Haber Girişi : 20 Ocak 2023 18:52

20 Ocak Pendik’te Bugün Ne Var Ne Yok?

20 Ocak Pendik’te Bugün Ne Var Ne Yok?

Pendik ile ilgili haberler, haber özetleri için doğru yerdesiniz. Haber akışını Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok platformu üzerinden takip edebilirsiniz.

PENDİK HABERLERİ

Geleceğin Meslek İnsanları Bugün İlk Karnelerini Aldı

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönemin sona ermesi ile Pendik’te 147 bin öğrenci karne aldı. Mahir İz İlkokulu ve Sülüntepe AÇEM’deki karne alma törenine katılan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve Pendik Kaymakamı Hülya Kaya öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Siemens Vakfı Mağdurları Hak Arayışı İçin Eylem Yaptı

Siemens Sanayi ve Ticaret A.Ş Emekli ve Yardım Vakfı mağdurları, gasp edildiğini öne sürdükleri haklarını geri almak için, Kartal Çavuşoğlu’ndaki fabrikanın önünde pankartlı bir protesto gerçekleştirdiler.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği Yönetimi Yenilendi

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (AYGAD) 20.01.2023 Cuma günü dernek merkezinde gerçekleştirilen olağan kongreyle yönetimde yeniliğe gitti. Yapılan kongrede başkan değişmezken, yönetim kurulu üyelerine yeni isimler katıldı.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Uzmanlar Açıkladı

Meteoroloji’den yapılan�son dakika açıklamasına göre, 19 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Uzmanlar ise tarih verip kar yağışı uyarısı yaptı. Kar yağışı için ocak sonunu işaret eden uzmanlar, “Şubat’ta doğudan bir canavar gelebilir” ifadesinde bulundu.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Kaçak kazı yapan 7 şüpheli yakalandı

Zonguldak‘ın Ereğli ilçesinde Jandarma ekiplerinin düzenlediği kaçak kazı operasyonunda 7 şüpheli yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Zonguldak İl Jandarma komutanlığı ekiplerince Ereğli ilçesinde 7 şahıs kaçak kazı yaparken yakalandı.

Operasyonda 1 adet kepçe, 1 adet dedektör, 1 adet kazma, 1 adet bel küreği ile suçüstü yakalandılar.  Yakalanan 7 şahıs Cumhuriyet Başsavcılığın talimatı üzerine ifadeleri alınarak serbest bırakıldı.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Mobilya İmalat Ustası Sadettin Yılmaz’ın Hikayesi

Zonguldak‘tan 15 yıl önce ceketini alıp Pendik’e gelen mobilya imalat ustası Sadettin Yılmaz, iflas edip işyerini kapattı. Sadettin Yılmaz pes etmeyerek, tekrardan bir iş yeri açtı. Türkiye’nin yanı sıra yurt dışına da ürün ihraç etmeye başladı. İki çocuğundan birini ustalık diğerini ise kalfalık seviyesinde yetiştiren Yılmaz’ın kararlığı görenlerin takdirini aldı.

Sadettin Yılmaz: PES ETMEDİM

Sadettin Yılmaz, Kağıthane’de kurduğu SYM Koltuk ve İmalat ismiyle iş yerinin patentini aldı. Yılmaz, “Zonguldak Devrek’ten İstanbul‘a göçtüm. 32 yıldır kendim bu işi yapıyorum 15 yıldır İstanbul’da esnaflık yapıyorum. Rahmetli babam ormana gideceğimi söyledi. Bir sene ormanda çalıştım. Daha sonra ormancılığı bıraktım. O gün bugündür bu işi yapıyorum. İstanbul’da piyasa yaptık. İşler devam ederken işim ters gitti. Pendik’te iyi de bir batış yaşadım. Üstüne bir de pandemi denk geldi. Kapattım. Sonra toparladım. Pandeminin hemen ardından tekrar Kağıthane’de yeni iş yerimi açtım. Allah yürü dedi, dostlarımız tuttu. Destek verdiler. Bugünlere geldik” diye konuştu.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Pendik’te Karne Töreni Düzenlenecek

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, Pendik Kaymakamlığının ve Pendik Belediyesinin organizasyonu ile ‘2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Karne Töreni‘ düzenleniyor.

Karne töreni 20 Ocak Cuma günü saat 10.00’da Mahir İz İlkokulu’nda gerçekleşecek.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Pendik’te pompalı tüfekle ateş açtı: yakalanıp serbest bırakıldı

Pendik’te bir grup, asker eğlencesi düzenledi. Dans ederek eğlenen grup, ellerindeki pompalı tüfekle havaya ateş etti. Pompalı tüfekle havaya ateş eden A.Ü. gözaltına alındı. A.Ü.’nün sevk edildiği adliyede serbest bırakıldığı öğrenildi.

Pendik‘te geçtiğimiz cumartesi günü akşam saatlerinde bir arkadaş grubu sokakta asker eğlencesi yaptı. Asker eğlencesine katılanlar müzik eşliğinde dans ederken, pompalı tüfekle de havaya ateş açıldı.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Pendik’te Okula Giden Çocuğa Köpek Saldırdı!

Pendik’te 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi evinden okula giderken sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Yere düşen çocuğu şans eseri o bölgeden geçen bir servis şoförü kurtardı.

10 yaşındaki Demir Ömerdursun, okula gitmek üzere evinden çıktı. Sokakta yürümeye başlayan küçük çocuğu, evlerinin karşısındaki boş arazide bulunan sokak köpekleri kovalamaya başladı.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

PENDİK HABERLERİ

Pendik Haberleri sitesine ‘PENDİK HABERLERİ’ başlığına tıklayıp ulaşabilirsiniz.

PEGAZONE

‘PEGAZONE’ başlığına tıklayıp, ÜCRETSİZ – KİRA komisyon ödemeden kendi mağazanızı açabilirsiniz.

SON DAKİKA HABERLERİ

‘SON DAKİKA HABERLER’ başlığına tıklayıp, Pendik’te gelişen son dakika haberlerinin tamamına erişebilirsiniz.

PENDİKGUİDE

‘PENDİKGUİDE’ başlığına tıklayıp, Pendik’e dair her dönemden fotoğraflara ulaşabilir – siz de yükleme yapabilirsiniz.

Hazırlayan: R. Hatun Bayram