Haber Girişi : 11 Ocak 2023 16:17

11 Ocak Pendik’te Bugün Ne Var Ne Yok?

11 Ocak Pendik’te Bugün Ne Var Ne Yok?

Pendik ile ilgili haberler, haber özetleri için doğru yerdesiniz. Haber akışını Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok platformu üzerinden takip edebilirsiniz.

Aralık 2023 P S Ç P C C P  123 45678910 11121314151617 18192021222324 25262728293031« Kas  

PENDİK HABERLERİ

PESİAD’ın Konuğu olan Şehrin Şairleri’ne Alkış Yağmuru

Pendik Sanayici ve İşadamları Derneği (PESİAD) 2023 yılı kültürel etkinleri kapsamında, ikinci kez Şehrin Şairleri Şiir Grubunu konuk etti.  

Şehrin Şairleri Şiir Grubu 10 Ocak Salı akşamı saat 19:00’da, PESİAD  konferans salonunda  muhteşem bir şiir dinletisi verdi. Program öncesi PESİAD salonunda tüm konuklara ikramlarda bulunuldu.

Sunumunu  Lale Engin’in yaptığı programda, Türk edebiyatından ve dünya edebiyatından seçkin şairlerin şiirleri seslendirildi.  

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

TEKNOFEST Projesi Sponsoru AHİSİAD Oldu

Pendik Borsa İstanbul Metal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü, Müdür Yardımcıları ve proje takımı FARADAY öğrencileri; Ahi Sanayici ve İşadamları Derneğini ziyaret ederek, AHİSİAD Genel Başkanı İbrahim Çam’a projelerini sundu.

AHİSİAD Genel Başkanı İbrahim Çam’a projelerini sunan öğrencilerin, prototip elektrikli araç sponsoru AHİSİAD oldu.

30 Nisan – 6 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek TEKNOFEST 2023 Teknoloji Yarışmasına; Pendik Borsa İstanbul Metal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. Sınıf Elektrikli Araçlar bölümü öğrencileri, “FARADAY Teknofest Takımı” ile katılım sağlayacak.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Pendikspor Başkanı Mahmut Türkoğlu Yerel Basınla Buluştu

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Pendik’te faaliyet gösteren basın mensuplarıyla bir araya gelen Pendikspor Futbol A.Ş. Başkanı Mahmut Türkoğlu, hem gazetecilerin gününü kutladı hem de devre arasında olan Pendikspor’un kamp süreciyle ilgili bilgiler verdi. Ligin ilk yarısını hedefledikleri yerde bitirdiklerini söyleyen Türkoğlu, ikinci yarıda da camianın kenetlenmesiyle daha da iyi yerlere gelebileceklerini ifade etti.

Pendik’te faaliyet gösteren tüm basın kuruluşlarının eksiksiz katılım sağladığı toplantı yaklaşık iki saat sürdü. Gazetecilerin tek tek söz aldığı toplantıda Başkan Mahmut Türkoğlu Pendikspor’un ligdeki durumu hakkında bilgiler verdi.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

PENDEF Yerel Basını Ağırladı

Pendik Dernekler Federasyonu (PENDEF) Başkanı Ziya Öncan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yerel basın mensuplarına Gülistan Restoran’da yemek daveti verdi.

Başkan Ziya Öncan, gazetecilerin gününü kutlarken aynı zamanda  derneğin faaliyetleri hakkında da bilgi verdi.

Program çerçevesinde katılımcı dernek başkanları ve gazeteciler kendilerini tanıttı.

Hoş sohbet ortamında  gerçekleşen etkinlik, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Başkan Cin Gazeteciler Günü’nde Yerel Basın Mensupları ile Buluştu

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, yerel basının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Pendik Belediyesinin Aydos Spor Kompleksinde düzenlenen kahvaltılı toplantıda Belediye Başkanı Ahmet Cin, Gazetecilerin Gününü kutlarken aynı zamanda belediyenin yatırımlarını ve çalışmalarını anlattı.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

PEFHEM Yeni Yönetimi Yerel Basım İle Bir Araya Geldi

Pendik Folklor Eğitim Merkezi (PEFHEM) 2023’ün ilk toplantısını yerel basın mensupları ile 9 Ocak Pazartesi günü Pendik Gülistan Sofrasında gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz ay kongre de yaptıklarını kaydeden PEFHEM Başkanı Serdar Özalkak, öncelikle medya mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Pendik Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu Konser Veriyor!

Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya’nın düzenlediği; Pendik Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından hazırlanan “Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkıları Söyleriz” konseri, 12 Ocak Perşembe akşamı saat 19.30’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde tüm sanatseverler ile buluşuyor.

Programın sunuculuğu Nurdan Sezer, yönetimi ise Sanatçı Pınar Yılmaz tarafından yapılacak.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

İstanbul Pendik Eğitim Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği Pendik Gazetesinin “10 Ocak Gazeteciler Gününü” Kutladı

İstanbul Pendik Eğitim Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği; Başkanı Şefika Yazıcı ve kurucu üyeleri, Pendik Gazetesini 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla ziyaret etti.

Ziyareti, ev yapımı vazo ve içine canlı bitki dikerek renklendiren İstanbul Pendik Eğitim Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şefika Yazıcı’ya ve kurucu üyelerine teşekkür ederiz.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

2023’TE ‘İYİ’ BİR ŞEY OLACAK

İYİ Parti Pendik İlçe Başkanı Süleyman Turan; “Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Millet İttifakı kazanacak. Ardından güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş yapılarak Türkiye’nin tekrar fabrika ayarlarına dönmesi sağlanacak ve 2023 yılı vatandaşların rahat nefes almaya başlayacağı bir yıl olacak”

İYİ PARTİ Pendik İlçe Başkanı Süleyman Turan, göreve başladığı günden bu yana sergilediği performans ile partili partisiz her kesimin dikkatini çeken, pozitif tavrı ile de taktir gören bir isim oldu.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Eczane Kuyruğuna E-Reçete ile son ver!

TÜRKİYE’NİN 52 ilinden daha fazla sayıda insanın yaşadığı 800 bin nüfuslu Pendik ilçesinde  ‘eczane kuyruğu ve bekleme’ sorunu yaşanıyor.

Vatandaşlar bunu eczane sayısının yetersizliğine bağlarken, eczacılar ise yaşanan sıkıntının; hastanelerin reçeteleri ‘e-reçete’ şeklinde yazmamalarından  kaynaklandığını belirtiyorlar.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Pendik’te otomobil devrilip yandı

Pendik’te devrildikten sonra yanmaya başlayan otomobildeki 4 kişi yaralandı.

Umut Ç. idaresindeki 41 AEG 558 plakalı otomobil, D-100 Karayolu Esenyalı sapağında bariyerlere çarptıktan sonra devrildi ve yanmaya başladı.

Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine bölgeye itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Kartal’da evde öldürülmüş halde bulunan Cansu Demirel son yolculuğuna uğurlandı

Kartal’da bilekleri kesilmiş halde hastaneye başvuran şüphelinin evinde cesedi bulunan 2 kadından Cansu Demirel’in cenazesi toprağa verildi.

Yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu morgundan alınan Demirel’in cenazesi Kartal’daki Karlıktepe Erenler Camisi’ne getirildi. Baba Ali ve anne Gülfer Demirel burada taziyeleri kabul etti.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Türkiye’de Bir Yılda 1 Milyon Doz Kuduz Aşısı Yapıldı

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, 2022’nin son aylarında gündeme gelen insana kuduz aşısı sıkıntısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanlığı istatistiklerine göre 2021 yılında toplam 250 bin kişiye şüpheli temas nedeniyle kuduz aşısı yapıldı. Toplam 4 doza tamamlanması nedeniyle bir yılda yaklaşık 1 milyon doz kuduz aşısı tüketildi.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Kedidir Kedi – Komedi Mizah

— Davut,kalk Davut,salondan bi ses geliyor!.

— Ne sesi?

— Ne bileyim ne sesi?.Evde hırsız var galiba,kalk bi bak!..

— Evde hırsız var?

— Evet.

— Bizim evde?

— Evet.

— Saçmalama..Biyerin kapısı açık kalmıştır,o çarpıyordur.

— Kalk,kapat o zaman..

— Ya hırsızsa?

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

PENDİK HABERLERİ

Pendik Haberleri sitesine ‘PENDİK HABERLERİ’ başlığına tıklayıp ulaşabilirsiniz.

PEGAZONE

‘PEGAZONE’ başlığına tıklayıp, ÜCRETSİZ – KİRA komisyon ödemeden kendi mağazanızı açabilirsiniz.

SON DAKİKA HABERLERİ

‘SON DAKİKA HABERLER’ başlığına tıklayıp, Pendik’te gelişen son dakika haberlerinin tamamına erişebilirsiniz.

PENDİKGUİDE

‘PENDİKGUİDE’ başlığına tıklayıp, Pendik’e dair her dönemden fotoğraflara ulaşabilir – siz de yükleme yapabilirsiniz.

Hazırlayan: R. Hatun Bayram