DünyaHaber Girişi : 21 Nisan 2023 00:03

13. Aftermarket Konferansı için geri sayım başladı

13. Aftermarket Konferansı için geri sayım başladı

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD),Otomotiv Satış Sonrası Eser ve Hizmetler Derneği (OSS) ile Otomotiv Sanayisi İhracatçıları Birliği (OİB) iş birliğiyle ve Ticaret Bakanlığı’nın dayanağıyla gerçekleştirilen Aftermarket Konferansı, bu sene 13’üncü kere düzenleniyor. Global ölçekte dev bir buluşmaya mesken sahipliği yapacak aktifliğe kesimin önde gelen isimleri iştirak sağlayacak. Yerli ve yabancı bölüm temsilcilerinin, dünyada otomotiv sanayisinin geleceğine dair değerli açıklamalarda bulunacağı tertipte kesime ait çarpıcı tespit ve öngörüler de masaya yatırılacak.

Bu yıl ana teması “Elektrifikasyonun Aftermarket Üzerindeki Etkisi” olarak belirlenen 13. Aftermarket Konferansı, üretici, tedarikçi, distribütör ve bağımsız servislerin yanı sıra global paydaşlar ile bölümün öncü isimlerinin iştirakiyle 25 Mayıs 2023’te İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Sektörün çatı kuruluşları açılışı yapacak

Etkinliğin açılış konuşmaları; Türkiye otomotiv tedarik endüstrinin tek temsilcisi olan TAYSAD’ın İdare Şurası Lideri Albert Saydam, Türkiye’de otomotiv satış sonrası pazarının çatı kuruluşu OSS Derneği’nin İdare Konseyi Lideri Ziya Özalp ve Türkiye otomotiv sanayisinin ihracattaki tek koordinatör birliği olan OİB’in İdare Şurası Lideri Baran Çelik tarafından yapılacak. Aktifliğin dikkat cazibeli isimlerinden biri de araç tedarikçileri, kesim üreticileri ve satış sonrası pazarının Kuzey Amerika'daki ticaret birliği olan MEMA Aftermarket Suppliers’ın Lideri ve CEO’su Paul McCharthy olacak. Konferans kapsamında CLEPA Kıdemli Kesim Danışmanı Frank Schlehuber ve Roland Berger’in ortağı Hasmeet Kaur de birer oturum gerçekleştirecek. Öğlenden sonraki oturumda ise kesim temsilcilerinin iştirakiyle “Zincirin tüm halkaları ile Türkiye satış sonrası pazarı” isimli bir de panel gerçekleştirilecek.





Yeni teknolojilerin bölüme tesiri tartışılacak

Konferansta ayrıyeten; “ABD ve Avrupa Aftermarket Pazarı’ndaki Yeni Durum”, “Elektrifikasyonda Aftermarket Pazarı’ndan Beklentiler”, “Yeni Teknolojilerin Aftermarket Üzerindeki Etkisi”, “Avrupa Birliği Mevzuatı”, “OEM’lerin Aftermarket’ten Beklentileri”, “Türkiye Aftermarket Pazarı”, “Aftermarket Pazarı’nda Sürdürülebilirlik Güncel Verilerin Aftermarket Üzerindeki Etkisi”, “Otomotivde Değişim ve Gelişim” ile “Geleceğin Otomotiv ve Mobilite Dünyası” başlıkları ele alınacak.

Hibya Haber Ajansı