Haber Girişi : 31 Mart 2023 17:26

31 Mart Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?

31 Mart Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?

Pendik Belediyesi Deprem Bölgesinde İftar Çadırı Kurdu

Pendik Belediyesi, depremin ilk gününden itibaren yardım çalışmalarına devam ediyor. Deprem bölgesi Hatay Antakya köylerinde iftar sofraları kuruldu.

Ramazan ayı boyunca toplu taşıma çıkışlarına iftariyelik dağıtılıyor

Pendik Belediyesi, Ramazan ayı boyunca “İftara 5 Kala” uygulamasıyla iftara yetişemeyenlere ikramlar dağıtıyor. İftar saatine denk gelen ve yolda olanvatandaşlar, Pendik’te farklı noktalarda dağıtılan ikramlarla iftarını açıyor.

Pendik Belediyesi 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sıcak pide ve hurma dağıtıyor

Pendik Belediyesi, Ramazan ayında 65 yaş üstü vatandaşlara pide ve hurma dağıtımı yapıyor. Ekipler büyüklerimizin evlerine giderek sıcak pide ve hurma ikram ediyor.

Pendikspor’un Hedefi: Samsun’dan Galibiyetle Dönmek

Pendikspor, Spor Toto 1. Lig 30. hafta müsabakasında, deplasmanda Yılport Samsunspor ile karşı karşıya gelecek.

1 Nisan 2023 Cumartesi günü akşam 20.30’da başlayacak olan müsabaka, öncesi Yılport Samsunspor ligin en üst sırasında yer alıyor.

Pendik Veteriner Klinikleri

Mario Veteriner Kliniği

Veteriner Tercihinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Çoğu veteriner kliniği pazartesiden cumaya standart ofis saatlerinde çalışır. Bazı büyük klinikler ise pazarları dahi açıktır. Daimi veterinerinizden size yakın ve 24 saat hizmet veren acil kliniklerin isim, konum ve telefon numarasını sormanız önemlidir. Eğer gece yarısı acil bir durum ile karşılaşırsanız değerli zamanınızı açık klinik aramakla harcamak istemezsiniz.

Pendik’te kadına şiddet uygulayan 1 şüpheli gözaltına alındı

Sosyal medyada ve bazı basın kuruluşlarında, bir kadını darbederek silah zoruyla otomobile bindirdiğine ilişkin görüntüleri paylaşılan kişi gözaltına alındı.

Pendik Kaynarca’da sokak ortasında silahlı saldırı

Olay, saat 21.00 sıralarında Kaynarca Mahallesi Billur Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 26 GP 460 plakalı otomobilin içindeki gence üst sokaktan gelmekte olan lüks otomobilden ateş açıldı. Saldırıda genç yara almadan kurtulurken olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri olay yerinde güvenlik şeridi çekerek inceleme yaptı.

İhtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi dağıtılıyor

Pendik Belediyesi her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da gıda kolisi dağıtıyor. Pendik’te ikamet eden ve Sosyal Destek Hizmetleri müdürlüğünde kayıtlı olan ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan Gıda Kolisi veriliyor.

Pendik Eğitim Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği Gıda Kolisi Dağıtıyor

İstanbul Pendik Eğitim Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği kurucu üyeleri; Pendik Mahallelerinden Yenişehir Mahallesi Muhtarı Aysun Güler, Esenyalı Mahallesi Muhtarı Fatih Çiftçi, Çamçeşme Mahallesi Muhtarı Meliha İnan ve Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarları Yıldıray Oktay ile irtibata geçti.

Çocuğunuz nöbet geçiriyorsa dikkat

Memorial Bahçelievler Hastanesi Pediatrik Nöroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Selvinaz Edizer, nöbet geçiren çocuklara yapılması gereken müdahaleler hakkında bilgi verdi. 

Pegasus, kar dağıtımı yapmayacak

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, ”Yönetim konseyimizin 6 Mart 2023 tarihli kararı ekinde yer alan ve hisse sahiplerimizin incelemesine sunulan kar dağıtım tablosuna nazaran şirketimizin 2022 yılına ilişkin net devir karının geçmiş yıl zararlarından mahsubu sonrasında dağıtılabilir karın oluşmadığı tespit edilmiştir. 30 Mart 2023 tarihli olağan genel şura toplantısında 2022 yılı faaliyetlerine ait net periyot karının geçmiş yıl zararlarından mahsubu sonrasında dağıtılabilir kar oluşmadığı katılan hisse sahiplerince oy birliğiyle tespit edilmiştir.” denildi.

Babacan: “Neden halkı yoksulluğa hapsediyorsunuz?”

Babacan’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“#Asgariücret yeniden açlık sınırının altına düştü. Televizyonlarda sahte sorulara, hazırlanmış cevaplar okuyan Erdoğan’a soruyorum: Neden enflasyonla mücadele etmiyorsunuz? Neden halkı yoksulluğa hapsediyorsunuz? Neden milleti canından bezdiriyorsunuz?”

Pendik Öğretmenleri Deprem Bölgesinde Eğitim Vermeye Devam Ediyorlar

İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde; 8 ve 12. Sınıflara yönelik DYK kurslarında görev almak üzere, Pendikli 14 Branş Öğretmen ile 4 Okul Öncesi Öğretmen Kahramanmaraş Elbistan ilçesinde eğitimlerine devam ediyor.

Pendikspor 2-1 Ankara Keçiörengücü

1. Lig 29. hafta müsabakasında Pendikspor, Ankara Keçiörengücü ile karşı karşıya geldi. Müsabakanın ilk yarısında geriye düşen Pendikspor, ikinci yarıda Hasan Hatipoğlu ile bulduğu iki golle maçtan 2-1 galip ayrılmayı başardı.

Pendik’te gündüz gözü ile hırsızlık!

Pendik’te bir kişi nalburun önünde duran iki adet alüminyum merdiveni gün ortasında sırtlayarak çaldı. Yaklaşık 2 bin TL değerindeki merdivenleri çalınan esnaf ise “Ekmek değil, Aş değil, merdivenleri neden çaldı anlamadım” diye isyan etti. Hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Pendik’te 30 Kiloluk Petek Temizleme Makinesi Böyle Çalındı!

Pendik’te bir şüpheli, taksiyle geldiği sitenin yangın merdiveninde bulunan 30 kilogram ağırlığında 10 bin lira değerindeki petek temizleme makinesini çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Balkanlar Koleji Öğrencileri deprem enkazından doğan çevre kirliliğine dikkat çekiyor

Balkanlar Koleji Anadolu Lisesi Fen Bilimleri Bölümünün  yürüttüğü çalışmalar kapsamında (Young Reporters for the Environment) ‘Çevrenin Genç Sözcüleri’ öğrenci ekibi, deprem enkazının çevre kirliliğine etkisi üzerine dikkat çekmek, farkındalık yaratmak amacıyla bir proje geliştirdi.

Pendik’teki otel yangına ilişkin gözaltına alınan 2 şüpheliye ev hapsi

Pendik’te 3 kişinin öldüğü 2 kişinin yaralandığı 7 katlı oteldeki yangına ilişkin adliyeye sevk edilen 6 kişiden 2’sine ev hapsi verildi.

Doğu Mahallesi’ndeki 7 katlı otelde 24 Mart’ta çıkan yangına ilişkin gözaltına alındıktan sonra Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen 6 şüphelinin savcılıkta ifadesi alındı.

Kahramanmaraş Depremi Sonrası İlk Ders Saati Öğrencileri Bilgilendirme Metni

Afet bölgesi illeri ve afetten doğrudan etkilenmeyen diğer illerde uygulanmak üzere Psikososyal Destek Eylem Planı hazırlanmıştır. Deprem Sonrası Psikososyal Destek Eylem Planında başta depremden doğrudan etkilenen iller olmak üzere ülkemizdeki tüm öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik yürütülecek Psikososyal Destek çalışmalarına ilişkin tüm süreçler aşamalandırılarak resmi yazı ile illere gönderilmiştir. 

2023 MSÜ Sınav Yerleri Belirlendi! ÖSYM MSÜ sınav giriş belgesi alma ekranı! 

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na çok az bir zaman kaldı. Sınava hazırlanan üniversite adayları sınav giriş belgelerinin yayımlanıp yayımlanmadığını merak ediyordu. ÖSYM, MSÜ sınav giriş belgelerini yayınladı. Peki MSÜ sınav yerlerine nasıl bakılır?

Bu Pazar Pendik Sahaf Kitabevi’nde ‘Kitap Mezatı’ Var

Pendik’in ilk kitap mezatı 02.04.2023 Pazar günü saat 14:00’da Sahaf Kitabevi‘nde gerçekleştirilecek. Eski baskı kitapların açık artırma ile satışa sunulacağı mezatta birbirinden orijinal eserler görücüye çıkarılacak. 1 TL’den başlayacak olan açık artırmaya yoğun ilginin olması ve renkli, heyecanlı bir atmosferin yaşanması bekleniyor.

Evden kombi çalan şüpheli tutuklandı Pendik’te yakalandı

Tuzla’da iki evden kombi çalan şüpheli tutuklandı, Pendik Kaynarca’da ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Yayla ve Evliya Çelebi mahallelerindeki pencereleri zorlanarak girilen iki evden kombi çalınması üzerine yapılan çalışmada, güvenlik kamerası görüntüleri incelendi.

Çocuğunun hatasını sanata çeviren baba

Babası, çocuğunun evin salonundaki duvarı boyama hatasını, müze süsü vererek sanata çevirdi.

Çocuk evin ortak alanındaki duvara resim çiziyor. Babası ne yapıyor?

CHP Aday Adayı Erdoğan Erden: Tek Adam Rejimine Son Vereceğiz

CHP İstanbul  1. Bölge Milletvekili Aday Adayı ve aynı zamanda Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden, ilçe örgütünün gerçekleştirdiği tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, önümüzdeki seçimlerle birlikte Türkiye’de ‘tek adam rejimine’ son verileceğini ifade etti.

O Bir Dava Adamı İbrahim Ciminli AK Parti’den Aday Adayı

1994 yılından bu yana siyasi alanda pek çok önemli görev alan İbrahim CiminliAK Parti’den İstanbul 1. bölge milletvekili aday adayı oldu.

Bülent Aydın: Ya ‘büyük ve güçlü Türkiye’ ya da ‘küçük ve kolay lokma’

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Bülent Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu seçim Türkiye için tarihi bir yol ayrımı niteliğindedir” sözünü hatırlatarak;

“Bu yol ayrımı,  ya ‘büyük ve güçlü Türkiye’ ya da ‘küçük ve kolay lokma’  arasındaki tercihtir.

Pendik’te bir şahıs eski iş yerini yakarak zarar vermek istedi

Pendik’te eski iş yerini yakarak zarar vermek isteyen şahıs kameraya yansıdı. Emniyet ekiplerinin çalışması sonucu şüpheli yakalandı.

Pendik’te eski iş yerini yakarak zarar vermek isteyen şahıs emniyet ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucu yakalandı. “Mala zarar verme” suçundan yürütülen tahkikat işlemlerin ardından şüpheli adli makamlarca serbest bırakıldı.

Pendik’teki Yangında Ölen Depremzede Can, Osmaniye’de Toprağa Verildi

CHP İlçe Örgütü Aday Adayları Tanıttı

CHP Pendik İlçe Örgütü partinin 1. Bölge milletvekili aday adaylarına yönelik bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

İlçe Başkanı Gülşen Tufan yönetimindeki toplantıda söz verilen aday adayları kendilerini tanıttılar ve düşüncelerini paylaştılar.

Erdoğan Erden Göz Doldurdu

CHP Pendik Ilće Örgütü partinin 1. Bölge milletvekili aday adaylarına yönelik bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

İlçe Başkanı Gülşen Tufan yönetimindeki toplantıda söz verilen aday adayları kendilerini tanıttılar ve düşüncelerini paylaştılar.

MHP Pendik İlçe Başkanlığından İhtiyaç Sahiplerine 5 Bin Erzak Yardımı

Pendik İlçe Başkanlığı’nın düzenli olarak uyguladığı erzak yardımı bu yıl da Ramazan ayında gerçekleştirildi.

Mahalle temsilcileri ve kadın kolları ile bir araya gelerek, İhtiyaç sahibi ailelere 5000 koli dağıtmaya başladılar.

Türk Edebiyatının Önemli Şiirlerinden Bestelenmiş Şarkılar

Edebiyat ve müzik iki ayrı sanat dalı olarak görülse de aslında duygulara hitap ederek bir noktada birleşiyor. Ülkemizde sayısız şiir bestelenerek birer şarkı olarak hafızamızda yer edindi. Bazı şarkılar ise dillere pelesenk olmasına rağmen bir şiirden bestelendiği bilinmiyor. Bir şarkının sözlerinin daha önce bir şairin kalemin düşmüş satırlar olması, o şarkıyı çok daha anlamlı hale getiriyor.

Kızın Adı Demokrasi – Komedi Mizah

“Karım üçüncü çocuğumuza hamile…

Nur topu gibi bir kız çocuğumuz olacak inşallah.

Çok sevinçliyiz ama hala ne isim koyacağımıza karar veremedik..

Ben canlı bir isim olsun istiyorum.