PendikHaber Girişi : 28 Şubat 2024 13:56

432 TABANCA, 525 ŞARJÖR ELE GEÇİRİLDİ

432 TABANCA, 525 ŞARJÖR ELE GEÇİRİLDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2024 yılının Ocak ve Şubat aylarında İstanbul'un farklı ilçelerinde gerçekleştirdikleri operasyonlarda büyük bir başarı elde etti.

Pendik, Ümraniye, Eyüpsultan, Bayrampaşa ve Sultangazi ilçelerinde düzenlenen 4 ayrı operasyonda, silah imalatı, ticareti ve kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında önemli bir çaba sergilendi.

 

Operasyonlar neticesinde toplamda 432 tabanca ile bu tabancalara ait 525 şarjör ve bin adet silah üretiminde kullanılan çeşitli parçalar ele geçirildi. Kaçak silah atölyesine yapılan baskında, silah imalatında kullanılan silah gövdeleri, silah sürgüleri, açık uçlu silah namluları, tetik tertibatları, pimler, icra yayları, miller ve çıkarıcılar gibi birçok parça bulundu.

 

Operasyonlar sonucunda 24 şüpheli şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Yapılan işlemler neticesinde 7 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, 17 şüpheli ise tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan yerleşkesinde sergilenen ele geçirilen silahlar, suçla etkin bir şekilde mücadele edilmesinde gösterilen kararlılığın ve başarının bir göstergesi olarak kamuoyuna sunuldu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.