Haber Girişi : 06 Mart 2023 16:14

6 Mart Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?

6 Mart Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok?

Depremzede Çocuklara Eğlenceli Aktiviteler Yaptırıyorlar

Pendik Belediyesi spor eğitmenleri deprem bölgesinde eğlenceli etkinliklerle çocukların yüzünü güldürüyor.

Depremzedelere Berber Hizmeti Veriliyor

Pendik Belediyesi ve Pendik Berberler Odası iş birliğiyle gönüllü berberler depremzede vatandaşların kişisel bakımları için berber hizmeti veriyor.

Pendikspor Depremzede Çocukları Unutmadı

Spor Toto 1. Lig 24. hafta müsabakasında Pendikspor ile Altınordu karşı karşıya geldi. Müsabakayı 2-1 galip bitiren Pendikspor, maçın başlama düdüğünden önce duygulandıran bir organizasyona imza attı. Depremzede çocuklara gönderilmek üzere yeşil sahaya rengarenk futbol topları atıldı.

Pendikspor 2-1 Altınordu

1. Lig 24. hafta karşılaşmasında ev sahibi Pendikspor, Altınordu’yu 2-1 mağlup etti. Siltaş Yapı Pendik Stadyumu’nda oynanan müsabakada Pendikspor’un golleri 62. dakikada Ahmet Ildız ve 88. dakikada Ali Han Tunçer’den geldi.

Akşener, Millet İttifakı’nın toplantısına katılacak

“Az evvel yaptığımız açıklama malumunuz genel liderimiz milletimizin iradesi ve isteği doğrultusunda en başından bu yana verdiği uğraşın bir gereği bir teklif getirdiğini söz etmiştim. İki pahalı büyükşehir belediye liderimizin icracı, yetkili cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları konusunda. Az evvel genel liderimizle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir görüşme gerçekleştirdi. Şu an prestijiyle genel liderimiz birazdan Saadet Partisi’nde gerçekleşecek Millet İttifakı toplantısına katılma kararı almışlardır. Milletimize iyi olmasını diliyorum.”

KYK Yurdu’nda depremzedelere çok sesli moral

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi afet bölgesine işçi, araç gereç ve ekipman dayanağını sürdürürken, bir yandan da Eskişehir’e gelen depremzedeler için çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş merkezli toplamda 11 vilayette büyük yıkıma sebep olan deprem sonrası Eskişehir’e gelen depremzedelere sanatın uygunlaştırıcı gücü ile de takviye olmaya devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi özel bir aktifliğe daha imza attı.

AFAD: “Bölgede 14 bine yakın deprem meydana gelmiştir”

“6 Şubat – 6 Mart tarihleri arasında Elbistan ve Pazarcık (Kahramanmaraş) depremleri sebebiyle bölgede 14 bine yakın deprem meydana gelmiştir.  Artçı deprem aktivitesi devam etmekte olup, bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemelidir.”

Bakan Özer: “217 bin 246 öğrencimizin nakil işlemini gerçekleştirdik”

Bakan Özer’in toplumsal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“10 ilimizden 217 bin 246 öğrencimizin istedikleri illere nakil işlemini gerçekleştirdik. Yaşadığımız bu zorlu süreçte öğrencilerimizin ihtiyaç duyacağı her türlü imkânı sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Eğitimle aşacağız.”

ABD’deki Türk iş insanı Hamdi Ulukaya’dan deprem bölgesi için anlamlı çağrı geldi

ABD’de iş yapan girişimci Hamdi Ulukaya, Habertürk vasıtasıyla anlamlı bir çağrıda bulundu. Ulukaya, “Bütün dünyadan yardım etmek isteyenler var. Türkiye’nin dünyanın başka yerlerinde de yaşasa kalbi burası için atan iş insanları var. Bir ses, tek ses Anadolu’nun sesini çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu siyaset, şu, bu değil. Birliktelik zamanı. Bu mesajı dünyaya vermemiz lazım. Bizim ne olduğumuz bu tür zamanlarda ortaya çıkar. İyi dönemde herkes iyi” ifadelerini kullandı.

KAYMEK, depremzedelere çocuk ve yetişkin kıyafetleri dikiyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi KAYMEK A.Ş. “İyilik Örün” kampanyası çerçevesinde kursiyerler tarafından el emeği ve göz ışığı olarak örülen atkı ve bereler deprem bölgelerine gönderildi. KAYMEK, hazır giysi kursu ile depremzedelere çocuk ve yetişkin kıyafetleri dikmeye başladı.

Uluslararası Piyasalar

Avrupa piyasaları, Almanya paylarının bölgede başkan olmasıyla cuma gününü büyü kölçüde yükselişle tamamladı. DAX %1,64, Fransız CAC 40 %0,88 ve Londra FTSE 100 %0,04 yükseldi. Atlanta Fed Lideri Raphael Bostic’in “yavaş ve istikrarlı” faiz artırımını tercih ettiğini ve yaz ortasında veya sonunda artışlarda duraklama kararı verilebileceğini söylemesi ardından Avrupa piyasaları da pozitif fiyatlama yaptı.

Fulya Öztürk Kimdir? Pek Çok İnsanın Sesi Olan Fulya Öztürk’ü Tanıyalım!

5 Ocak 1989 tarihinde Adana’nın Seyhan ilçesinde doğdu. Lise eğitimini Adana Gündoğdu Koleji’nde tamamladı. Ailesi Hukuk Fakültesi’ne gitmesini beklerken, o Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni kazanarak daha ilk yıldan muhabirliğe adım attı. Üniversiteyi kazandığı ilk sene 2006 yılında televizyonculuk kariyeri başladı.

El Kindi Kimdir? İlk İslam Filozofu El Kindi’yi Tanıyalım

El Kindi, bir filozof, matematikçi, fizikçi, astronom, hekim, coğrafyacı ve hatta müzikte bir uzman idi. Ortaçağ Avrupası’nda ‘Alchindus’ adıyla tanınan, ilk İslam filozofudur.

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram