DünyaHaber Girişi : 13 Nisan 2023 11:50

3 bini aşkın şirket, Çin’e mal satmak için buluştu

3 bini aşkın şirket, Çin’e mal satmak için buluştu

Yurt içinden ve dışından 3 bin 300’ü aşkın sayıda tanınmış şirket, Çin 3’üncü Memleketler arası Tüketim Eserleri Fuarı’nda (CICPE) buluştu. Fuar, Güney Çin eyaleti Hainan’ın başşehri Haikou’da haftanın birinci günü açıldı.

“Mevcut İmkanları Paylaşmak, Birlikte Daha Yeterli Bir Hayat Yaratmak” sloganı ekseninde oluşan fuar, tüketimin gelişmesini ve çağdaşlaşmasını teşvik etmeyi ve tüm dünyadan gelen teşebbüslere Çin pazarında yer alma imkanını sağlamayı hedefliyor. 300’den fazla markanın bini aşan sayıdaki eseri, 15 Nisan gününe kadar sürecek olan fuarda birinci sefer görücüye çıkacak.

Bu bağlamda Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao, bu yılın fuarında, günün “yeşil, sağlıklı ve akıllı tüketim” üzere temaları ve tıpkı vakitte moda tüketimi üzerinde yoğunlaşılacağını açıkladı. Tüketimin teşvikine yönelik bir dizi toplantı ve aktivite gerçekleştirileceği de bildirildi.

Wang, sergileme faaliyetinin üretici firmalarla alıcılar ortasında iş ilgilerini güçlendirme, tüketici itimadını sağlamlaştırma ve tüketimin çağdaşlaşması ile potansiyellerin açığa çıkması üzere olumlu tesirleri olacağını da belirtti. Öte yandan, 35 ülkeden ve bölgeden 2 binden fazla alıcı da standa katılmak üzere davet edildi. Düzenleyicilere nazaran bu yıl, 20 bin metrekarelik büyük bir alan, kalite olarak yüksek nitelikli yerli eserlerin sergilenmesi hedefiyle özel olarak yerli tüketim mallarına tahsis edildi.

Kaynak Çin Uluslararsı Radyosu
Hibya Haber Ajansı