12 ARALIK ALACAKARANLIĞIN İLK DAKİKALARI

Alabildiğine uzanan Gecemin karanlığında azda olsa varolan alacaaydınlığının uzamında yere uzanarak yazmanın keyfini çıkarıyorum.
İyice ısısını kaybeden Güneşin batışının hemen ardından kalemi elime alıp yazmanın muazzam duygusu mudur nedir pek anlam veremediğim anlamakta zorlandığım haliyle anlayamadığım bir duygular manzumesi içinde sanki, bir vücut bulup dokunuyorlar bedenime, ardısı kesilmeyen, musluktan damlayan su gibi kesik kesik damlıyorlar ve ben onları bir kapta damıltıyor duygu kanallarımda akışını sağlıyor ve sonra enjekte ediyorum düşüncelerime.
Bu bendeki duygular nasıl oluşuyor başka sanıyorsunuz?
Çok yardımı dokunuyor Güneşin doğuşu ve batışı benim esin kaynaklarımdırlar. Güneş benim gökte asılı duran duvar saatimdir bir bakıma. O mu gün eşer ben mi bilemedim bir ihtimal bir olasılık ben eşiyor da olabilirim elimde kazma durmadan eşeleyen günü belki de benimdir yine de hakkı var Güneşin O olmasa bir güne bir gün bilemezdim hangi zamanda olduğumu. Zamansız yaşardım ama sadece bilmezdim ne zamanda olduğumu.
"Zaman" üzerinde çokca düşünülmesi gereken bir uzamdır. Yer kaplıyor ve içi doldurulan bir şey. Sonra herkese aynı işlemez. Bazen hiç geçmez gibidir geçsin isteriz geçmez bazen hiç bitmesin, geçmesin isteriz o zaman nedense çabucak geçiverir. Durumlar aracılığıyla zamanı bir hızlı, bir yavaş işletiyoruz bunu sağlayanda halihazırda bizler oluyoruz. Zaman yaşam sahipleri için vardır mesela Yaratıcı için zaman yoktur mekânda yoktur. Onu bir fon üzerinde düşünemezsiniz. Varlıktır ama gözle göremediğimiz gözlerimizin idrak edemediği muazzam bir varlıktır ve bir hiçliktir bir bakıma. Varlığın içinde bir hiçlik denebilir buna. Varlık ve hiçlik ayrımsanamaz birer fenomendirler. Birbiri içinde içerirler. Hiçlik, yokluk ve boşlukta bir bakıma varlık kadar yer kaplamaktadırlar. Hiçliği varlıktan ayırmak mümkün değildir. Ancak varlık onunla bilinebilirdi. Sonra Muazzam büyüklüğünde Yaratıcıyı Gözle saptayamaz kavrayamazsınız. Onu gözler idrak edemez asla göremeyeceğiz ister bu Dünya'da ister öbür Dünya'da bakar dururuz sadece O'na ama O'nu asla göremeyiz. Duyularımızla, sezilerimizle O'nu ancak görebiliriz, idrak edebiliriz. Yarattıklarıyla onların bir Yaratıcısının olduğunu anlayabiliriz O'nu görmesekte böyledir.
O Soyuttur. O Zamanın sahibidir Ona zaman işlemez. O zamanın içinde değildir. Geleceği bilemez diyenler çıkmıştı O'nun için böyle bir söz sarfetmek ne büyük izansızlıktır akıldan yoksunluktur O'nun zamandan ve mekândan yoksun olduğunu bilmeyen mi var? Öyleyse geleceği bilmez demek ne demek şimdi? Geleceği yaratanda O'dur. Senin seçimlerine göre ister Yaratır isterse Yaratmaz O'nun bileceği bir şey. Zaman yaratılır Yaratan da Onu kesin bilir. Allah zamanın ve mekanın dışındadır. "Dalından düştü yaprak, esti rüzgâr, uçurdu yaprağı; suya düşürdü; sonra aktı suyla birlikte denize gömüldü." Her olandan haberi var Yaratanın. İçinizden geçirdiklerinizinde. Yapmak isteyipte yapamadıklarınızın da. Her şeyden her olandan haberi vardır. Zaman içinde sıkışan biziz. Zamanla yarışıyoruz. Zamandan ötürü büyüyor ve yaşlanıyor ve ölüyoruz ölünce zaman bitmiştir bizim için. Toprak altında zaman işlemez. Üstündeyseniz zaman işler ve vardır. Zamanı hızlandıran ve yavaşlatan ve normal akışını sağlayanda bizleriz. Görecelidir zaman. Herkese aynı akmaz. Bunları yazarken zaman su gibi aktı. Okurların ilgi alanıysa yazdıklarım, keyifle okuduklarında zaman akacaktır; Tereyağlı balın ekmek üzerinde akması gibi...
Gerçi zaman öyle de akıyor böyle de...
Kaçışı yok!..
Bir gün zamanımız bitecek...
Keyif almaya bakınız hayattan. Geriye dönüş yok. Güzel izler bırakınız hayata. Sizden hoşnutla bakılsın. Güzel bahsedilsin. Sevin dünya'yı. Sevin insanları. Çocuklar gibi, çocukların gözünden bakın ona. Çabucak kaynaşıyorlar bir arkadaş bulduklarında. Büyüdükçe bir büyüğümüz bize kötülüğü hatırlattı o sebepten ötürü de kötü davranışlar içine giriyoruz. Öğretildik. Yalana çocukları alıştıranda büyükleri olmuyor mu? Yani anne babalar ve çevremizden alıyoruz virüsü. Her birimiz Etkilenen varlıklarız. Etkiliyoruz birbirimizi. Güzelliklerimizle etkiliyelim birbirimizi. Miad olsun bu; hadi başlansın güzel yaşanmaya değer tüm olsunlar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.