Haber Girişi : 09 Aralık 2022 12:21

9 Aralık Pendik’te Bugün Ne Var Ne Yok?

9 Aralık Pendik’te Bugün Ne Var Ne Yok?

Pendik ile ilgili haberler, haber özetleri için doğru yerdesiniz. Haber akışını Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok platformu üzerinden takip edebilirsiniz.

Aralık 2023 P S Ç P C C P  123 45678910 11121314151617 18192021222324 25262728293031« Kas  

Ana Okulu Öğretmeni Komşusunu Canlı Canlı Yaktı!

Bağcılar’da komşusunun bileziklerini yağmalamak için canlı canlı yakıp ölmesine neden olan anaokulu öğretmeni müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Oğlu karar açıklandıktan sonra sanığa; “Ömrün uzun olsun. Vicdan azabıyla bir ömür yaşa, gün yüzü görme” dedi.

Altın bileziklerini yağmalamak istediği komşusunu önce tülbent ile boğduğu, ardından üzerine yanıcı madde dökerek canlı canlı yakıp ölmesine neden olan anaokulu öğretmeni Gözde Aytar hakkında karar açıklandı. Mahkeme sanığı müebbet hapis cezasına çarptırdı

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

ALES sonuçları açıklandı!

ALES sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar ÖSYM’nin sonuç sayfası olan “sonuc.ostm.gov.tr” adresinden veya ÖSYM AİS e-Devlet uzantısı üzerinden TC Kimlik No ve e-Devlet şifrelerini girerek sonuçlara ulaşabilirler. 

20 Kasım 2022 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (2022-ALES/3) değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınav sonuçlarına 09 Aralık 2022 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecektir.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Pendik’te Mobilya Dükkanında Yangın Çıktı!

Pendik Sülüntepe Mahallesi Güliz Sokak’ta bulunan 4 katlı binanın girişindeki mobilya spotçusunda çıktı. Yangının büyümesiyle alevler iş yerinin üst katındaki daireye de sıçradı. Binanın dış cephesinde hasar oluştu.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

6 yaşındaki kız çocuğunun istismarı davası: İddianame kabul edildi, ilk duruşma 22 Mayıs’ta

Son Dakika HaberiHiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşında kızı H.K.G.’yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddialarına ilişkin iddianame kabul edildi. İlk duruşma günü olarak 22 Mayıs kabul edildi.

İddianamede Kadir İstekli hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası istenirken, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası istendi.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

İngiltere grevde!

İngiltere’de enflasyon altında teklif edilen maaş zamlarını kabul etmeyen çok sayıda sendika, art arda grev kararı alıyor.

İş bırakma eylemine katılanlar arasında öğretmenler, otobüs şoförleri, liman işçileri, gazeteciler, kamu personelleri, ceza avukatları, demir yolu, havalimanı, üniversite, havacılık ve posta servisi çalışanları başta olmak üzere, çok çeşitli meslek grupları yer alıyor.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

TOKİ Kura Çekiminde 4. Etap Takvimi Yayınlandı

TOKİ KURA ÇEKİMİ SÜRÜYOR!

TOKİ sosyal konut kura çekilişi, Bakan Kurum’un açıklaması sonrasında ilk olarak 7 Kasım 2022 tarihi itibarıyla Şırnak’ta başladı.

8 Aralık 2022 Perşembe Aksaray ve Çankırı kura çekilişi düzenleniyor. Kura çekimi noter huzurunda, şeffaf bir şekilde ve canlı yayın olarak TOKİ resmi sosyal medya hesaplarından izlenebiliyor.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Aile dizisinde Özge Özpirinçci’nin kadro dışı bırakıldığı iddia edildi

Aile dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ ile başrol oynayacağı açıklanan Özge Özpirinçci, iddiaya göre kadro dışı kaldı. Dizide Kıvanç Tatlıtuğ’un partnerinin Serenay Sarıkaya olduğu öne sürüldü.

Ünlü oyuncu Özge Özpirinçci, geçen günlerde yaptığı açıklamada, Sopranos uyarlaması Aile dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ ile rol arkadaşı olacaklarını duyurmuştu. 

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Selimiye Camisi’nde kapsamlı restorasyon

Türk-İslam mimarisinin önemli eseri Selimiye Camisi’nde Vakıflar Genel Müdürlüğünce başlatılan kapsamlı restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Caminin geleceğe güvenle taşınması için geçen yıl başlatılan restorasyon, yapının içinde ve dışında eş zamanlı sürdürülüyor.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Pendik’te alıkoydukları kişilere işkence ederek mallarına çöken çete çökertildi

Pendik ilçesinde, kaçırdıkları 2 kişiye işkence yaparak bu kişilerin üzerinde bulunan ev ve araç gibi mal varlıklarının piyasa değerinin çok altında alan çete polis tarafından çökertildi. 14 şüphelinin yakalandığı operasyonda, tüfek ve tabancalar ele geçirildi.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Cenazede Kurşun Yağdırdı, Öldüresiye Darp Edildi!

Pendik’te bir şahıs, husumetli olduğu bir grubun katıldığı cenazede rastgele ateş açtı. Kurşunların hedefi olan 2 kişi yaralandı. Şüpheliyi benzin istasyonunda yakalayarak demir sopa, tekme ve yumruklarla darp ettiler.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Pendik’te Zincirleme Kazayı İzlerken 2. Kaza Oldu!

D-100 kara yolu Esenyalı Köprüsü mevkisinde, Kadıköy istikametinde seyir halinde bulunan ve 34 FBA 236 otomobil, iki otomobille çarpıştı. Kazayı izlemeye çalışırken, 4 otomobilin karıştığı ikinci bir zincirleme kaza meydana geldi.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Pendik’te Ortalama Ev Kirası: 6 Bin 800 TL

İlçemizde kiralık ev, samanlıkta iğne arayıp bulmak kadar zorlaştı. En ucuz ev kirası 5 bin TL’den başlıyor. Aylık kirası 50 bin TL’ye kadar çıkan eşyalı daireler de mevcut…

GAYRİMENKUL değerleme platformu Endeksa’nın araştırmasında; Pendik’te ortalama ev kirası 6 bin 800 TL olarak belirlendi.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Pendik Belediyesi, iş makinesi ve kamyon filosuna yeni araçlar ekledi

Pendik Belediyesi, iş makinesi ve kamyon filosuna yeni araçlar ekledi. Belediye iştiraki Penyapsan A.Ş. bünyesine alınan iş makinesi, kamyon, tanker, yardımcı araç ve ekipmanlarla ilgili tören düzenlendi. Belediye Başkanı Ahmet Cin, hayırlı olsun dileklerini sunarak “Takviye yeni araçlarla hizmet kalitemizi daha da artıracağız.” dedi.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Pendik’te Metruk Binada Yangın Çıktı!

Pendik’in Güzelyalı Mahallesi Elzem Sokak’ta bulunan boş haldeki tek katlı ikiz villadan dumanlar yükseldiğini gören vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken yangını söndürme işlemi sırasında bina çatısında çökmeler meydana geldi.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Pendik’te kırmızı ışıkta geçen İETT otobüsü kazaya neden oldu!

Pendik Sahil yolunda meydana gelen kaza; edinilen bilgiye göre sahil yolunda ilerleyen otomobil sürücüsü, kırmızı ışığa aldırmadan yan yoldan karşı yöne geçmeye çalışan İETT otobüsüne çarptı.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Dünya Markası Olma Yolundayız

Yurt dışına otomobil iç aksesuarları ihraç eden Pendikli İş Adamı Kenan İlten, Türkiye ile ilgili olarak; “ Battık, bittik. Her şey çok kötü gidiyor. Geriye düştük” şeklindeki olumsuz eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını; ülkemizin bir dünya markası olma yolunda ciddi mesafeler aldığını ifade etti.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

DEĞİŞİM ZAMANI!

Mali Müşavir Abidin Ekren, dünya genelinde bir değişim ve dönüşüm sürecinin yaşanmakta olduğunu, buna ayak uyduramayan Cumhur İttifakı’nın seçimleri kaybedeceğini söylüyor.

Gazetemizin bu ayki röportaj konuğu Bağımsız Kamu Denetçisi Mali Müşavir Abidin Ekren.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

BU ETKİNLİKTE TÜM KADINLAR BİR VE BERABERDİ!

Başkanlığını Özen Öztanyel’in yürüttüğü Türk Kadınlar Birliği Pendik Şubesi ‘Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 88. Yıl Dönümü’ dolayısı ile geçtiğimiz Pazartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde çok özel bir program gerçekleştirdi.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Martı Çocuk Akademisi Yeni Sezonu Açtı

Pendik Belediyesine kayıtlı sosyal yardım hizmetlerine dahil olan ailelerin çocuklarına etüd, kitap okuma kulübü ve daha bir çok fırsat sağlayan Martı Çocuk Akademisi yeni sezonunu açtı.

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen açılış töreninde stand-up gösterisi,şarkılar ve  bilgi yarışması yapıldı.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

SI TU SAVE…

Komedi Mizah Yazarı Yücel Ziko’nun SI TU SAVE başlıklı yazısı:

Bizim çocukluğumuzda ‘Christian Adam’ diye bir Fransız şarkıcı vardı..

Yetmişli yılların birinde söylediği “Situ save kombien jötem” (Okunuşu böyle. Yazılışı yazılacak gibi değil) isimli romantik aşk şarkısı, tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de lodos fırtınası gibi esti, bütün gönülleri kasıp kavurdu, sevenlerin aşklarına fon oldu,sevmeyenlere “Ulan keşke ben de bu aralar birini sevseydim, bu şarkıyla çok iyi giderdi.”dedirtti…

Her yerde o şarkı vardı…

Sabah kalktığımızda radyoyu açardık, o şarkı..

Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

PENDİK HABERLERİ

Pendik Haberleri sitesine ‘PENDİK HABERLERİ’ başlığına tıklayıp ulaşabilirsiniz.

PEGAZONE

‘PEGAZONE’ başlığına tıklayıp, ÜCRETSİZ – KİRA komisyon ödemeden kendi mağazanızı açabilirsiniz.

SON DAKİKA HABERLERİ

‘SON DAKİKA HABERLER’ başlığına tıklayıp, Pendik’te gelişen son dakika haberlerinin tamamına erişebilirsiniz.

PENDİKGUİDE

‘PENDİKGUİDE’ başlığına tıklayıp, Pendik’e dair her dönemden fotoğraflara ulaşabilir – siz de yükleme yapabilirsiniz.

Hazırlayan: R. Hatun Bayram