GündemHaber Girişi : 30 Mart 2023 14:38

2. Ulusal Hikaye Yarışması için son gün 31 Mart

2. Ulusal Hikaye Yarışması için son gün 31 Mart

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Vilayet Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 2. Ulusal Sait Faik Öykü Müsabakasına müracaatlar sona eriyor.

1906 yılında Adapazarı’nda dünyaya gelen, öykücülüğü ile Türk Edebiyatında kıymetli bir yer edinmiş olan Sait Faik Abasıyanık’ın anısını yaşatmak, öykü alanında yapılan çalışmaları desteklemek ve Sait Faik’i genç nesillere tanıtmak hedefiyle gerçekleştirilen müsabakaya 15 yaş üzerinde herkes katılabiliyor. Ayrıyeten yurt dışından da yarışa iştirak mümkün olacak.

Yarışmaya 15 yaşını doldurmuş tüm vatandaşların katılabileceği üzere her yarışmacı, yarışa en çok 1 kıssayla katılabilecek. Daha evvel rastgele bir müsabakadan derece almış kıssalarla müracaat yapılamaz. Müracaat şartları www.sakarya.bel.tr adresinden ulaşılabilecek.

Şehrin simge isimlerden olan ve Türk edebiyatında değerli bir yer edinen Sait Faik Abasıyanık’ın anılarını yaşatmak için gerçekleştirilen müsabakanın konusu “Ağaçlar” öyküleri olacak. Şairin de şiir ve romanlarında sıklıkla kullandığı temalardan birisi olan ağaçlar öyküleri yarışın mükafatlarını belirleyecek.





Son müracaatın 31 Mart 2023 tarihine kadar devam edeceği müsabakada, 1 Nisan -7 Mayıs 2023 tarihinde seçici konsey değerlendirmesi yapılacak. 8 Mayıs tarihinde sonuçların açıklanması ile birlikte, 11 Mayıs 2023’te yarışın ödül merasimi gerçekleştirilecek. Müsabakanın sonuçları tıpkı vakitte www.sakarya.bel.tr adresinden ilan edilecek.

Ödüller:

Birincilik mükafatı: 8.000 TL

İkincilik mükafatı: 5.000 TL

Üçüncülük mükafatı: 3.000 TL

Mansiyon mükafatı (3 adet): 2.000 TL

Hibya Haber Ajansı