Haber Girişi : 02 Mart 2023 18:44

2 Mart Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?

2 Mart Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?

Pendik’te 1 buçuk milyon liralık uyuşturucu operasyonla ele geçirildi

 İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri Pendik’te uyuşturucu imalathanesi olarak kullanılan bir eve baskın düzenledi. Baskında piyasa değeri 1 buçuk milyon lira olduğu belirlenen, marihuana diye tabir edine uyuşturucu madde ele geçirildi.

Pendik Belediyesi Afet Sonrası Korku ve Kaygıya Karşı Önlem Alma Semineri Düzenliyor

Pendik Belediyesi “Afet Sonrası Korku ve Kaygıyla Nasıl Baş Edilir?” seminerleri düzenliyor. Seminerlerde afet sonrası duygu durumlarına ve baş etme yöntemlerine değiniliyor.

Pendik Belediyesi ,Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından vatandaşlar için “Afet Sonrası Korku ve Kaygıyla Nasıl Baş Edilir” seminerleri düzenliyor.

Halaçoğlu’nun ‘100. yılında Pendik ve Mübadele’ Kitabı Yayınlandı

Pendik Belediyesinin destekleriyle, Dr. Neval Konuk Halaçoğlu’nun kaleme aldığı ‘100. yılında Pendik ve Mübadele‘ kitabı yayınlandı.

Pendik’in sahip olduğu kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması yönünde önemli bir adım niteliğindeki bu eser, 1924 Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi’ni konu alarak, Pendik’e gelen mübadillere ilişkin oldukça zengin bilgiler içeriyor.

Pendik Belediyesi Aşevi Günde 5.000 Kişiye Yemek İkram Ediyor

Pendik Belediyesi deprem bölgesinde depremzedelere sıcak yemek ikramında bulunuyor.

Pendik Belediyesi deprem bölgesindeki depremzedeler için yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. Pendik Belediyesi ve Pendik İlçe Müftülüğü koordinesiyle Hatay’da aşevi alanı kuruldu.

İstanbul Pendik Eğitim Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneğinin Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

İstanbul Pendik Eğitim Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneğinin ilk olağan genel kurul toplantısı geçtiğimiz cumartesi günü dernek merkezinde yapıldı. Dernek başkanlığına Şefika Yazıcı seçildi.

Yeterli sayıda üyenin katılımıyla; divan başkanlığına Taşkın Gündağ, katip üyeliklerine Serdar Özalkak ve Metin Yazıcı getirildi.

Pendik’te esnafa kurşun yağdırdı

Pendik’te iş yerinin önünde telefonla konuşan esnaf Hamdullah B., husumetli olduğu şahıs tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Pendik Kavakpınar Mahallesinde bulunan bir iş yerinin önünde gerçekleşen olayda edinilen bilgiye göre Hamdullah B. ile aralarında husumet bulunan şahıs, Hamdullah B.’nin telefon aksesuarı hizmeti veren dükkanının önünde hava almaya çıktığı sırada esnafa kurşun yağdırdı.

Atakan Müjde Yine Yeni Yeniden Pendikspor’da!

Pendikspor altyapısında yetişen 19 yaşındaki Atakan Müjde yeniden Pendikspor’da.

2021-2022 sezonunda Süper Lig’de mücadele eden Yeni Malatyaspor’a transfer olan orta saha oyuncusu, kiralık olarak tekrar Pendikspor’a katıldı.

Pendik’te Yol Çöktü: 2 Bina Tahliye

Pendik’te inşaat alanında yapılan kazı nedeniyle yol çöktü. Çöken yolun etrafında güvenlik önlemi alan ekipler, tedbir amacıyla 2 binayı boşaltıldı. 

Kavakpınar Mahallesi Birader Sokak’ta, inşaat alanında kazı yapıldığı sırada yolda çökme meydana geldi. Haber verilmesi üzerine olay yerine belediye ekipleri sevk edildi.

Pendik’te devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı

Pendik’te kontrolden çıkarak devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı.

Güzelyalı Mahallesi Sahil Yolu Bulvarı’nda Tuzla istikametine giden 34 JL 0318 plakalı otomobil, sürücü Burhan Tuna A’nın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrild

Uluğ Bey Kimdir? “15. Asrın Astronomu” Uluğ Bey’i Tanıyalım

Uluğ Bey’e Batılı bilim adamları, “15. asrın astronomu” unvanını vermişlerdir. Ayrıca Milletlerarası Astronomi Derneği tarafından Ay’ın görünen yüzeyinde bir bölgeye “Uluğ Bey Krateri” adı verilmiştir. Bu müstesna âlim, matematikçi, astronom, edip ve şair olmasının yanı sıra Kur’ân-ı Kerîm’i 7 kıraat üzere okuyacak kadar kıraat ilmine sahip bir şahsiyetti.

Belediyenin oluşturduğu özel web sitesinden deprem ile ilgili yapılan tüm çalışmalar anında öğrenilebiliyor

Pendik Belediyesi, deprem ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlık olarak paylaştıkları bir web sitesi oluşturdu. Bu site üzerinden deprem bilgi akışını takip edebilirsiniz.

Belediyenin,�Kahramanmaraş merkezli depremin ilk saatlerinden itibaren yaptığı çalışmalarını anlık olarak aşağıdaki internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Resmi Gazete’de bugün (2 Mart 2023 Resmi Gazete kararları)

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

YÖNETMELİKLER

– Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Yurt dışından gelen yardım malzemeleri 136 vagonla deprem bölgesine ulaştırıldı

Marmaray’ın toplumsal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Yüzyılın felaketini yaşadığımız ilk günden bugüne kadar tam 60 adet yük treni ile depremzedelerin yardımına koştuk. Multimodal taşımacılığın avantajlarını kullanarak tırlarla yurt dışından gelen yardım malzemelerini 136 vagon ile gideceği yerlere ulaştırdık.”

Bakan Koca: “Depremzede çocuklarımıza ruh sağlığı destek hizmeti sunuyoruz”

Bakan Koca’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

“Depremzede çocuklar için ruh sağlığı destek sistemi. Mobil telefonlara uygulama olarak indirilebilen ‘Özel Çocuklar Dayanak Sistemi’ uygulamamızla depremzede çocuklarımıza, gençliğe yeni adım atan arkadaşlarımıza ruh sıhhati takviye hizmeti sunuyoruz. Uygulama 14 Şubattan beri etkin. Uygulamada 7/24 vazifeli operatörler, istekli Çocuk ve Ergen Ruh Sıhhati uzmanlarına randevu oluşturmakta ve randevu saatinde manzaralı görüşme sağlanmaktadır. Kurulan sistemle depremzede çocuklarımızın birebir tabipten uzun periyodik takviye alması mümkün.

Euro/TL Analizi

ABD’de para siyasetinde tekrar sıkı duruşa geçebilme ihtimali Dolar Endeksinin güç kazanmasına neden olurken, ECB tarafının faiz kararları euronun istikamet haritasını belirleyecek üzere duruyor.

Pastane ay çöreği tarifi

Evde pastaneden alınan ay çöreğinden yapmanız mümkün. Mis gibi kokusu ve enfes lezzetiyle çayınız ya da kahvenizin yanında ay çöreklerini severek tüketebilirsiniz. Pastane ay çöreği nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte bu tarif tam da size göre!

Pastanelerin en çok satan hamur işlerinden biri ay çöreğidir. Özenle hazırlanan ay çörekleri sizi mutlu edebilecek bir etkiye sahip. Çayın, kahvenin yanında bir lezzet arıyorsanız bu ay çöreği tarifini kesinlikle denemelisiniz.

Terlemeden Olmaz – Komedi Mizah

k– Siz gençler,çalışmanın,emek harcamanın,alınteri dökerek kazanmanın ne demek olduğunu bilmiyorsunuz…

— Haklısın amca…

— Hemen para kazanalım,bi anda evimiz,arabamız,yatımız,katımız,herşeyimiz olsun istiyorsunuz..

— Doğru söylüyosun amca..

—�Şair ne demiş?
— Ne demiş?

Hazırlayan: R. Hatun Bayram