GündemHaber Girişi : 21 Eylül 2022 13:48

Asgari ücret için çalışmalar erken başladı! Bakan Bilgin’den 2023 asgari ücret zammı açıklaması

Asgari ücret için çalışmalar erken başladı! Bakan Bilgin’den 2023 asgari ücret zammı açıklaması

2023’te asgari ücret zammı ne kadar olacağı milyonlarca çalışanın en önemli gündemi arasında. İşte Asgari ücret 2023 haberlerinin detayları.

2023 yılı için son aylara girildi. Temmuz ayında gelen asgari ücret zammı sonrası memnun olmayanlar 2023 Ocak ayı asgari ücret zammı için beklemeye başladı. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 zammı için bir öncekinden daha iyi olacak açıklamasında bulunmuştu.

asgari ücret

Türkiye’de milyonlarca kişi, önümüzdeki ocak ayında gerçekleşecek olan asgari ücret zammını beklerken, açıklanan enflasyon rakamları üzerinden tahminler de gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz temmuz ayında 4 bin 253 Türk Lirası’ndan 5 bin 500 Türk Lirası’na çıkan asgari ücrete asıl zammın 2023 Ocak’ta gelmesi bekleniyor.

2023 asgari ücret zammı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücretliye müjdeyi verdi. Asgari ücretli çalışanlar ve EYT’liler gözlerine Bakan Bilgin’den gelecek olan habere çevirdi. Beklenen açıklama geldi. Bakan Bilgin ’Emekçileri sevindirecek haber vereceğiz’’ diyerek milyonlarca kişiyi heyecanlandırdı.

  • Asgari ücrete gelecek olan zamla ilgilide açıklamalarda bulunan Bilgin, vatandaşları enflasyona ezdirmeyeceğiz diyerek zam sinyali verdi. Asgari ücrete gelecek zamla ilgilide açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, “Bu sene asgari ücrette yüzde 85 artış yaptık. Yine aralık sonunda belirlenecek yeni asgari ücrette de emekçilerimizi enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz. Milyonların merakla beklediği EYT sorunu en geç aralık ayında meclise intikal ettirilecek. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

Yeni Asır Gazetesi Yazarlarından Faruk Erdem:

Önümüzdeki yılın asgari ücretinin de yine mevcut şekilde enflasyon üzerinde güçlü bir artış ile belirlenmesi hedefler arasında. Orta Vadeli Program hedefi dikkatlere alındığında mevcut asgari ücretin 5. 500 TL’den en az 7. 500 TL’ye yükselmesi beklentiler arasında.