GündemHaber Girişi : 25 Eylül 2024 14:31

31 Aralık 2024'e Kadar Yenileyin

31 Aralık 2024'e Kadar Yenileyin
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için son tarihin 31 Aralık 2024 olduğunu bildirdi.

Sürücü belgeleri, dijital çağa uygun, daha güvenli ve kullanışlı bir yapıya kavuşuyor. 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenmiş olan tüm sürücü belgelerinin geçerlilik süresi, 31 Aralık 2024 tarihinde sona erecek. Bu tarihe kadar yenileme işlemini tamamlamayan sürücüler, araç kullanmaya devam edemeyecekler.

Neden Yeni Sürücü Belgesi?

Yeni sürücü belgeleri, gelişmiş güvenlik özellikleri sayesinde taklit ve tahrif edilmeye karşı daha dayanıklı hale getirildi. Özel tasarımıyla sahteciliğin önüne geçilmesi amaçlanırken, aynı zamanda sürücülere daha fazla kolaylık sunuluyor. Belgeler üzerindeki barkod sayesinde, ehliyet sınıfı, geçerlilik tarihi gibi tüm bilgilere hızlıca erişilebiliyor.

Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Yeni sürücü belgesi almak için tüm nüfus müdürlüklerine başvuru yapabilirsiniz. Başvuru sırasında yanınızda; Geçerli bir sağlık raporu, Bir adet biyometrik fotoğraf ve 15 TL yenileme ücreti bulundurmanız gerekmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.