GündemHaber Girişi : 29 Mayıs 2024 13:30

29 Mayıs İstanbul'un Fethini Kutlama Mesajları ve Sözleri

29 Mayıs İstanbul'un Fethini Kutlama Mesajları ve Sözleri
İstanbul Fethinin 571. yıl dönümü kutlanıyor. Bu anlamlı günü güzel mesajlarla kutlamak isteyen vatandaşlar, ‘İstanbul'un fethi’ temalı mesaj ve sözleri araştırıyor. İşte 29 Mayıs İstanbul'un fethini kutlama mesajları ve sözleri.
29 Mayıs İstanbul'un Fethini Kutlama Mesajları ve Sözleri

29 Mayıs İstanbul'un Fethi mesajları ve sözleri, günün öne çıkan konuları arasında bulunuyor.

29 Mayıs 1453'te kapıları açılan İstanbul, Sultan 2. Mehmed'in önderliğindeki Osmanlı birlikleri tarafından fethedildi.

Tarihte birçok kez kuşatılan ancak Sultan II. Mehmed'in komutanlığında 54 günlük kuşatmanın ardından fethi gerçekleşen İstanbul'da Roma İmparatorluğu yıkıldı.

Bu yıl 571. yıl dönümü olan İstanbul’un Fethi’ni sevdikleri ile kutlamak isteyenler için; anlamlı, farklı, kısa, uzun, değişik 29 Mayıs İstanbul'un Fethi ile ilgili sözler ve mesajlardan derlemeler...





İSTANBUL'UN FETHİNİ KUTLAMA MESAJLARI

“Bugün 571. Yıl Dönümünde İstanbul'un Fethini Coşkuyla Kutluyoruz! Bu şanlı zaferin yıl dönümünde, Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve kahraman ecdadımızı saygıyla anıyoruz. İstanbul'un fethi, sadece bir şehrin değil, bir medeniyetin, bir milletin zaferidir. Bu zafer, bize inanmanın ve azmin her zorluğun üstesinden gelebileceğini göstermiştir. İstanbul'un fethi ruhu ile daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye için hep birlikte çalışmalıyız.”

"İstanbul'un fethi, tarihin akışını değiştiren bir dönüm noktasıdır. Bu kutlu günü gururla kutluyoruz!"

"Fatih Sultan Mehmet Han'ın önderliğinde kazanılan bu zafer, bize her zaman ilham kaynağı olacaktır."




"İstanbul'un fethi, bize geçmişten geleceğe uzanan bir köprüdür. Bu köprüyü korumanın ve geliştirmenin sorumluluğu hepimizindir."

"Konstantiniyye elbette fethedilecektir. Onu fetheden komutan, ne güzel komutan, onu fetheden asker ne güzel askerdir.”"



"İstanbul’un Fethi’nin 571. yılı kutlu olsun.
Fatih Sultan Mehmed Han başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yâd ediyorum."




"Tarihin dönüm noktalarından biri olan İstanbul’un Fethinin 571. yıl dönümü heyecanını yaşıyoruz. İstanbul’un Fethi kutlu olsun."

"Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul'u alırım'' diyen İstanbul'un Fatihi Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve askerlerini Fethin 571.yılında rahmetle ve dualarla anıyoruz."



"Biz toprаklаrı değil gönülleri feth etmeye gidiyoruz." – Fаtih Sultаn Mehmet "Fetih ile sadece şehir değil, gönüller de fethedilmiştir. Hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için bir dönüm noktası olan İstanbul’un Fethini kutlarım."



"Tarihin dönüm noktalarından biri olan İstanbulun Fethinin 571. yıl dönümü heyecanını yaşıyoruz. İstanbul’un Fethi kutlu olsun."


“İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur.”

"Biz toprаklаrı değil gönülleri feth etmeye gidiyoruz." –Fаtih Sultаn Mehmet "Fetih ile sadece şehir değil, gönüller de fethedilmiştir. Hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için bir dönüm noktası olan İstanbul’un Fethini kutlarım."

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.