Haber Girişi : 14 Mart 2023 12:05

14 Mart Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?

14 Mart Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?

İstanbul’da yasa dışı silah imalathanesi operasyonunda 2 kişi tutuklandı

İstanbul’da yasa dışı silah imalathanesi operasyonunda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Pendik’te bazı kişilerin yasa dışı silah imal edip, ticaretini yaptığını belirledi.

Bakan Varank’ın acı günü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın babası Ali Haydar Varank, Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank‘ın babası Ali Haydar Varank, Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy Pendik’te Törenlerle Anıldı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 102. yılı Pendik Atatürk Kültür Merkezi’nde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle düzenlenen etkinlik Pendik geniş bir katılım eşliğinde gerçekleşti.

Pendik sahil yolunda makas terörü

Pendik sahil yolunda aşırı hızla seyreden sürücü, makas atarak ilerledi. Magandanın trafiği tehlikeye düşüren o anları ise bir arkadaşı tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Trafikte aşırı hızla seyreden bir sürücü, uzun bir süre makas atarak ilerledi. Müziğin ritmine kendini kaptıran sürücü, hem kendi canını hem de arabada bulunan arkadaşlarının canını hiçe saydı.

Pendik’te fırtınanın devirdiği kaydıraktaki 3 çocuk yaralandı

Kurtköy Mahallesi’nde, gelirinin bir bölümü depremzedelere bağışlanmak üzere düzenlenen Ardahan Tanıtım Günleri’nde stantların yanına kurulan şişme kaydırak, kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle yerinden çıktı.

İşveren ve çalışanlar üzerinde EYT etkisi

YAK Avukatlık Ortaklarından Özge Konukçu, Resmi Gazete’de yayımlanan Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile ilgili patron ve çalışan açısından merak edilen soruları yanıtladı.

Lise öğrencileri için “Dersler Cepte” mobil uygulaması

Bakanlıktan yapılan açıklamaya nazaran, lise öğrencilerinin dijital öğrenmeye yatkınlığı ve kullanım alışkanlıkları göz önünde bulundurularak “Dersler Cepte” isimli taşınabilir uygulama hazırlandığını lisana getiren Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer; 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik hizmete sunulan taşınabilir uygulamayla öğretim tekniklerinin dijital ortama taşındığını kaydetti.

AFAD: “Bölgede 17 bine yakın deprem meydana gelmiştir”

“06 Şubat 2023 Pazarcık ve Elbistan depremlerinden sonra 13 Mart’a kadar geçen müddette 17 bine yakın deprem meydana gelmiştir.  Bölgedeki deprem aktivitesi AFAD Başkanlığı tarafından 7 gün/24 saat takip edilmeye devam edilmektedir.”

Depreme dair provokatif paylaşım yapan bin 165 hesap yöneticisi tespit edildi

EGM’den yapılan açıklama şöyle:

“Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Kabahatlerle Gayret Daire Başkanlığınca, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, kabahat ve suçlularla çaba gayesiyle, internet ortamında 7/24 aslına nazaran sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

Seçim takvimi 18 Mart’ta başlayacak

Yener’in açıklaması şöyle:

“14 Mayıs 2023’te yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili seçimlerinde seçim tarihinin başlangıç tarihi olarak 18 Mart 2023 belirlenmiştir. Ayrıca yurt içi ve yurt dışında seçmenlerin oy kullanmasına ilişkin ilkelerin belirlenmesi çalışması da devam etmektedir.”

Bakan Akar’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

Bakan Akar, iletisinde, “Tıp Topluluğunun Kıymetli Mensupları, Tüm sıhhat çalışanlarımızın “14 Mart Tıp Bayramı”nı en içten hislerle kutluyorum. Tıp ilmi tarih boyunca insan hayatının sürdürülmesinde, ömür kalitesinin yükseltilmesinde ve korunmasında hep özel ehemmiyete sahip olmuştur. Bu çerçevede tıp topluluğu mensupları da bireylerin ve toplumların sıhhatinin korunmasından, salgın hastalıklarla çabaya ve doğal afetler sonucu ortaya çıkan yaraların sarılmasına kadar insan hayatını ilgilendiren her durumda ulvi bir vazife ifa etmektedir.” ifadesini kullandı. 

Afet Bölgesinde 104 Hastane Sınıfı Kuruldu

Bakan Özer, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Afet bölgesindeki çocuklarımızın eğitim öğretim faaliyetlerini kesintisiz sürdürmeleri için 104 hastane sınıfı kurduk. Her koşulda eğitime devam edeceğiz. Ülkemizin geleceği evlatlarımızın her zaman yanındayız.” tabirlerini kullandı.

Miniatürk’e nasıl gidilir, Miniatürk Giriş Ücreti 2023

Miniatürk yani tam adıyla Türkiye Parkı ve Müzesi, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yer alıyor. Örneği nadir bulunan bir açık hava müzesidir. Miniatürk’ün içerisinde; Türkiye’nin birçok değerli ve tarihi yapıları minyatür örnekleriyle sergileniyor. Miniatürk açık hava müzesi; öğrenci toplulukları, aileler, turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.  Miniatürk’e nasıl gidilirMiniatürk Giriş Ücreti 2023içerisinde neler var, Miniatürk tarihçesi gibi birçok bilgiye yazımızdan ulaşabilirsiniz.

BİR SAVAŞ BİN DEPREM! – Metin Yazıcı

Nobel Ödüllü Yazar Gabriel Garcia Marguez’in ‘Kırmızı Pazartesi’ adlı romanında ‘İşleneceğini herkesin bildiği, engel olmak için kimsenin bir şey yapmadığı’ bir cinayetin öyküsü anlatılır.

Bu anlamda Türkiye’de yaşanan deprem felaketi, Kırmızı bir Pazartesi’dir…

Bir Soru!

Bir kişi daha canlı olarak kurtarılabilir miydi? Bu sorunun cevabı ‘evet’ ise; ‘ihmalden ölüme sebebiyet vermek’ suçu işlenmiş sayılır ve sorumluluğu olanların ‘cezasız kalmaması’ gerekir.

Doğal olmayan bir şey var!

Yaşadığımız felaketi, ‘doğal afet’ olarak nitelendiriyoruz. Bu tanım pek doğru değil!Evet deprem doğal bir olgu ama ancak doğal olmayan bir takım uygulamaların – ihmallerin sonucunda afete dönüşebiliyor. Nitekim Japonya’da da depremler oluyor fakat bunlar artık bir afete dönüşmüyor…

Ben Ne Dersem Tersini Söyleyen Adam – Komedi Mizah

Adı Hasan…

Soyadını bilmiyorum…

Otuzlu yaşlarında..

Mahalledeki dört kahvehaneden birinin sahibi…

Yanında bir ocakçı,bir de garson çalışıyor..

Kahvehane kalabalık olduğu zamanlarda o da yardımcı oluyor..

Pendik İtfaiyesi Pendikguide

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram