GündemHaber Girişi : 23 Nisan 2023 15:34

23 Nisan’da İBB başkanı değişti

23 Nisan’da İBB başkanı değişti

İBB Lideri ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103’üncü yıldönümünde koltuğunu, Eyüpsultan Nejat Sabuncu İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Ecrin Palta’ya devretti. Lider Palta’nın birinci talimatı, sert gereçle kaplı okul yerinin, renkli ve yumuşak bir yere dönüştürülmesi oldu. Telefonla Başkanlık Özel Kalemi’ni arayan lider Palta, yetkililere gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi. Halefinin talimatının takipçisi olacağını belirten İmamoğlu da “Okulun bahçesi bittikten sonra birlikte gezelim. Bakalım istediğiniz üzere olmuş mu? Tahminen öbür şeyleri de söylersin gelince arkadaşlarıma” halinde konuştu.

İBB’nin Saraçhane’deki ana yerleşkesindeki Başkanlık makam odasında gerçekleştirilen sembolik devir-teslim merasiminde öğrenciler; Emircan Palta, Nisa Uğurlu, Ela Deniz İlker, Emre Ölmez, Ömer Kaan Ciğerci ile okul müdürü Hüseyin Kaya ve misyonlu öğretmen Ceren Emekçioğlu da hazır bulundu. Öğrenciler ve öğretmenlerle tek tek tanışıp bayramlaşan İmamoğlu, kelamı, “yeni Başkan” Palta’ya bıraktı.

Başkan palta: “mustafa kemal atatürk'e teşekkür ederim”

Palta, hislerini, “Öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bize armağan eden ulu başkanımız Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkür ederim. Her sene olduğu üzere, bu sene de kutladığım bu bayram benim için çok daha heyecanlı ve gurur verici. Bugün burada olmama vesile olan İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Sayın Ekrem İmamoğlu'na çok teşekkür ederim” kelamlarıyla lisana getirdi. “Okulların bahçesi düzenlenebilir. Mesela okuduğum okulun bahçesi çok büyük. Lakin taban çok sert. Çocuklar fikir yararlanabiliyorlar. Parklardaki üzere yapılabilir. Çocukların teneffüste hoş vakit geçirebileceği alanlar yapılabilir. Okulumun bahçesi için bir takım istiyorum” diyen Lider Palta’nın birinci talimatı, sert materyalle kaplı okul tabanının, renkli ve yumuşak bir yere dönüştürülmesi oldu. Telefonla Başkanlık Özel Kalemi’ni arayan lider Palta, yetkililere gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi.

İmamoğlu’ndan palta’ya: “okulun bahçesi bittikten sonra birlikte gezelim”

Halefi Palta’nın talimatını aldıklarını belirten İmamoğlu da “Arkadaşlarım tespitler yapacak. Sonra senin istediğin üzere bahçe olabiliyor mu, ona bakılacak. Onlar, seninle ve arkadaşlarınla gezecekler okulun bahçesini. Sen hayallerini anlatacaksın. Arkadaşlarını da dinleyecekler. Sonra okulun bahçesiyle ilgili düzenleme yapılacak. Sonra, ben geleyim, sizi ziyaret edeyim. Okulun bahçesi bittikten sonra bir arada gezelim. Bakalım istediğiniz üzere olmuş mu? Tahminen öbür şeyleri de söylersin gelince arkadaşlarıma” kelamlarıyla sürecin takipçisi olacağının altını çizdi. İmamoğlu, makam odasında ağırladığı öğrencilere bayram armağanlarını verdi.

Hibya Haber Ajansı