SporHaber Girişi : 13 Mart 2023 12:34

2023 Dünya Spor Başkenti Konya uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptı

2023 Dünya Spor Başkenti Konya uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptı

2023 Dünya Spor Başşehri Konya milletlerarası spor tertiplerine konut sahipliği yapıyor.

Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Konya 2023 Karate 1 Series A Karşılaşmaları, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin konut sahipliğinde 10-12 Mart tarihleri ortasında gerçekleştirildi. Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay ve Türkiye Karate Federasyonu Lideri Aslan Abid tertibin final programına katılarak dereceye giren atletlere madalyalarını takdim etti.

Madalya merasiminin akabinde görüşlerini aktaran Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, acıların olduğu bir devirde Konya’da kıymetli bir tertibe mesken sahipliği yaptıklarını belirterek, bu vesileyle tekrar sarsıntıda vefat eden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.





Geçtiğimiz yıl 2022 İslami Dayanışma Oyunları’na yapılan örnek mesken sahipliğini anımsatan Lider Altay, “Konya, 2023 yılında da Dünya Spor Başşehri oldu. Bu manada birçok ulusal ve memleketler arası karşılaşmaya konut sahipliği yapacağız. Konya artık yalnızca Türkiye’de değil, dünyada bu nitelikte karşılaşmaların yapılabileceğini gösterdi. Herkesin takdir ettiği tertipler yapan bir kent haline dönüştü. Umuyorum ki Konya’nın tanıtımına, turizmine çok değerli bir katkı sağlayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Karşılaşmalarda ter döken atletlere ömür uzunluğu muvaffakiyetler diliyorum. Tüm Konya’ya da nitelikli konut sahipliğinden ötürü teşekkür ediyorum. Konya artık tesisleriyle, tertip kabiliyetiyle adeta olimpiyatlara hazır bir kent haline geldi. Bunda herkesin çok büyük emeği var. Başarılarımızın daim olmasını diliyorum” tabirlerine yer verdi.

Konya 2023 Karate 1 Series A Karşılaşmalarını Ulusal Kadro, toplam 13 madalyayla tamamladı.

“Konya, Milli Takımlara uğurlu geliyor”

Öte yandan Konya, hafta sonu kıymetli bir maça daha mesken sahipliği yaptı. Erkekler EURO 2024 Elemeleri 1. Grup’ta mücadele eden A Milli Erkek Hentbol Takımı, gruptaki dördüncü maçında Lüksemburg ile Konya’da karşı karşıya geldi. Selçuklu Uluslararası Spor Salonu’nda oynanan çabayı ulusallar 31-20 kazandı.

Karşılaşma öncesi zelzelede hayatını kaybeden A Ulusal Ekip Kaptanı Cemal Kütahya ve ailesi anısına, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay ve Hentbol Federasyonu Lideri Uğur Kılıç tarafından atletin kardeşi Beğenilen Kütahya’ya plaket verildi. Müsabakaya A Ulusal Kadro oyuncuları, Cemal Kütahya’nın ismi anons edilerek çıkarken, maç öncesinde sarsıntıda hayatını kaybedenler için de bir dakikalık hürmet duruşunda bulunuldu.

Hibya Haber Ajansı