine neden üye olmalısınız?

Gümrük Muhafaza ekiplerinden kaçakçılık operasyonu

Ticaret Bakanlığı Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığıyla Gayret Özel Grubu ile Mersin Gümrük Koruma Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne bağlı grupların müşterek gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Adana Seyhan’daki bir tütün firması yakın takibe alındı. Kontrol gerçekleştirmek üzere firmanın depo ve üretim tesislerine giden gruplar, bu esnada orada bulunan bir dorseye makaron kutularının yüklendiğini fark etti

2023 Nobel Barış Ödülü adayları belli oldu

Nobel Barış Ödülü adaylık başvuruları 1 şubatta sonlandı. Oslo merkezli Norveç Nobel Komitesi, ödüle aday gösterilenlerin sayısının 305 olduğunu belirtti. Böylece 2019 yılından bu yana en düşük aday sayısı olduğunu açıkladı.

Depremden etkilenenler evleri için hak sahipliği başvurusunda bulunabiliyor

Çok sayıda hak sahibini mağdur eden zelzele felaketinde üçüncü hafta geride kalırken, AFAD Afetzede Hak Sahipliği için müracaat sürecine ait detaylar da aşikâr olmaya başladı. Zarurî zelzele sigortası kapsamında hasar ihbarı müddeti, afetzedelere sağlanacak dayanak ve imkanlar ile sigortacılık süreçlerinin nasıl yürütüleceğine dair bilgiler, kullanıcılarına bankacılık ve sigortacılık eserlerini karşılaştırma imkanı sunan Hesapkurdu tarafından yayımlanan açıklamada özetlendi. “Yaralarımızı daima birlikte ve bir an evvel sarabilmeyi diliyoruz” notuyla paylaşılan açıklamada, hak sahipliği müracaatına ait merak edilenlere karşılık verildi.

Marmara denizinde sismik hareket

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Ve Zelzele Araştırma Enstitüsü (KRDAE) datalarına nazaran, saat 05:08’de yerin 15,1 km altında merkezi Marmara denizi ( Tekirdağ açıkları ) olan bir sarsıntı meydana geldi.

#image_title

Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı

“Mehmetçik zelzele bölgesinde olduğu üzere hudutlarımızda da gayretini sürdürüyor. Yunanistan’dan ülkemize yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı. Yapılan incelemede yakalanan şahıslardan 1’inin PKK/KCK, 3’ünün de FETÖ terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.”

Sincapları Yakından Tanıyın

Vücudunun üst kısmı açık sarıdan kırmızımsı kahverengine ve siyaha kadar değişir. Alt tarafı tamamen beyazdır. Omurgalı hayvanlardandır. Kışın, kıl uçlarında siyah pigment miktarı artar. Bu nedenle kırmızı renkte olanlar, kışın daha koyu görünür. Kuyruktaki tüyler uzundur ve kuyruklarını kıvırıp sırtlarına değdirebilirler. Gözleri iri ve parlaktır.

Kış aylarında salon bitkilerinizin bakımını nasıl yapmalısınız?

Salon bitkilerinin bakımı, dış mekân bitkilerinden bakımından daha kolaydır. Ancak bitkilerinizin sağlıklı gelişimi için kış aylarında bakım rutinine dikkat etmek gerekiyor.  Günlerin kısa, evlerin havasının daha kuru, soğuk ve karanlık ve bitkilerin çoğunlukla uykuda olduğu kış günlerinde birkaç önemli noktaya bulunuyor.

Erken doğan buzağıya evinde bakıyor: Aileden biri oldu

Elmadağ ilçesinde Hakan Sarıbıyık isimli vatandaşın ineği erken doğum yaptı. Bunun üzerine Sarıbıyık buzağıyı evinde beslemeye başladı. biberonla beslediği buzağı ev hanesinden birisi gibi oldu. Evin içinde aileden biri gibi dolaşmaya başladı. Sarıbıyık, “Buzağımız 20 gün erken doğdu. Kendi çocuğumuz gibi bakıyoruz evde. Şırıngayla besledik. İnşallah bir şey olmaz artık. Biz bunu nasıl geri ahıra götüreceğiz bilmiyoruz” dedi.

Hazırlayan: R. Hatun Bayram