Haber Girişi : 14 Aralık 2022 10:44

14 Aralık Pendik’te Bugün Ne Var Ne Yok?

14 Aralık Pendik’te Bugün Ne Var Ne Yok?

Pendik yerel haberler ve dünya haberleri hakkında doğru bilgi edinmek ve keyifli okumak için doğru yerdesiniz. Günlük haber akışını Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok platformu üzerinden takip edebilirsiniz.

Aralık 2023 P S Ç P C C P  123 45678910 11121314151617 18192021222324 25262728293031« Kas  

2023 emekli maaş zammı, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

SSK ve Bağ-Kur emekli maaş hesabı, ocak 2023 başında belli olacak. Bu bağlamda, emekli maaşı ne kadar olacak? sorusuna yanıt arıyor.

SSK ve Bağ-kur emekli maaşları için 5 aylık enflasyon oranı belirlendi. Gözler ise Aralık ayı enflasyonuna çevrildi. Emekli maaşı zam oranlarında etkili olan enflasyon oranları kaç çıktı?

Haberinin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Yeni Sezon Seferi Başladı! Doğu Ekspresi Bilet Fiyatları 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü Turistik Doğu Ekspresi, 2022-2023 dönemi ilk seferine başladı.

Bu sezonun ilk seferine başlayan Turistik Doğu Ekspresi, 2022-2023 döneminde 86 seferde 13 bin 760 yolcu taşıyacak.

Haberinin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

CHP Meclis Üyesi Hayriye Uyanık: “Devretmeyelim Değerlendirelim”

CHP Meclis Üyesi Hayriye Uyanık Pendik Belediyesi’nin park, dini ve sağlık tesisi alanlarını devretmesini eleştirdi.

Pendik Belediyesi’nin aralık ayı meclis toplantısı önceki gün belediye meclis toplantı salonunda yapıldı. Bu toplantıda tartışmalı bir karara imza atıldı.

Belediyenin vergi ve SGK borcuna karşılık, park, dini ve sağlık tesisi alanlarının Hazine’ye devri gündeme geldi. CHP meclis üyeleri satışa itiraz etse de AK Parti meclis üyelerinin oy çoğunluğuyla satışa onay çıktı.

Haberinin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Son Dakika: Çanakkale’de 4.3 büyüklüğünde deprem

AFAD‘ın verilerine göre saat 06:21’de merkez üssü Çanakkale‘nin Biga ilçesi olan 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul ve çevre illerden de hissedildi.

Son Dakika haberine göre merkez üssü Çanakkale’nin Biga ilçesi olan 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 06:21’de meydana gelen depremin derinliği 12,12 kilometre olarak açıklandı.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4 olarak açıkladı.

Haberinin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Pendikspor 3 – 1 Sakaryaspor

Spor Toto 1. Lig 17. hafta müsabakasında Pendikspor, Sakaryaspor’u ağırladı. Siltaş Yapı Stadyumundaki maçta Pendikspor konuk ettiği Sakaryaspor’u 3-1 Yendi.

Başlama vuruşu Pendikspor’dan geldi. Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi Pendikspor oldu.
3. dakikada sağ kanattan Kappel ile ilerleyen Pendikspor topu Adrien Regattin ile buluşturdu. Regattin temiz bir vuruşla Pendikspor’u öne geçiren golü attı 1-0.

Haberinin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Ricardo Quaresma paylaştı! Beşiktaşlılar Heyecanlandı

Beşiktaş’ta unutulmaz işlere imza atan Portekizli yıldız Ricardo Quaresma’da paylaşım geldi. Quaresma paylaşımında ‘yeni imza’ açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz günlerde sahalara geri döneceğini ve bazı tekliflerin geldiğini duyuran Ricardo Quaresma, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gündem oldu. Ricardo Quaresma’nın paylaşımındaki Türkiye ayrıntısı dikkat çekti.

GERİ DÖNECEĞİNİ AÇIKLADI

Son olarak Guimaraes’te forma giyen Ricardo Quaresma, geçtiğimiz günlerde sahalara geri dönmek için hazırlıklarını yaptığını ve bazı teklifler aldığını açıklayarak taraftarları heyecanlandırmıştı.

Haberinin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Başkan Cin Pendikli Öğrencileri Sınıflarında Ziyaret Etti

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, okul ziyaretlerinde öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. Pendik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gençlerle buluşan Başkan Ahmet Cin: “Bizler, sizleri geleceğimizin teminatı olarak görüyoruz ve sizler adına ne kadar yatırım yapsak yetmez.

Siz gençlerimiz için hizmetlerimize ve projelerimize durmadan devam ediyoruz.” dedi.

Haberinin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

HAKİM SEVEN: PENDİKSPOR PENDİKLİ OLMALI!

Pendikspor yönetiminde bir dönem altyapı ve futbol şube sorumlusu olarak görev yapan Hakim Seven gazetemize verdiği demeçte, Pendikspor’un bu dönemdeki altyapı politikalarına yönelik eleştirilerde bulundu.

Hakim Seven değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi;

“Pendik Türkiye’nin 52 ilinden daha fazla nüfusa sahip 800 bin kişinin yaşadığı dev bir ilçe.

Üstelik çok genç bir nüfusa sahip. İlçemizde orta öğretim düzeyinde ve futbol başta olmak üzere çeşitli spor branşlarında aktif olan 200 bin civarında gencimiz var.

Haberinin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

“Pendik Kariyer Günleri-5” başladı

33 üniversitenin katıldığı “Pendik Kariyer Günleri 5” açılış töreniyle başladı. Törende konuşma yapan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Burada sizler için birçok üniversiteyi tek noktada birleştirdik. Geleceğiniz için bir fikir edineceksiniz, burada bilgili kişilerden, üniversitelerden gelen öğrenci ve görevlilerden bilgi alacaksınız.” dedi.

Pendik Belediyesi ve Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Pendik Kariyer Günleri 5” başladı.

Haberinin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Pendik Yayalar Ortaokulu’na Müzik Sınıfı Açıldı

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Yayalar Ortaokulu’nda yeni müzik sınıfını açtı. Pendik Belediyesi öğrencilerin ihtiyaçlarını gidererek hizmetine sunduğu sınıfta, açılış sonrası müzik dinletisi gerçekleşti.

Müzik sınıfının açılışını yapan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü eşliğinde açılış öncesi sınıfları gezdi, öğrencilerle bir araya geldi.

Haberinin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Beşiktaş Belediyesine rüşvet operasyonu: 16 gözaltı

Beşiktaş Belediyesine ‘çıkar amaçlı örgüt kurma’, ‘rüşvet alma’, ‘irtikap’ gibi suçlardan operasyon düzenlendi.

Operasyonda eski belediye başkan yardımcıları Rıfat Örnek ile Hüseyin Avni Sipahi, mevcut zabıta müdürü Selçuk Bartınlı’nın da bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı.

Haberinin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Emeklilikte hizmet birleştirme detayları

EYT‘te ‘yaş, prim, yıl, başvuru, tazminat, aylık’ konularının yanında SGK ve Bağkur hizmet birleştirme de merak ediliyor. Peki SGK – Bağkur sigorta hizmet birleştirme nasıl, nereden yapılır? EYT’liler hizmet birleştirme yapmalı mı?

EYT için detaylı çalışmanın sürdüğünü vurgulayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin;” EYT’nin çözümü için herkesi dinliyoruz. En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Bütün veriler ortaya çıktıktan sonra kamuoyuna açıklayacağız” dedi.

SGK Bağkur sigorta birleştirme nedir?

Ülkemizde vatandaşlar, üç farklı kurum tarafından sosyal güvence altına alınmaktadır. Bu kurumlar Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK), Emekli Sandığı ve BAĞ-KUR’dur.

Bu üç kurum yeni düzenleme ile tek çatı altında toplanmadan önce 3 farklı kurumda da hizmet yılı bulunan kişilerin emeklilik dönemlerinde herhangi bir sorun yaşamaması için emeklilik başvurusundan önce SGK hizmet birleştirmesi işlemi yaptırmaları gerekir.

Haberinin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Meteorolojiden fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD tarafından Marmara Bölgesi için sabahın ilk saatlerinden itibaren etkili olması beklenen fırtına uyarısı yapıldı.

Meteoroloji tarafından yapılan son hava tahminlerine göre sabahın erken saatlerinden itibar Marmara bölgesinde fırtına bekleniyor.

28 kente ani sel ve hortum uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM),28 şehri turuncu ve sarı kod ile uyardı. İstanbul ve İzmir’in de aralarında olduğu uyarıda kuvvetli yağışın olacağı bildirildi.

Müdürlük; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yaptığı duyuruda birçok ile turuncu ve sarı kodlu uyarıda bulundu. Marmara Bölgesi başta olmak üzere Ege ve Batı Karadeniz’de hafta sonu lodos bekleniyor.

Haberinin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

AnadoluJet’ten iç hat uçuşlarına indirim

Türk Hava Yolları‘nın markası AnadoluJet, 26 Nisan – 14 Haziran 2023 tarihleri arasında tüm iç hat uçuşlarında 399 liradan başlayan fiyatlarla avantajlı biletleri satışa sundu.

Türk Hava Yolları‘nın markası AnadoluJet, 26 Nisan – 14 Haziran 2023 tarihleri arasında tüm iç hat uçuşlarında 399 liradan başlayan fiyatlarla avantajlı biletleri satışa sundu.

Haberinin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Özel Pendik Bölge Hastanesi ‘Türk Kalp Müziği Korosu’

Özel Pendik Bölge Hastanesi etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘Türk Kalp Müziği Korosu’ Koro Şefi Pınar Yılmaz ve Sanatçı Ahmet Selçuk İlkan ile birlikte 15 Aralık Perşembe Günü saat 19:30’da Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde  gerçekleşecek.

Haberinin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

https://pendikgazetesi.com.tr/ozel-pendik-bolge-hastanesi-turk-kalp-muzigi-korosu/

Alparslan: Büyük Selçuklu 38. Bölüm 1. fragmanı!

Alparslan Büyük Selçuklu 38. bölüm 1. fragmanı yayınlandı. Haberimizden fragmanı ve dizinin 37. bölümünü tek parça full izleyebilirsiniz…

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Alparslan: Büyük Selçuklu’nun 37. bölümü dün akşam izleyicilerle buluştu. 2022 Dünya Kupası sebebiyle bir süre ara verilen dizi kaldığı yerden tüm heyecanıyla devam ediyor. 

Her hafta pazartesi akşamı saat 20:00’de TRT 1 ekranlarından sevenleriyle buluşan Alparslan Büyük Selçuklu’nun son bölümü yayınlandı. Başrollerinde Barış Arduç, Mehmet Özgür ve Fahriye Evcen’in olduğu dizinin 37. bölümü izleyicileri ekrana kitledi.

37. bölümde Seferiye Hatun ile Alparslan Bey’in sahneleri izleyicilerden tam not aldı. Son bölümde Çağrı Bey’in pusuya düşürülmesi damga vururken 38. bölümde neler yaşanacağı merak uyandırdı.

Çağrı Bey tarihte ne zaman ve nasıl öldü? TRT 1 Alparslan Büyük Selçuklu Çağrı Bey ölecek mi?

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin yeni bölüm tanıtımında Çağrı Bey’in sağlık durumu kötüye gidiyor.

Tarih sayfalarında Çağrı Bey nasıl öldü, tarihte ölümü nasıl gibi sorular gündemdeki yerini aldı. Selçuklu kaynakları kontrol edilirken karaktere hayat veren Erdinç Gülener de araştırılıyor. Peki, Alparslan Büyük Selçuklu Çağrı Bey ölümü nasıl, ölecek mi? İşte, cevaplar…

ÇAĞRI BEY TARİHTE NASIL ÖLDÜ?

Alparslan’ın babasıdır. 1060’ta hastalanarak Serahs (İpek Yolunda Nişabur ile Merv arasındaki önemli bir vaha) adı verilen yerde vefat etmiştir.

Çağrı Bey, Büyük Selçuklu Devleti’nin kuruluş mücadelelerinde daima birlikte hareket ettiği kardeşi Sultan Tuğrul’u çeşitli vesilelerle desteklemişti. Bu arada ağır hasta olmasına rağmen, saltanat iddiasıyla isyan edip Sultan Tuğrul’u Hemedan’da kuşatan İbrâhim Yinal’a karşı derhal oğulları Alparslan, Kavurd ve Yâkūtî kumandasında kalabalık bir kuvvet göndermişti.

Çok geçmeden bu kuvvetler Rey yöresinde tutuştukları bir savaşta İbrâhim Yinal’ı bozguna uğrattılar; esir alınan İbrâhim Yinal ve yeğenleri muhasaradan kurtarılan Sultan Tuğrul’a teslim edildiler. 

Çağrı Bey ise aynı yıl Serahs’ta vefat etti.

Kaynaklarda vefatının 452 (1060) yılında olduğu da kaydedilmiştir. Naaşı daha sonra sultan olan oğlu Alparslan tarafından Merv’de inşa edilen türbesine nakledildi.

Alparslan Büyük Selçuklu Çağrı Bey kimdir?

Çağrı Bey’in toplamda 10 çocuğu dünyaya gelmiştir. Ülkenin doğusunu kendisi yönetirken batısı ile Tuğrul Bey’de idi. Tuğrul’un hiç çocuğu olmadığından onun çocuklarını benimsemiştir. Kendisinden sonra da tahta Çağrı Bey’in çocukları geçmiştir.

Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

PENDİK HABERLERİ

Pendik Haberleri sitesine ‘PENDİK HABERLERİ’ başlığına tıklayıp ulaşabilirsiniz.

PEGAZONE

‘PEGAZONE’ başlığına tıklayıp, ÜCRETSİZ – KİRA komisyon ödemeden kendi mağazanızı açabilirsiniz.

SON DAKİKA HABERLERİ

‘SON DAKİKA HABERLER’ başlığına tıklayıp, Pendik’te gelişen son dakika haberlerinin tamamına erişebilirsiniz.

PENDİKGUİDE

‘PENDİKGUİDE’ başlığına tıklayıp, Pendik’e dair her dönemden fotoğraflara ulaşabilir – siz de yükleme yapabilirsiniz.

Hazırlayan: R. Hatun Bayram