Haber Girişi : 21 Şubat 2023 15:22

21 Şubat Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?

21 Şubat Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?

Merhabalar.
Önceliğimiz Pendik’te günlük olarak gelişen haberler hakkında en geniş bilgiyi sizlerle paylaşmaktır.
“ Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok” kategorisinde planladığınız her türlü ( düğün, doğum, vefat, ticari ve sosyal faaliyetler vs.) yaşam hareketlerinden söz etmek ve her gün bu hareketleri tüm Pendiklilere duyurabilmek istiyoruz. 

Deprem Bölgesinde Temizlik Ve Dezenfeksiyon Çalışması Yapılıyor

Hatay’da depremzedelere desteğini sürdüren Pendik Belediyesi ekipleri bir yandan da temizlik ve dezenfekte çalışması gerçekleştiriyor.

Depreme karşı riskli bulunan Pendik Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi görüntülendi

Pendik ilçesinde depreme karşı riskli bulunduğu için eğitim ve öğretime ara verilen 93 okuldan biri olan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi görüntülendi.

PESEM Kursiyerleri Depremzedeler İçin Dikiyor

Pendik Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi (PESEM) kursiyerleri bere, battaniye ve pijama takımı gibi ihtiyaç malzemelerini dikerek deprem bölgesine gönderiyor.

Deprem bölgesinde çalışan Çinli Arama Kurtarma Ekibi ülkelerine Pendik’ten uğurlandı

Kaymakam Hülya Kaya ve Belediye Başkanı Ahmet Cin, ülkemizdeki çalışmalarını tamamlayan Çin Halk Cumhuriyeti Arama Kurtarma Ekibini Pendik’te ağırladı. Kaymakam Kaya ve Başkan Cin, Çinli ekibe özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Belediyenin oluşturduğu özel web sitesinden deprem ile ilgili yapılan tüm çalışmalar anında öğrenilebiliyor

Pendik Belediyesi, deprem ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlık olarak paylaştıkları bir web sitesi oluşturdu. Bu site üzerinden deprem bilgi akışını takip edebilirsiniz.

Son dakika: Hatay’da 3 dakika arayla iki şiddetli deprem! 6.4 ve 5.8

Son dakika haberine göre; 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Hatay merkezli iki deprem daha meydana geldi. Defne merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından Samandağ’da 5.8’lik bir deprem meydana geldi. 3 dakika arayla meydana gelen depremler birçok ilden şiddetli şekilde hissedildi. AFAD, hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyarıda bulundu. Bazı binalarda göçük altında kalanlar olduğu bildirildi

İstanbul’da silahlı çatışma: 1’i bebek 4 kişi yaralandı

İstanbul Eyüpsultan’da aralarında husumet olduğu öğrenilen iki grup arasında çıkan silahlı kavgada biri bebek olmak üzere 2’si ağır 4 kişi yaralandı.

İstanbul’da riskli olduğu için tahliye kararı verilen okullar

İstanbul Valiliği il genelinde riskli olduğu değerlendirilen 93 okul ve eğitim kurumundaki öğrencilerin, başka okullara nakledileceğini açıkladı. Karardan  51 bin 995 öğrenci ve 2 bin 765 öğretmenin etkileneceği belirtildi.

İskenderun İlçesi Eda Apartmanı 28 Kişiye Mezar Oldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’ın İskenderun ilçesinde yıkılan Eda Apartmanı’nda 5 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Eda Apartmanı’nda hayatını kaybedenlerin sayısı 28’e ulaşırken, 8’i enkaz altından 15 kişi ise sağ kurtuldu

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Türkiye Açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD ve Türkiye’nin kilit bir NATO müttefiki ve kritik bir bölgesel ortak olduğu belirtildi.

Antalya’da sinek yüzünü tanınmayacak hale getirdi

Antalya’ya turizm firmasında şoför olarak çalışmak için giden Murat Terzi’yi, 7 ay önce Afrika sineği ısırdı.

Sinek ısırığından 1 ay sonra Terzi’de, halsizlik, yürüme güçlüğü, idrar tutamama gibi şikayetler görülmeye başlandı.

SMA taraması nedir? (SMA tarama testi zorunlu mu?)

Sağlık Bakanı Fahrettin KocaSMA (Spinal Müsküler Atrofi) hastalığı ve taraması ile ilgili  açıklama yaptı.

Bakan Koca, SMA taramaları hakkında, “Yıl bitmeden evlilik öncesi zorunlu tarama kapsamına bütün Türkiye’de başlayacağız” dedi.

Yunanistan’da Strep A bakterisi nedeniyle ilk ölüm

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumundan (EODY) yapılan açıklamada, 6 yaşında bir çocuğun septik şok nedeniyle yaşamını yitirdiği, yapılan kan tahlilinde Strep A virüsünün tespit edildiği aktarıldı.

DSÖ Avrupa Direktörü: Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın yanındayız

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Hans Kluge, bugün Türkiye ve Suriye’nin kuzeybatısını etkileyen deprem felaketiyle ilgili yaptığı video konferans toplantısında açıklamalarda bulundu. Kluge, ihtiyaçların çok büyük olduğunu vurgulayarak “Deprem bölgesine kritik aşı malzemelerinin (tetanos ve kuduza karşı dahil) gönderildiğini ve gezici eczanelerin faaliyete geçtiğini bildiren Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın yanındayız” dedi.

Bakan Koca’dan deprem bölgesinde salgın hastalık açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremin etkili olduğu illerde bulaşıcı hastalık verilerini ve analizlerini düzenli takip ettiklerini belirterek, “Bugüne kadar herhangi bir bulaşıcı hastalık salgını saptanmamıştır.” dedi.

Araştırma: Hava kirliliği gençlerde tansiyon düşüklüğüne yol açıyor

CNN’in haberinde, İngiliz bilim insanlarının, yüksek seviyede nitrojen dioksitin yanı sıra havayı kirleten 2,5 mikrometreden küçük sıvı veya katı parçacıklara maruz kalmanın gençlerde tansiyon düşüklüğüne sebep olduğunu belirlediği ifade edildi.

“Deprem bölgesinde kolera salgını” iddialarına İstanbul Tabip Odası’ndan yanıt (Kolera nedir, belirtileri neler?)

Doğal afetlerden sonra görülme riski en yüksek hastalıklardan biri olan kolera ile ilgili iddialar ardından İstanbul Tabip Odası’ndan açıklama geldi.

 İstanbul Tabip Odası (İTO),sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Adıyaman’da bulunan İTO ekipleri #deprem sonrası kolera salgını olduğu bilgisini teyit etmedi. Bilgi kirliliği olmaması için özen gösterelim.” ifadelerini kullandı.