Haber Girişi : 06 Ekim 2023 17:53

6 Ekim Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?

6 Ekim Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?

Siz de Pendik’in gündeminden geri kalmamak ve her şeyi bir arada görmek istiyorsanız, “Pendik’te Ne Var Ne Yok?” platformuna bir göz atmanız yeterli!

Aralık 2023 P S Ç P C C P  123 45678910 11121314151617 18192021222324 25262728293031« Kas  

PESİAD’TAN Fahri Tiril’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Pendik Sanayici ve İşadamları Derneği PESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bayram, PESİAD ve Genç PESİAD Yönetimi ile Pendik İlçe Jandarma Komutanlığı’na atanan Jandarma Üsteğmen Fahri Tiril’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

“Yadigar” Ebru Sergisi Başladı

Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi birbirinden değerli sergilere ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. Son olarak Pendikli din görevlisi Metin Yılmaz’a ait ebru’lar “Yadigar” adlı sergiyle görücüye çıktı. Farklı ebatlarda 58 ebrunun yer aldığı sergiye sanatseverlerin ilgisi büyük oldu. Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç’in de katıldığı açılış töreninde konuşan Metin Yılmaz, Pendik’te ilk kez sergi açtığını belirterek desteğinden ötürü Pendik Belediyesine teşekkür etti. Sanatçının “Yadigar” adlı sergisi, 29 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak.

‘SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR’ Süper Lig’e Hayırlı Olsun

Trendyol Süper Lig ekibi Pendikspor ile�Siltaş Yapı arasında isim sponsorluğu anlaşması imzalandı. 2023-2024 sezonunda Pendikspor ‘Siltaş Yapı Pendikspor’�adıyla mücadele verecek.

Sonbahar Burçları: Terazi, Akrep ve Yay

Sonbahar ayları, Terazi, Akrep ve Yay burçlarının hüküm sürdüğü zaman dilimleridir. Her biri farklı özelliklere ve enerjilere sahip olan bu burçlar, sonbaharda özel bir anlam taşır.

Şehrin Şairleri Kitap Fuarını Şiirlerle Renklendirdi

Pendik Belediyesi Kitap Fuarı‘nda ‘Şehrin Şairleri Şiir Grubu’, keyifli bir şiir ve müzik dinletisiyle sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Unutulmaz diyoruz çünkü basın mensupları ve dinleyiciler tarafından program video ve fotoğraf çekimleriyle kayıt altına alındı.

Ercan Görür Anaokulu’ndan ‘Hayvanları Koruma Günü’ne Özel Etkinlik

Günün sevimli haberi  Pendik Ercan Görür Anaokulu’nda ‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenlendi.

Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Mustafa Kutlu İlkokulunu Ziyaret Etti

Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Pendik Çamlık Mahallesinde bulunan Mustafa Kutlu İlkokulunu ziyaret etti.

Çay eşliğinde tekne turunun keyfini çıkardılar

Vatandaşları doğayla buluşturan etkinlikler düzenlemeyi sürdüren Pendik Belediyesi bu kez kayık turu düzenledi. Tura katılan Pendikliler kayıklarda çay eşliğinde gezintinin keyfini çıkardı.

Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Prof. Dr. Hulusi Behçet Anadolu Lisesini Ziyaret Etti

Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Yenişehir mahallesinde bulunan Prof. Dr. Hulusi Behçet Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Acılı anne, kızının katili olduğunu düşündüğü damadının dizlerine kapanıp feryat etti!

6 Temmuz’dan bu yana haber alınamayan ve cinayete kurban gittiği düşünülen Bedriye Kılıç’ın acılı annesi Sona Er, kızını ortadan kaldırdığını düşündüğü damadı Tayfur Kılıç’ın canlı yayında dizlerine kapandı.

Uçurumun dibinde 5 gün boyunca kurtarılmayı bekledi!

Sarıyer’de uçurumdan düşen bir kişi, 5 gün boyunca kurtarılmayı bekledi. Piknikçiler tarafından fark edilen kişi, su içerek hayatta kalmayı başardı.

Ankara’da kömür madeninde göçük: 15 işçi yaralandı

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde bulunan kömür madeninde çöküntü meydana geldi. Oluşan hava basıncından dolayı güvenli bölgede çalışan 15 maden işçisi yaralandı.

Paris Moda Haftası’na katılan Adriana Lima’yı otelde tahtakurusu ısırdı

Paris Moda Haftası için şehre giden dünyaca ünlü model Adriana Lima, tahtakurtlarının hedefi oldu. Lüks bir otelde kalan Lima’yı tahtakurusu ısırdı.

PEFHEM Yeni Sezonu Sıra Gecesiyle Açtı

PEFHEM’in eğlenceli yeni sezon açılış programına ilgi büyüktü, Pendik protokolü de yoğun katılım sağladı.

“Can Taşıyorum Okul Servis Şoförleri Eğitim Semineri” düzenlendi

Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinasyonu ile Okul Servis Şoförleri ve Rehber Personele yönelik “Can Taşıyorum Okul Servis Şoförleri Eğitim Semineri” düzenlendi.

Deprem Bölgesindeki Okullara Kitap Bağışladılar

Pendik Kitap Fuarı’nı ziyaret eden Vefa Kıraathanesi sakinleri deprem bölgesindeki okullara gönderilmek üzere kitap bağışında bulundu. Pendik Belediyesinin düzenlediği fuarda bulunan “Askıda Kitap Kampanyası” kutusuna onlarca kitap bıraktı.

PESİAD Yeni Dönem Projelerini Tanıttı

Pendik Sanayici ve İş Adamları Derneği (PESİAD) Başkanı Kadir Bayram ve yönetimi yeni sezonun ilk basın toplantısını düzenledi. PESİAD Başkanı Kadir Bayram, 2023-2024 sezonunda planlanan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu: Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı, 9 milyon yolcu taşıdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının 1 yılda yaklaşık 9 milyon yolcuya hizmet verdiğini duyurdu.

Pendik’te korna kavgasında bıçak çeken kişi yakalandı

Pendik’te trafikte cip sürücüsü ile otomobil sürücüsü arasında korna meselesinden tartışma çıktı. Tartışmanın ardından otomobil sürücüsü, cipin önünü keserek sürücüyü darp ederek bıçak çekti. Şüpheli şahıs yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Sanat severlere müjde! Hangi müzeler, ne zamana kadar ücretsiz?

Cumhuriyetin 100. yılı kutlaması kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 4 müzenin 100 gün boyunca ücretsiz ziyaret edilebileceğini açıkladı. Hangi müzeler ücretsiz, müzelere ücretsiz nasıl girilir? Tüm merak edilenler haberimizde…

Türkiye Erkek Millî Voleybol Takımı 1 – ABD 3 (MAÇ SONUCU – ÖZET)

Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı, Japonya’da düzenlenen 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu’ndaki 3. maçında ABD ile karşı karşıya geldi. Filenin Efeleri zorlu mücadelede 3-1 mağlup oldu. A Milli Erkek Voleybol Takımı bu sonuçla elemelerdeki ikinci yenilgisini aldı.

Ermenistan Roma Statüsü’nü onayladı mı?

DÜNYADAN SON DAKİKA HABERLERİ: Ermenistan parlamentosu, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Roma Statüsü’nü onayladı. Ermenistan Ulusal Meclisi’ndeki oturumda, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Roma Statüsü oylamaya sunuldu. Roma Statüsü’ne 22 milletvekili “hayır” oyu verirken, 60 milletvekili “evet” oyu kullandı. Statü, mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.

Pendik’te Yol Verme Tartışması Sopalı Kavgaya Dönüştü

Pendik’te servis şoförü ile motosiklet sürücüsü arasında yol verme meselesi nedeniyle çıkan tartışma sopalı ve yumruklu kavgaya dönüştü. Olay, Ordu Mahallesi’nde meydana geldi ve cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Pendik sahilinde otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı

Pendik sahilinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı ve 2 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

“Pendik Afet ve Risklerin Bilincinde Projesi” kapsamında ailelere eğitim veriliyor

Pendik Belediyesi “Pendik Afet ve Risklerin Bilincinde” Projesiyle belirlenen ailelere Temel İlk Yardım Eğitimleri verdi.

OTTO Doğa Park’ta Airsoft Festivali

Türkiye’nin en kalabalık katılımlı Airsoft Etkinliği OTTO Doğa Park’ta gerçekleştirildi. Festivale 38 farklı takım ve 500’ün üzerinde gönüllü katıldı.

Ankara’daki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin katlettiği şehit veteriner teknikeri defnedildi

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelerek bombalı saldırıda bulunan teröristlerce katledilen ve aracı gasbedilen şehit veteriner teknikeri Mikail Bozlağan’ın (24) cenazesi, Kayseri’de toprağa verildi.

Ankara’daki saldırıyı yapan teröristlerden birinin kimliği belirlendi

İçişleri Bakanlığı, Bakanlığın önündeki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin, terör örgütü PKK/KCK üyesi “Kanivar Erdal” kod adlı Hasan Oğuz olduğunun belirlendiğini bildirdi.

Bakan Koca Eris varyantı ile ilgili açıklama yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu’nun Eris varyantı sebebiyle hayatını kaybettiği yönünde çıkan haberlerin ardından açıklama yaptı.