Haber Girişi : 19 Nisan 2023 15:49

19 Nisan Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?

19 Nisan Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?

Pendik’te 2 kadın sürücünün yol verme kavgası şiddetle sonuçlandı

Edinilen bilgiye göre 2 kadın sürücü ters şeritli bir yolda karşı karşıya geldi. Kadın sürücüler birbirine yol vermezken 2 sürücü arasında yol verme meselesinden tartışma çıktı. Tartışma alevlenerek kavgaya dönüştü.

Pendik’te yol verme kavgasında bir kişinin silahla yaralanmasına ilişkin 2 sanığa dava açıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere gönderilmek üzere Pendik’ten yardımların yüklendiği tırın yolu kapattığı iddiasıyla çıkan kavgada bir kişiyi bacağından silahla yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan Ömer Acıbalık ve yanındaki sanık hakkında iddianame hazırlandı.

Pendik Cumartesi Pazarı Perşembe Günü Kurulacak

Halkın ihtiyaçlarını uygun fiyata karşılayan, her taze meyve ve sebzenin bulunduğu, süs eşyasından giyim kuşama, ev eşyasından hobi ürünlerine kadar her şey bulunan semt pazarı bu hafta Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Araçla çarpıştıktan sonra kontrolden çıkan otomobil fırına girdi!

Kaza,  Pendik Orhangazi Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Muhammet Sait hakimiyetindeki otomobil, seyir halindeki Bircan Uysal yönetimindeki otomobil ile çarpıştı. Kazanın etkisiyle Uysal yönetimindeki otomobil sokağa savrulurken, Sait hakimiyetindeki otomobil ise fırına çarparak durabildi.

EMEKLİLERE 150’ŞER BİN TL YATIRACAĞIZ (!?)

AK Parti’den İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan iş insanı Bülent Aydın listede aday olarak kendine yer bulamasa da, siyasi değerlendirmeleri ile çalışmalarını sürdürüyor.

Bülent Aydın gazetemize yaptığı değerlendirmede, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Seçimden sonra emeklilerin hesabına 15’er bin lira bayram ikramiyelerini yatıracağız” şeklindeki seçim vaadini eleştirerek şu sözlere yer verdi:

Tarık Balyalı Büyükşehir CHP Grup Başkanvekili Oldu

S.Tarık Balyalı İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili oldu.

Siyasete CHP Pendik Gençlik Kollarında başlayan ve bu makamda bir dönem başkanlık yapan Balyalı, üç dönemdir Pendik Belediyesi ve iki dönemdir de İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olarak görev yapıyor.

Kızılay Çadırında Ramazan Boyunca 2000 Kişiye İftar

Kızılay Pendik Şubesi, Pendik Belediyesi ve hayırsever iş insanları ile iş birliği içinde Kurtköy Merkeze kurulan ramazan çadırında her gün 2000 kişiye iftar yemeği veriliyor. İftar çadırı dolduktan sonra dışarıda bekleyenlere de yemek servisi yapılıyor.

584 Uyuşturucu Şüphelisi Yakalandı

İstanbul’da son 1 ayda uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında 584 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda yüklü miktarda uyuşturucu madde de ele geçirildi.

AHİSİAD’DAN Yetim ve Depremzede Çocuklara İftar

Ahi Sanayici ve İş Adamları Derneği‘nin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği iftar programı bu yıl da Pendik Ada Tesisleri’nde yapıldı.

İftar yemeğine yaşadığımız afet neticesinde bölgemizde misafir ettiğimiz depremzede yetimler, Uygur Türkü yetimler, Pendikli yetim ve şehit aileleri davetli olarak katıldılar.

Hakim Seven’den Geleneksel İftar

Hakim Seven ve kardeşlerinin ‘Seven ailesi’ olarak verdiği geleneksel iftar yemeği bu yıl da PenCR Cafe Restorant’ta  gerçekleştirildi.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı iftar programı Kuran tilaveti ile başladı. Pendikli ailelerin yanı sıra iftara siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, muhtarlar, spor camiasının temsilcileri ve basın mensupları katıldılar.

Marmara Motorlu Araç Satıcıları Derneği’nden (MARMAS) Depremzedeler Yararına İftar

Marmara Motorlu Araç Satıcıları Derneği (MARMAS) geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğini bu yıl da depremzedeler yararına gerçekleştirdi.

Pendik Green Park Otel‘deki iftar yemeğine yaklaşık 500 kadar galerici esnafının yanı sıra siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Federasyon Başkanı Aydın Erkoç, Galericiler Odası Başkanı Doğukan Taşlıdağ, İstanbul İl Ticaret Müdürü İsmail Menteşe, esnaf odaları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda davetli katıldı.

Pendik Yardımlaşma Derneği’nden İhtiyaç Sahibi Çocuklara Bayram Ayakkabısı

İstanbul Pendik Eğitim Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği; Gıda kolisi (kumanya) dağıtımı yaptıkları mahallelerde bu kez çocuklara spor ayakkabısı armağan ederek çocukların yüzlerinde tebessüm oluşturdu.

Pendik Mahallelerinden; Yenişehir Mahallesi, Esenyalı Mahallesi, Çamçeşme Mahallesi ve Fevzi Çakmak Mahallesi muhtarlarından edinilen bilgiler dâhilinde ihtiyaç sahibi çocukların sayısı öğrenildi.

Bir proje daha hibe almaya hak kazandı

Pendik Belediyesinin İstanbul Kalkınma Ajansına sunduğu “İSTKA-Yetenek İstanbul: Pendik Yazılım Odaklı Teknoloji Merkezi” projesi hibe almaya hak kazandı.Projeyle birlikte gençlere ‘Veri Bilimine Dayalı Mobil Uygulama Eğitimi’ verilecek.

Pendik’te karşılıklı iki otomobilini içindeki şahıslar kurşun yağdırdı

Pendik’te karşılıklı iki otomobil içinde bulunan şahıslar birbirlerine ateş etti. Kurşunlardan bazıları işyerinin camına isabet etti. Şahsıların ateş etmesi anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden’den Destici’ye Erkan Baş yanıtı   

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin Türkiye İşçi Partisi Erkan Baş’a ‘tito artığı’ demesine bir tepki de İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden‘den geldi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, katıldığı bir canlı yayında Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş için, “Adam Tito artığı. Gerçek soyadı Jusoviç. Alman istihbaratlarının kontrolünde yetiştiriliyorsun, Türkiye’ye gönderiliyorsun” demişti.

Murat Şahin’e Destek Halkası Genişliyor

MHP İstanbul 1. Bölge 5. Sıra Milletvekili Adayı Murat Şahin seçim çalışmalarını yoğunlaştırarak sürdürüyor.

Her kesimden ilgi ve yakınlık gören Şahin’e verilen destek de halka halka genişleyerek büyüyor.

Seçim çalışmaları kapsamında geçtiğimiz Cuma gecesi iftar programı ve Pendikli muhtarlarla gerçekleştirilen sahur buluşmasına ilgi de bu desteğin göstergelerinden biri oldu.

Togg, üç deneyim merkezi daha açtı 

Kullanıcılara daha yakın olmak için Türkiye genelindeki tecrübe merkezlerinin sayısını artıran Togg, İstanbul Güçlü Center ve Ankara Söğütözü’nde açtığı kapsamlı tecrübe merkezlerine yenilerini eklemeyi sürdürüyor. Togg, İzmir Agora AVM, M1 Adana AVM ve İstanbul Zeytinburnu Yedi Mavi AVM’de yeni tecrübe merkezlerini hizmete soktu.

Adalar’da ulaşımı kadınlar yönetiyor

Büyükada ve Heybeliada’da 2 bayan saha amiri misyon yapmaya başladı. Son 1 yıl içerisinde bin 841 sürücüsü taşerondan İstanbul Büyükşehir Belediyesi teminatıyla takımına katan İETT, kurumda çalışan bayan sürücü sayısını da 115’e ulaştırdı.

5G teknolojisiyle 5 bin kilometre uzaktan safra kesesi ameliyatı yapıldı

Bir cerrah, 5G dayanaklı bir robotik cerrahi teknolojisinin yardımıyla, Çin’in kuzeybatısında binlerce kilometre uzakta yaşayan bir bayan hastanın iltihaplı safra kesesini muvaffakiyetle çıkardı. Uzun uzaklıklı ameliyat, 30 dakikada tamamlandı. Dr. Liang Xiao, ameliyatı Çin’in doğusunda bulunan Hangzhou’daki Sir Run Run Shaw Hastanesi’nde bir robot konsolu kullanarak gerçekleştirdi. Bu ortada hasta, cerrahın bulunduğu yerden yaklaşık 5 bin km uzaklıktaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Alaer kentinde bir hastanedeydi.

Afetzede çocuklar ve gençler için eğitim seferberliği devam ediyor

Depremden etkilenen 5-17 yaş ortası afetzede çocuklara eğitim ve ruhsal takviye vermeyi hedefleyen Sinemasal Akademi ile kripto para borsası Gate.io’nun kampanyası devam ediyor. Kampanya kapsamında toplanan bağış 52 bin doları geçti. Gate Charity’den gelen yeni açıklamada küresel çapta yürütülen kampanyanın devam ettiği, bağışçıların takviyeleriyle sarsıntının yaralarının süratle sarılacağı söz edildi.