GündemHaber Girişi : 23 Nisan 2023 11:34

13.Beijing Uluslararası Film Festivali başladı

13.Beijing Uluslararası Film Festivali başladı

Çin Medya Kümesi (CMG),Beijing Belediyesi ve Çin Ulusal Sinema Yönetimi tarafından ortak düzenlenen 13. Beijing Milletlerarası Sinema Şenliği, Beijing’de bulunan Yanqi Gölü Memleketler arası Toplantı ve Stant Merkezi’nde başladı.

Film şenliğinin tertibinden sorumlu Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Lider Yardımcısı ve CMG Lideri Shen Haixiong, şenliğin açılış merasiminde yaptığı konuşmada, “Film Şenliğiyle Çeşitli Medeniyetlerin Kaynaşması” temalı kelam konusu sinema şenliğinin, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in mart ayında ileri sürdüğü Global Medeniyet İnisiyatifi’nin güzel bir göstergesi olduğunu belirtti.

Shen, Çin’le ilgili hikayeleri yeterli bir formda anlatmaya çalışan CMG’nin çeşitli medeniyetlerin kaynaşması için dünya ülkeleriyle ortaklaşa efor göstermeye hazır olduğunu söz etti. CMG’nin yanı sıra Beijing Belediyesi, Çin Edebiyat ve Sanat Federasyonu (CFLAC),Çin Muharrirler Derneği (CWA),Çin Basın Mensupları Derneği (ACJA) ve Çin Ulusal Sinema Yönetimi dahil kuruluşların sorumluları ve sinema şenliğinin onur konuğu olan Tayland’ın Çin’deki Büyükelçisi Arthayudh Srisamoot, şenliğin açılış merasimine katıldı.

Kaynak Çin Memleketler arası Radyosu

Hibya Haber Ajansı