Haber Girişi : 22 Mart 2023 18:16

22 Mart Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?

22 Mart Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?

Pendik Belediyesi Ramazan Ayına Hazır

Pendik Belediyesi hem ilçe genelinde hem de deprem bölgesi Hatay’da Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı.

Pendik Belediyesi Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı. Pendikliler Ramazan Ayında paylaşma ruhu yaşayacak. Ramazan ayı boyunca düzenli olarak iftar çadırları kurulacak.

Pendik Camileri Ramazan’a Hazır

Pendik Belediyesi ekipleri Ramazan ayı öncesi camilerin avlularını yıkadı, şadırvan ve tuvaletleri dezenfekte etti. Camilerin içine ise her Ramazan olduğu gibi gül kokulu esansı sıkıldı.

Pendik Belediyesi, Ramazan ayı öncesi camileri hazır hale getirdi. Vatandaşların daha temiz ve konforlu şekilde ibadet etmeleri için ilçe genelindeki tüm camilerde kapsamlı temizlik ve dezenfeksiyon çalışması yapıldı.

Pendik’te acil serviste güvenlik görevlisini darbeden 2 zanlı yakalandı

Pendik’te bir hastanenin acil servisinde güvenlik görevlisini darbettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 2 şüpheliden biri serbest bırakılırken diğer zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Nedim A. ile hasta yakınları arasında henüz bilinmeyen nedenle arbede yaşandı.

Ücretli öğretmenlik 2023 maaşı ne kadar, Öğretmen sınav görevi ücretleri

Devlet okullarına atanamayan öğretmenlerin, ders başı ücretiyle çalışma imkanı buluyor. Ücretli öğretmenlik yapanlar, 2023 yılı zamlı maaşlarının ne olacağını araştırıyor. Ayrıca Öğretmenler ek gelir elde edebilmek için sınav görevi alıyorlar. Peki, ücretli öğretmenlik 2023 maaşı ne kadar? Ders başı ücreti ne kadar? 2023 öğretmen sınav görevi ücretleri ne kadar? Salon Başkanı, Gözetmen, Yedek gözetmen, E- sınav..

Her gün 12 bin kişiye ücretsiz sıcak yemek servisi devam ediyor

6 Şubat’taki ikinci sarsıntının merkezi üssü olan Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde örnek bir dayanışma yaşanıyor. Masterchef müsabakasının heyeti Mehmet Yalçınkaya üzere sarsıntılardan çabucak sonra bölgeye koşan isimlerden biri de Ünlü Şef Ömür Akkor oldu. Elbistan’da depremzedeler için kazanları kaynatmaya başlayan Ünlü Şef Ömür Akkor’a, İstanbul’un ünlü restoranları Şazeli, Katık ve Seraf dayanak verdi. Viyana Kahvesi içecek, Fatih Belediyesi ise lojistik hizmeti sundu.

Google hizmetlerini taklit eden kimlik avı saldırıları yüzde 189 arttı

Google’ın YouTube görüntü platformu, gayelerine süratle ulaşmak isteyen dolandırıcıların kullandıkları bir av platformu haline geldi. Kaspersky uzmanları, saldırganların bu maksatla tanınan vlog yayıncılarının hesabına erişerek hesabın art planını ve profil avatarını değiştirdikten sonra kendi görüntülerini yayınlamaya başladığı bir dolandırıcılık biçimi gözlemledi. 

LGS deprem bölgesinde yapılacak mı? Bakan Özer’den LGS açıklaması

LGS SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Özer LGS (Liselere Geçiş Sistemi) hakkında açıklama yaptı. Peki, LGS sınavı ne zaman yapılacak, LGS sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak, deprem bölgesi için LGS sınavında değişiklik var mı?

Şikayetçi olduğu kocası, takipsizlik kararı verildiği gün öldürdü

Pendik’te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde eşi Murat Yaşar tarafından öldürülen Tülay Erşahin Yaşar’ın, şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayetçi olduğu, soruşturmada cinayetin işlendiği gün takipsizlik kararı verildiği ortaya çıktı. Tülay Erşahin Yaşar’ın avukatı Hatice Çörtük, “Maalesef planlı bir şekilde kadınlar gününde öldürüldü. Tülay, 3 Şubat’ta darbedildikten sonra şikayetçi oldu.

‘Evim Yuvan Olsun’ Uygulaması Pendik’te

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak üzere “Evim Yuvan Olsun” uygulaması hayata geçirildi.

Hayırseverlerin güvenilir bir uygulamayla evlerini bedelsiz olarak ya da indirimli kira bedelleriyle ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunabilecekleri bir sistem devreye alındı.

Ahmet Yesevi Mahallesi Yeşilyurt Sokak Parkı Tamamlandı

İlçeye park kazandırmayı sürdüren Pendik Belediyesi, Ahmet Yesevi Mahallesi Yeşilyurt Sokak Parkı’ tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu.

Geçtiğimiz ocak ayında ilçedeki park sayısını 212’ye çıkaran Pendik Belediyesi yeni bir parkı daha tamamladı. Ahmet Yesevi Mahallesi Yeşilyurt Sokak Parkı hizmete girdi.

Pendik’te otomobil sürücüsü ile birlikte dereye devrildi

Pendik’te seyir halindeyken dereye devrilen otomobilin sürücüsü kazayı yara almadan atlattı.

Ramazanoğlu Mahallesi Mahmut Bayram Caddesi’nde Tahsin Kaçıkçı’nın kullandığı 34 BHF 861 plakalı otomobil, köprü üzerindeki demir parmaklıklara çarptıktan sonra dereye devrildi.

Türkiye İMSAD’dan Dünya Su Günü açıklaması 

Tayfun Küçükoğlu, “Türkiye su fakiri bir ülke olma yolunda ilerliyor. Bu durumun önüne geçebilmemiz için su kaynaklarımızı doğru ve bilinçli kullanmamız son derece önemli. Suyun sonsuz bir kaynak olmadığı farkındalığını yaratmalıyız” dedi. 

Babacan: “Erdoğan iş başında olduktan sonra ekonominin düzelmesi mümkün değil”

“Mevcut sistem devam ettiği sürece, sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğu sürece bu ülkenin iktisadının düzelmesi asla mümkün olmaz.” diyen Babacan,  “Sayın Erdoğan’ın idare üslubu bilhassa şu son 5 yıldır daima laf dinleyen takımlarla çalışmak. Yani ben ne istersem o olsun. Kimse benim istediğimden farklı bir şey yapmasın…

Orhan Pamuk Kimdir? Gerçek İsmi, Kariyeri Nedir?

Orhan Ferit Pamuk 7 Haziran 1952 İstanbul doğumludur. Türk romancı birçok başka edebiyat ödülünün yanı sıra, 2006 yılında Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü ve 54 yaşında, bu ödülü kazanan en genç edebiyatçılardan biri oldu. Kitapları altmış üç dile tercüme edildi, yüzden fazla ülkede yayımlandı ve 13 milyon baskı yaptı.2006 yılında Time dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 kişisi arasına seçilen Pamuk, Nobel ödülüne lâyık görülen ilk Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır.

Ses Dergisi, Birçok Sanatçının Ev Adresini Yayınlamıştı

1973 yılında Ses Dergisi birçok sanatçının ev adresini yayınlamıştı.

Ses dergisi, 1956’da yayınlanmaya başlayan haftalık popüler kültür dergisiydi. Özellikle 60’larda magazin ve sinemanın kalbinin attığı yerdi.

Tuba Büyüküstün’ün Gerçek İsmi, Kariyeri Nedir? Biyografisini Öğrenelim

Tuba Büyüküstün 5 Temmuz 1982 tarihinde İstanbul’da doğdu. Anne tarafından Kırım göçmeni, baba tarafından ise Girit göçmeni kökenlidir. İstanbul Özel Doğuş Okulları’ndan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı Bölümünden mezun oldu. Üniversitede okurken reklam filmlerinde rol aldı. Üniversiteyi bitirdikten sonra yönetmen Tomris Giritlioğlu sayesinde oyunculuğa başladı.

Deniz Engin Engün Vefat Etti

Pendik sakinlerinden Deniz Engin Engün mide kanseri hastalığına yenik düşerek vefat etti.

Başta ailesi olmak üzere tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Seyfullah Kul Vefat Etti

Pendik’ in sevilen isimlerinden, Kul Emlak’ın sahibi Seyfullah Kul geçirdiği kalp krizi sonucu 19 Mart Pazar günü vefat etti.

Cenazesi 20 Mart Pazartesi günü Pendik 15 Temmuz Şehitler Camisinden ikindi namazına müteakiben kaldırılıp Tavşantepe mezarlığına defin edilecektir.

Pendik Çarşı | Evleriniz Depreme Dayanıklı Mı? | Sokak Röportajları

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram