Haber Girişi : 21 Temmuz 2023 17:55

21 Temmuz Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?

21 Temmuz Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?
Aralık 2023 P S Ç P C C P  123 45678910 11121314151617 18192021222324 25262728293031« Kas  

Türk Hava Yolları Spor Kulübü, Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’nde şampiyon oldu

Ankara’da düzenlenen Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’nde Türk Hava Yolları Spor Kulübü şampiyonluğa ulaştı. 12 takımın mücadele ettiği ligde, 33 büyükusta ve toplam 149 sporcu yer aldı. Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü ikinci, Apaydın Satranç ve Spor Kulübü ise üçüncü oldu. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, tüm kulüpleri ve sporcuları başarılı performanslarından dolayı kutladı. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen ise ligin her geçen sene daha güçlendiğini ve dünyanın en büyük ligleri arasına gireceğine inandığını belirtti.

Rüyalarını kontrol etmek için matkapla kafasını deldi

Rusya’da bir adam, rüyalarını kontrol etme amacıyla mikroçip takmak için kafatasını hırdavatçıdan aldığı matkapla deldikten sonra hastaneye kaldırıldı.

Buğday fiyatları bir günde yüzde 8’den fazla arttı

Tahıl anlaşmasının yenilenmemesinin ardından, Rusya’nın yük gemilerini hedef görmesi buğday fiyatlarını yükseltti. Avrupa borsalarında buğday fiyatları bir günde yüzde 8’den fazla arttı.

En genç Alzheimer vakasını teşhis edildi: 19 Yaşında!

Çin’deki bir hafıza kliniğindeki nörologlar, 19 yaşındaki bir çocuğa Alzheimer hastalığı teşhisi koydular. Rapor, genci dünyada Alzheimer teşhis konulan en genç insan yaptı.

Brent petrolün varili 80,36 dolar

Dün 80,23 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 79,64 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.45 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,90 artışla 80,36 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 76,36 dolardan alıcı buldu.

SADECE ADI KALDI!

Pendikspor şirketleşme kararı alınmasının ardından tarihi bir başarının altına imza atarak süper lige yükseldi.

Bisikletliler Ölen Arkadaşları İçin Bir Araya Geldi

Bostancı’da toplanan bisikletliler, trafik kazalarında hayatını kaybeden arkadaşları için eylem yaptı. Bisiklet sporcuları, Doğanay Güzelgün’ün hayatını kaybettiği yerde bir araya gelerek kazaya tepki gösterdi. Bisiklet sürücüleri, sürücünün yakalanmasını ve yeni önlemlerin alınmasını istedi. Grup, Doğanay Güzelgün’ün öldüğü yere karanfil ve çiçek bıraktı. Tufan Sağnak, tüm sahil yolunda caydırıcı önlemlerin alınmasını talep etti.

Eyüpsultan’da Kedilere Saldıran Şüpheli Serbest Bırakıldı

Eyüpsultan’da kedilere yakıcı maddeyle zarar verdiği iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İBB, YKS’ye giren öğrencilere tercih danışmanlık hizmeti sunuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren öğrenciler için 22 noktada Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezi kurdu.

Pendik’te Pompalı Tüfekle 22 Yaşındaki Genç Öldürüldü!

Pendik’te bir kişinin pompalı tüfekle öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan 6 şüpheliden 3’ü tutuklandı.

Bedelli askerlik ücreti belli oldu

Bedelli askerlik tutarı 122 bin 351 lira olurken, başvuru işlemlerine 17 Temmuz 2023 tarihinden itibaren başlandı.

1 haftada 35 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütünün hareket kabiliyetinin bitme noktasına geldiğini açıkladı. Son 1 haftada yurt içi ve sınır ötesi operasyonlarda 35, yıl içinde ise 848 terörist etkisiz hale getirildi.

Darıca Belediyesi Türk Müziği Korosu’ndan ‘Yaz Gecesi Rüyası’ Konseri

Çok yönlü aktiviteleri ile faaliyetlerini sürdüren Darıca Belediyesi Türk Müziği Korosu, 21 Temmuz Cuma akşamı saat 20.45’de İskoliye Sanat Akademisi Bahçesi’nde Şef Kıymet Şen yönetiminde “Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı yaz konserini gerçekleştirecek.

Kamp Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Bilgiler

Kamp yapmak her ne kadar eğlenceli bir iş gibi görünse de pek çok ayrıntısı olan, ciddi bir iştir. Güvenli ve sağlıklı bir kamp yapmak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini merak ediyorsanız bu içeriğimiz tam size göre! Hem kamptan önce hem de kamp esnasında nelere dikkat etmeniz gerektiğini listelediğimiz bu içeriğimiz sayesinde sizde iyi birer kampçı olabilirsiniz.

Kentsel Dönüşüm Bölge İrtibat Ofisi Pendik’te Hizmete Açıldı

Pendik Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortaklığıyla açılan Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi ile vatandaşlar; “Yarısı Bizden” Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında daha hızlı ve kolay bilgi alabiliyor.

Pendikspor İlk İki Maçını Ümraniye Şehir Stadı’nda Oynayacak

Trendyol Süper Lig’in yeni ekiplerinden Pendikspor, yeni sezonda ilk iki iç saha maçını Ümraniye Şehir Stadı’nda oynayacağını açıkladı. Pendik Stadı’nın Süper Lig standartlarına uygun hale gelmesi için yapılan yenileme çalışmaları nedeniyle iç sahada oynanması gereken ilk iki maç Ümraniye Şehir Stadı’nda gerçekleştirilecek.

Pendik’te Freni Boşalan Araç Sitenin Duvarına Çarptı

Pendik’te yokuş aşağı inerken freni boşalan ticari araç, yolun sonundaki sitenin duvarına çarparak durabildi. Yol kenarında yürüyen bir yaya aracın altında kalmaktan kıl payı kurtuldu. Aracın çarpmasıyla yıkılan duvarın parçalarının düştüğü çocuk parkında kaza esnasında çocukların bulunmaması muhtemel faciayı önledi. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Pendik’te İtfaiye Aracı Kaza Yaptı: 5 Yaralı

Pendik’te yangın ihbarına giden itfaiye aracının kaza yapması sonucu 5 itfaiyeci yaralandı.

Bini aşan arıyla havaalanında girmeye çalışan yolcu yakalandı! 

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir yolcu pasaport işlemleri sırasında tedirgin halleriyle dikkat çekince ekipler tarafından takibe alındı. Şüphelinin bagajlarında yapılan kontrollerde, şeffaf kutular içerisinde bin 240 adet canlı arı ele geçirildi.

Adana’da klimanın mucidi Carrier anısına tatlı dağıtıldı

Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Adana’da bir grup vatandaş, klimanın icat edilişinin 121’inci yıl dönümü nedeniyle Amerikalı mühendis Willis Haviland Carrier anısına tatlı dağıttı.

Renklerin Psikolojik Anlamlar

Renklerin anlamı hayatımızın her köşesine etki ediyor aslında. Araştırmalar renklerin insanların psikolojisini etkilediğini gösteriyor.

Necmettin Erbakan ve Fevzi Çakmak Caddeleri Prestij Caddesi Oldu

Pendik Belediyesi kente iki yeni prestij caddesi kazandırdı. Esenyalı Necmettin Erbakan ve Fevzi Çakmak Caddelerindeki çalışmalar tamamlandı. Her iki caddeye dekoratif aydınlatma yapıldı, asfalt yenilendi, kaldırımlar prestij caddeye uygun hale getirildi.

Filenin Sultanlarına Türk Hava Yolları’ndan Özel Anons

FIVB Milletler Ligi’nde Çin’i 3-1 yenerek şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı için Türk Hava Yolları özel anons yaptı. Karşılaşmanın ardından Amerika’nın Dallas şehrinden TK 192 seferi ile Türkiye’ye dönen milliler için uçuş öncesi pasta kesimi yapıldı.

Kripto Para Kurucusu Özer’e 462 Yıl Hapis Talebi

Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in yargılandığı dolandırıcılık davasında savcılık, sanığın 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapsini istedi

Ankara Mamak’ta Kapsül Fabrikası Patladı

Ankara’nın Mamak ilçesindeki Kayaş MKE kapsül fabrikasında patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Hicri yeni yıl yarın başlıyor

Hicri 1445 yılı, yarın başlayacak. Son Peygamber Hazreti Muhammed ve ashabının 1445 yıl önce Mekke’den Medine’ye hicreti, İslam aleminde hicri takvimin başlangıcı olarak kabul ediliyor. Aşure günü de 28 Temmuz’da idrak edilecek.

15 Ekim’e Kadar Ormanlık Alanlara Girişlerin Yasaklanması Kararı Alındı

İl İdare Kanununun 9. ve 66. maddeleri uyarınca ormanlık alanlara girişlerin 15 Ekim 2023 tarihine kadar ormanlık alanlara girişlerin yasaklanması kararı alındı

Uluslararası Suç Çetesi Çökertildi

Bulgaristan sınırında Türk hava sahasını ihlal eden helikopterden atılan piyasa değeri 20 milyon TL olan 101 kilogram uyuşturucu ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şüpheli yakalandı.

Kamu Başdenetçisi Pendiklilerle Buluştu

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Pendik’te düzenlenen ‘Ombudsman Pendiklilerle Buluşuyor’ programında vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Programda Kamu Denetçiliği Kurumu tanıtım filmi gösterildi ve Malkoç, kurumun idare ile vatandaş arasındaki ihtilafların mahkemeye gitmeden çözülmesi için kurulmuş bir mekanizma olduğunu vurguladı.

Satın Aldığı Otomobil Aynı Gün İçinde Alev Alev Yandı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde seyir halindeki bir otomobilde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Otomobil sahibinin aracı Pendik’ten aldığı öğrenildi. Yangın sebebiyle araçta hasar oluştu ve olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Araçtan attığı torpil yangına sebep oldu!

Milas-Bodrum kara yolu Havalimanı kavşağında 14 Temmuz’da başlayan orman yangınının faili jandarmanın teknik ve fiziki takibi sonrası kısa sürede yakalandı. Şüphelinin aracı ile giderken ormanlık alana torpil attığı ortaya çıktı.

4 ildeki orman yangınları sürüyor

Hatay’ın Belen ilçesi, Mersin’in Mezitli ilçesi, Adana ve Çanakkale’de başlayan orman yangınları devam ediyor. Çok sayıda ekip yangınları kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalelerini sürdürüyor.

Orman Yangınlarından 2 Köy Boşaltıldı

Hatay’ın Belen ilçesi, Mersin’in Gülnar ilçesi ve Çanakkale’nin Kızılkeçili köyünde dün başlayan orman yangınları devam ediyor. Gülnar’da Tepe köyü, Çanakkale’de Kemel köyü tahliye edildi. Çok sayıda ekip yangınları kontrol altına almak için geceden bu yana müdahalelerini sürdürüyor.

Deniz ve Havuz Tatilinde Kulak Enfeksiyonuna Dikkat!

Tatili fırsat bilip soluğu deniz ya da havuzlarda alanlar için uzmanlar kulak sağlığıyla ilgili önemli bir uyarıda bulunuyor. Kulak içinin nemli kalması, şiddetli ağrılara yol açabilecek enfeksiyonlara sebep olabiliyor. Özellikle çocuklar bu konuda daha da risk altında.

Bursa’da yangın çıkan evde üç çocuk dumandan etkilendi

Bursa’nın İznik ilçesinde çıkan yangından etkilenen üç çocuk hastaneye kaldırıldı.

Eşrefzade Mahallesi’ndeki 3 katlı binanın giriş katındaki evde bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İstanbul’da nem oranının yükselmesiyle sıcak hava etkisini artırdı

İstanbul’da artan nem oranıyla etkisini daha çok gösteren sıcak hava, kent sakinlerine bunaltıcı bir gün yaşattı.

“Tedavi edilmeyen kasık fıtığı sindirimi vurabilir”

İlerleyen kasık fıtıklarının sindirim problemlerine ve hareket kısıtlılığına neden olabildiğini belirten Doç. Dr. Mehmet Ali Gök, “Hastada bulantı ve kusma, iştahsızlık, kabızlık, şişkinlik ve ateş görülebilir.

Siroz nedir, Siroz hastalığının belirtileri neler? Siroz neden olur?

Ünlü oyuncu Ufuk Özkan’ın siroz olduğu ve organ nakli yapılmadığı takdirde hayatını kaybetme ihtimali olduğu belirtildi. Sevilen oyuncu Ufuk Özkan’a geçtiğimiz yıl yanlış bir diyet neticesinde 17 kilo verdi. Bağışıklık sistemi kötü etkilendi. Ardından da Özkan’a siroz teşhisi koyuldu. Üzücü haberin ardından Siroz hastalığı nedir? Belirtileri neler? Siroz neden olur? araştırmaları da gündemde yerini aldı. İşte Siroz hastalığı hakkında detaylar….