GündemHaber Girişi : 03 Nisan 2023 22:24

17. geleceğin sinemasında yerinizi alın

17. geleceğin sinemasında yerinizi alın

Sinema öğrencilerinin kısa sinema projelerini hayata geçirmeleri için 17 yıldır takviye veren TÜRSAK Vakfı’nın gerçekleştirdiği “Geleceğin Sineması”na müracaatlar başladı.

Sinema öğrencilerinin düzgün bir kısa sinema yapabilmeleri için gerekli maddi ve tıpkı imkanları yaratabilmek ismine T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle gerçekleştirilen “Geleceğin Sineması”na müracaatlar başladı.

Öğrencilerin senaryolarını sinemaya dönüştürmeleri için gerekli takviyesi sunarak hayallerini özgürce gerçekleştirmelerine imkân sağlamayı amaçlayan “Geleceğin Sineması” bu yıl 17’nci kere gerçekleştiriliyor. “Geleceğin Sineması” ile hayata geçen sinemalardan birçoğu gerek Türkiye’de gerekse de milletlerarası şenliklerde birçok şenlikten ödüllerle dönerek bu mevzuda yaptığı çalışmaların karşılığını alabilmiş az şenliklerden biri olarak kabul ediliyor.

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından bu yıl 10 projeye 6 bin TL maddi takviye, post-prodüksiyon dayanağı ve danışmanlık hizmeti verilecek.

Türkiye genelindeki tüm üniversitelerin sinema ve medya bölümlerinde eğitim gören ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine açık olan müsabakanın müracaatları geleceginsinemasi.tursak.org.tr adresindeki müracaat formu üzerinden gerçekleştirilecek.

Başvurular için son tarih 9 Mart 2020 olup, yarış Türkiye Cumhuriyeti’nde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim alan tüm sinema ve medya bölümlerinin öğrencilerine açıktır.

Gelenekel olarak 17 yıldır muvaffakiyetle gerçekleştirilen “Geleceğin Sineması” bir yandan Türk sinemasının geleceğine giden yolu aydınlatırken bir yandan da akademik muvaffakiyetleri için sinema yapması gereken öğrencileri daha yeterli projeler hayal edebilmeleri konusunda motive etmeye devam edecek.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgiler ve güncel duyurular müsabakanın web sitesinden ve TÜRSAK Vakfı'nın toplumsal medya hesaplarından takip edilebilir.

Hibya Haber Ajansı