Haber Girişi : 24 Ağustos 2023 16:58

24 Ağustos Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?

24 Ağustos Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?
Aralık 2023 P S Ç P C C P  123 45678910 11121314151617 18192021222324 25262728293031« Kas  

25 Ağustos Akşamı Pendik’te Kolpa Grubu’ Rüzgarı Esecek

Kolpa Grubu Pendik Anadolu Kahve Festivali Konserleri Etkinliğinde 25 Ağustos Cuma akşamı Pendik Sahil Meydanı’nda saat 21:00’da sevenleri ile buluşacak.

26 Ağustos Akşamı Pendik’te AYDİLGE Konseri Var!

Pendik Anadolu Kahve Festivali Konserleri Etkinliğinde, Ünlü Sanatçı Aydilge 26 Ağustos Cumartesi akşamı Pendik Sahil Meydanı’nda saat 21:00’da sevenleri ile buluşacak.

Mustafa Ceceli Konseri 27 Ağustos Akşamı Pendik’te

Pendik Anadolu Kahve Festivali Konserleri Etkinliğinde, Ünlü Sanatçı Mustafa Ceceli 27 Ağustos Pazar akşamı Pendik Sahil Meydanı’nda saat 21:00’da sevenleri ile buluşacak.

Pendik’te Park Halindeki Araça Çarpma Kazası: 2 Yaralı

Pendik’te otomobilin yolun kenarında park halinde duran araca çarpması sonucu meydana gelen kazada, Hüseyin Ü. idaresindeki otomobil, park halindeki araca arkadan çarptı. Kazada, Mehmet D. ve bir kişi yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı.

CHP İlçe Başkanı Bayram Bekar’dan Basın İle Değerlendirme Toplantısı

20 Haziranda CHP İlçe başkanlığına atanan Bayram Bekar, 27 Ağustosta yapılacak ilçe kongresi öncesi yerel basın mensupları ile bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

BU FUTBOL TURNUVASI ÇOK KONUŞULUR!

Turnuvada yer alan takımların bütün futbolcuları Yeşil Yuva Köyü’nün gençlerinden oluşuyor.

İlçemizde faaliyet göstermekte olan ve başkanlığını Uğur Tekin’in yürüttüğü Nevşehir Yeşil Yuva Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bir futbol turnuvası düzenledi.

Çanakkale Orman Yangınında Can Kaybı Var Mı? Yangın Kontrol Altına Alındı mı?

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Kayadere köyünde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Aktaş, can, mal ve trafik güvenliği açısından Çan-Çanakkale yolunu geçici olarak trafiğe kapattıklarını, yolu kullanacakların alternatif güzergahları kullanmaları gerektiğini bildirdi.

Çanakkale Yangının Son Dakika Gelişmeleri

Çanakkale’de 22 Ağustos Salı günü saat 11.30 sıralarında Merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Orman yangını rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılırken bölgeye yakın yerleşim yerleri de tedbir amaçlı tahliye edildi.

Pendik Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri Çanakkale Yangınına Destek Olmaya Gitti

Çanakkale’de geçtiğimiz gün başlayan orman yangınıyla mücadeleye Pendik Belediyesi ekipleri de katılıyor. Pendik Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri (PEAK) bu sabah yola çıkarak Çanakkale’ye hareket etti. Ekipler, AFAD koordinasyonuyla yangınla mücadele edecek.

MHP İLÇE BAŞKANI KERİM KAYA’DAN GAZETEMİZE NEZAKET ZİYARETİ

MHP İlçe Başkanı Kerim Kaya, beraberinde İlçe Başkan Yardımcısı Ersin Çakır ile gazetemize bir nezaket ziyaretinde bulundu.

Vali Dr. Hülya Kaya, İlçe Protokolü ve Yerel Basın İle Veda Yemeğinde Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanlığı Valiler Kararnamesi ile Pendik Kaymakamlığı’ndan Yalova Valiliği’ne atanan Dr. Hülya Kaya, 21 Ağustos Pazartesi akşamı Pendik Belediyesi Hayaltepe Sosyal Tesisleri’nde, ilçe protokolü ve yerel basın ile veda yemeğinde bir araya geldi.

Pendik Belediye Başkanı Cin’den İBB Başkanı İmamoğlu’na TBM Töreni İçin Cevap Gecikmedi.

Pendik-Kaynarca-Tuzla Metro Hattı TBM Kazısı Bitirme Töreni’nde, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’i törene davet ettiklerini ifade eden Başkan Ekrem İmamoğlu, katılım sağlamayan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’e tepki gösterdi.

Pendik’te Kaç Ulaşım Yolu Var?

Pendik, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan bir ilçedir. İstanbul’un önemli bir ilçesi olması nedeniyle geniş bir ulaşım ağına sahiptir. İşte Pendik’te kullanabileceğiniz bazı ulaşım seçenekleri:

Pendik’te Kaç Tane Semt Merkezi Var?

Pendik’te toplam 8 adet olan; içerisinde kütüphane, muhtarlık, Aile Sağlık Merkezi (ASM) ,eğitim atölyeleri, Dış İlişkiler Müdürlüğü, Sosyal Destek Hizmetleri MüdürlüğüAile Çocuk Eğitim Merkezi (AÇEM),İSKİ Veznesi ve çok amaçlı salonlar yer alan semt merkezlerini sizler için derledik. Tüm detaylar haberimizde…

Küresel piyasalar karışık seyrediyor

Küresel piyasalar, para politikalarına ilişkin belirsizliklerle yön arayışını sürdürüyor. Bugün gözler ise, dünya genelinde açıklanacak yoğun makroekonomik veri gündemine çevrildi.

Tuzla Belediye Başkanı TBM Çıkış Törenini Bekledi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun; “Kaynarca – Pendik Tuzla Metro Hattı 1.Etap TBM Çıkış Töreni” duyurusu yapması üzerine Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Tuzla’da bulunan Metro İstasyonu İnşaat Alanı’nda TBM çıkışını bekledi. İBB’nin kamuoyunu yanılttığının altını çizmek üzere alanda bekleyen Yazıcı, ilan edilen tören saatinde konuyla ilgili açıklama yaptı.

Pendik Göçbeyli Köyünde Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

İstanbul Pendik’te Göçbeyli köyünde çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alındı. Yangının nedeni olarak arıcılıkla uğraşan bir köylünün tütsü yakması gösterildi. İtfaiye ekipleri tarafından yapılan müdahale sonucu yaklaşık 40 hektarlık alanın yandığı belirlendi. Jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Pendik’te Park Halindeki Nakliye Kamyonu Alev Aldı

Pendik’te park halindeki nakliye kamyonu, eşya taşınırken alev aldı. Yangın sonucunda araç kullanılamaz hale geldi ve yakındaki bir eve zarar verdi. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmadı.

Pendik’te hastaneyi birbirine kattı: Polis ekiplerine taş ve cam fırlattı

Pendik Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil bölümü çatısına çıkan bir şahıs, otomobiline ait anahtarı kaybettiği gerekçesiyle intihara kalkıştı.

Yalova’nın Yeni Valisi Kaya, Çiçek Yerine Depremzedeler İçin Bağış Yapılmasını İstedi

Pendik’te kaymakamlık yaparken, yayımlanan kararnameyle Yalova Valiliği’ne atanan, kentin 3’ncü kadın valisi Hülya Kaya, göreve başladı.

Destekleme Ve Yetiştirme Kurslarına İlişkin Kılavuz Yayımlandı

Millî Eğitim Bakanlığınca 2023-2024 eğitim öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin hazırlanan kılavuza göre, Bakanlığa bağlı resmî ve özel eğitim kurumlarında öğrenim gören 8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile örgün ve açık öğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik destekleme ve yetiştirme kursları açılacak.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılına İlişkin Tedbirler Belirlendi

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla illere gönderilen genelge ile 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin tedbirler belirlendi.

MHP İlçe Başkanı Kerim Kaya Yerel Basın İle Bir Araya Geldi

Bir dönem Pendik Ülkü Ocakları Başkanlığı da yapan MHP İlçe Başkanı Kerim Kaya; mütevaziliği, pozitif yaklaşımları, donanımı ve enerjisi ile basın mensuplarından tam puan aldı.

PUAN ALDIK DERS VERDİK BEŞİKTAŞ 1-1 PENDİKSPOR

Süper Lig’deki ilk maçında Hatayspor’a 5-1 mağlup olan ve bu yüzden eleştirilen Pendikspor Ligin 2. haftasında Beşiktaş ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak bu eleştirileri boşa çıkardı.

Trabzonlular Dernek Başkanı Süleyman Pergel’den Gazetemize Nezaket Ziyareti

Pendik Trabzonlular Dernek Başkanı Süleyman Pergel gazetemize bir nezaket ziyaretinde bulundu.

OTTO DOĞA PARK DUALAR İLE AÇILDI

Pendik’te gezilip görülmesi gereken 10 noktadan biri olan ve orman içinde dizayn edilmiş OTTO DOĞA PARK’ın resmi açılışı 20 Ağustos Pazar günü yapıldı.

Pendik’te Doğa ile iç içe Muhteşem Bir Sosyal Tesis: OTTO DOĞA PARK

Pendik’te doğanın içinde sevdiklerinizle eğlenceli ve keyifli vakit geçirmek isteyenlere bir önerimiz var: OTTO DOĞA PARK. Gidin, görün ve hayran kalın…

TURAN’DAN, PENDİKSPOR’U KÜÇÜMSEYEN TOROĞLU’NA KINAMA

İYİ Parti İlçe Başkanı Süleyman Turan, A Haber Spor Yorumcusu Erman Toroğlu’nun Pendikspor – Beşiktaş maçının ilk yarı sonrası takımımız hakkındaki aşağılayıcı ifadeler kullanarak yaptığı yoruma tepki gösterdi.

SON DAKİKA: Yozgat’ta yolcu otobüsü devrildi: 12 ölü, 19 yaralı

SON DAKİKA HABERİ: Yozgat’ın Sorgun ilçesinde kontrolden çıkan yolcu otobüsü karşı şeride geçerek 30 metrelik şarampole yuvarlandı. Kazada 12 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı.

Pendik’te Gezilecek Yerler | Pendik’te En İyi Yerleri Keşfet!

İstanbul’un 3. büyük nüfusuna sahip olan Pendik’te, keşfedilmeyi bekleyen birçok yer var. Pendik’te nereleri gezebilirim diye düşünüyorsanız bu içerik tam size göre! Doğada vakit geçirmek isteyenler, alışveriş tutkunlarıdeniz görmeden olmaz diyenler, ee biraz eğlenelim diye düşünenler; gelinnn, Pendik’te gezilecek en iyi yerleri birlikte keşfedelim!

Eski Pendik’te İlkokul Öğrenciliği

Herkese Merhabaa. Pendik’in fotoğraf arşivi, Pendik Gazetesinin platformu olan PENDİKGUİDE sizleri eski ilkokul zamanlarına döndürecek….

İlkokul kayıtları başladı. Miniklerimiz okul bahçelerini – sıralarını dolduracak. Yeni arkadaşlıklar kurulacak, ilgi alanları keşfedilecek ve her gün kendilerini geliştirecekler.

Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı: Kıtaları Birleştiren Şampiyonlar!

35. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, Kanlıcadan başlayıp Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda son buldu.

Her sene binlerce yüzücünün iki kıtayı birleştirdiği, dünyanın Asya’dan Avrupa’ya yapılan tek yüzme yarışı Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda 77 ülkeden 2600’ü aşkın yüzücü, İstanbul Boğazı’nda kulaç attı.

Tarihteki İlk Müzeyi Kuran Kadın Ennigaldi-Nanna Kimdir?

Ennigaldi-Nanna milattan önce 530 civarında, bugünkü Irak’ın Dikar bölgesinde yer alan Ur eyaletinde tarihteki ilk halka açık müzeyi kurdu.