Haber Girişi : 24 Ocak 2023 12:19

24 Ocak Pendik’te Bugün Ne Var Ne Yok?

24 Ocak Pendik’te Bugün Ne Var Ne Yok?

Pendik ile ilgili haberler, haber özetleri için doğru yerdesiniz. Haber akışını Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok platformu üzerinden takip edebilirsiniz.

PENDİK HABERLERİ

900 Bin TL’yi Kapıya Gelen Dolandırıcıya Teslim Etti

İstanbul Pendik’te telefonla aradığı 76 yaşındaki E.K.’yı polis olduğunu söyleyip kandırarak 900 bin lirasını alan dolandırıcı yakalandı. Şüphelinin telefonla konuşarak apartmana girip içinde 900 bin lira bulunan poşetle çıktığı anları güvenlik kameraları kaydetti.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Pendik’te kavgayı ayırmaya çalışan esnafa tüp fırlattı

Pendik’te iki genç grup arasında çıkan kavgaya mahalle esnafı müdahale edip ayırmak istedi. Kavga eden şahıslardan biri, kavgayı ayırmaya çalışan bakkalın kafasına tüp fırlattı.

İddiaya göre, iki grup genç arasında kavga çıktı. Sokakta yaşanan kavgaya çevre esnafı müdahale ederek sonlandırmaya çalıştı.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Bisikletle kaza yapan 2 çocuk yoğun bakıma kaldırıldı

Pendik’te bir bisiklete binen iki çocuk, yokuş aşağı inerken bina bahçesinin demir kapısına çarptı. Ağır yaralanan 2 çocuk yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Bindikleri bisikletle yokuş aşağı hızla ilerleyen iki çocuk, manevra yapınca bisiklet kontrolden çıkarak kaldırıma çıktı. Ardından bina bahçesinin demir kapısına çarptı.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Pendik’te Alkollü Sürücü Üç Araca Çarptı

Pendik’te hafif ticari araç sürücüsü virajı alamayıp park halindeki 3 araca çarptı. Kazada ölü ya da yaralı olmadığı öğrenilirken araçlarda büyük çaplı maddi hasar meydana geldi.

Olay saat 11.45 sıralarında Batı Mahallesi Burhan Toprak Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre alkollü olduğu öğrenilen 34 FTB 328 plakalı aracın sürücüsü viraja hızlı girince direksiyon hakimiyetini kaybederek park halindeki 3 araca çarptı.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

PEKSEM Türk Sanat Müziği Korosu “Yeni Yıl Konseri”

PEKSEM Türk Sanat Müziği Korosu “Yeni Yıl Konseri” 25 Ocak Çarşamba günü saat 19:30’da Yunus Emre Kültür Merkezinde sahne alacak.

Türk Sanat Müziği hayranlarının bir arada bulunduğu programın Şefliği İlter Burak Kalay, sunumu ise Gonca Enginler tarafından gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Balkan Göçleri ve Mübadelenin 100. yıl Resim Sergisi

Balkan Göçleri ve Mübadelenin 100. Yıl Paneli ve Resim Sergisi, 27 Ocak Cuma günü saat 19.30 ’da Atatürk Kültür Sanat Merkezinde tüm sergi sevenler ile buluşacak.

Sergiye konuşmacı konuk olarak katılan isimler arasında; Doç. Dr. Fahriye Emgili, Dr. Neval Konuk Halaçoğlu ve Nusret Sancaklı yer almakta.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Emekli ve Memur Maaşları Ocak Ayı Zam Farkları

Ocak 2023 enflasyon oranına göre emekli ve memur maaşları için toplamda yüzde 30 oranında bir zam yapıldı. Bu zamlar sonrası en düşük emekli aylığı 5 bin 500 lira, en düşük memur maaşı ise 11 bin 848 lira oldu. Maaş zamları Ocak ayı başlangıcında açıklandı ve 17 Ocak itibariyle memur ve emeklilerin hesaplarına yatmaya başladı. Ancak SSK ve Bağ-Kur emeklileri ve memurlar zam farklarını Ocak ayı içerisinde alırken, emekli sandığı ödemeleri Şubat ayına ertelendi. Bu nedenle SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zam farkları ve memur maaşı zam farkları ödeme takvimi Ocak ve Şubat aylarında gerçekleşecek.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Altay 1 – 4 Pendikspor

Spor Toto 1. Lig 21. hafta müsabakasında Pendikspor, İzmir deplasmanından mutlu dönüyor. Altay karşısında 4-1 galip gelen kırmızı beyazlılar, seyir zevki yüksek bir oyun ortaya koydular.

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’nda oynanan ve ilk yarısı 1-1 biten müsabakada, Altay’ın golü ilk yarının uzatma dakikalarında penaltıdan geldi. Tartışmalı bir karara imza atan maçın orta hakemi Ömer Tolga Güldibi, VAR incelemesinin ardından penaltı noktasını gösterdi.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Geleceğin Meslek İnsanları Bugün İlk Karnelerini Aldı

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönemin sona ermesi ile Pendik’te 147 bin öğrenci karne aldı. Mahir İz İlkokulu ve Sülüntepe AÇEM’deki karne alma törenine katılan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve Pendik Kaymakamı Hülya Kaya öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Siemens Vakfı Mağdurları Hak Arayışı İçin Eylem Yaptı

Siemens Sanayi ve Ticaret A.Ş Emekli ve Yardım Vakfı mağdurları, gasp edildiğini öne sürdükleri haklarını geri almak için, Kartal Çavuşoğlu’ndaki fabrikanın önünde pankartlı bir protesto gerçekleştirdiler.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği Yönetimi Yenilendi

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (AYGAD) 20.01.2023 Cuma günü dernek merkezinde gerçekleştirilen olağan kongreyle yönetimde yeniliğe gitti. Yapılan kongrede başkan değişmezken, yönetim kurulu üyelerine yeni isimler katıldı.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Uzmanlar Açıkladı

Meteoroloji’den yapılan son dakika açıklamasına göre, 19 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Uzmanlar ise tarih verip kar yağışı uyarısı yaptı. Kar yağışı için ocak sonunu işaret eden uzmanlar, “Şubat’ta doğudan bir canavar gelebilir” ifadesinde bulundu.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Kaçak kazı yapan 7 şüpheli yakalandı

Zonguldak‘ın Ereğli ilçesinde Jandarma ekiplerinin düzenlediği kaçak kazı operasyonunda 7 şüpheli yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Zonguldak İl Jandarma komutanlığı ekiplerince Ereğli ilçesinde 7 şahıs kaçak kazı yaparken yakalandı.

Operasyonda 1 adet kepçe, 1 adet dedektör, 1 adet kazma, 1 adet bel küreği ile suçüstü yakalandılar.  Yakalanan 7 şahıs Cumhuriyet Başsavcılığın talimatı üzerine ifadeleri alınarak serbest bırakıldı.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Fatma Girik Anılıyor

Fatma Girik’in yeğeni ve manevi kızı Fatma Ahu Turanlı, kardeşi Günay Girik, bir zamanlar menajeri olan gazeteci-yazar Bircan Usallı Silan ile Ahu Sungur, Betül Işıl Arkın, Burçak Evren gibi sanatçı ve gazeteci dostlarının katılımıyla gerçekleşecek etkinliğe , Cengiz Özkarabekir, Çiğdem Tunç, Engin Çağlar, Gül Sunal, Halil Ergün, Meral Orhonsay, Müjdat Gezen, Nur Sürer, Ümit Efekan ve daha birçok önemli isim.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Regaip Kandili Nedir? Regaip Kandili Ne Zaman?

Üç ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Receb ayının ilk manevi günü olan Regaib Kandili ile 26 Ocak Perşembe gecesi gerçekleşecek. Miraç Kandili 17 Şubat Cuma günü, Berat Kandili ise 6 Mart Pazartesi günü idrak edilecek.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

MAGAZİN

Tuğçe Tayfur: “Babam Ferdi Tayfur’a Kırgınlığım Var”

Gökay Kalaycıoğlu’nun programına konuk olan şarkıcı Tuğçe Tayfur, 15 yaşında anne ve babasının boşanmasının kendisinde travmalar yarattığını ve bir süre görüşemediği babası Ferdi Tayfur’a kırgın olduğunu söyledi.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

İş İnsanı Hakan Sabancı ile Oyuncu Hande Erçel Aşk Mı Yaşıyor?

Önceki akşam bir mekanda arkadaşlarının yaş günü partisinde eğlenen çiftin yan yana ilk görüntüsü sosyal medyaya düştü.

İki aydır köşe bucak kaçan ve yan yana görüntülenmemek için daha çok sosyetik playboyun Emirgan’daki evinde buluşan çift, sonunda yakayı ele verdi.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Bir Küçük Gün Işığı: Elif’in Şüpheleri Fırat’ı Uzaklaştırıyor!

Elif’in karanlıktan aydınlığa yolculuğunu konu alan, yapımcılığını NGM’nin üstlendiği ” Bir Küçük Gün Işığı” bugün ATV’de yayınlanıyor. Elif ve Fırat konağa tam zamanında varırlar. Ümran, Cemil’i öldürmeye çalışır ama hayata tutunmayı başarır.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

Giydiği mini etekle gündemde! KPSS öğretmeni Fidan Atalay kimdir?

KPSS öğretmeni Fidan Atalay sosyal medyada yayınlanan görüntüleriyle son günlerin gündeminde yer alan ismi oldu. Mini etekli giysisiyle ders anlatan Fidan Atalay en çok merak edilenler arasında yer aldı. 

Haberin Devamı İçin Tıklayınız:

PENDİK HABERLERİ

Pendik Haberleri sitesine ‘PENDİK HABERLERİ’ başlığına tıklayıp ulaşabilirsiniz.

PEGAZONE

‘PEGAZONE’ başlığına tıklayıp, ÜCRETSİZ – KİRA komisyon ödemeden kendi mağazanızı açabilirsiniz.

SON DAKİKA HABERLERİ

‘SON DAKİKA HABERLER’ başlığına tıklayıp, Pendik’te gelişen son dakika haberlerinin tamamına erişebilirsiniz.

PENDİKGUİDE

‘PENDİKGUİDE’ başlığına tıklayıp, Pendik’e dair her dönemden fotoğraflara ulaşabilir – siz de yükleme yapabilirsiniz.

Hazırlayan: R. Hatun Bayram