Haber Girişi : 09 Şubat 2023 11:03

9 Şubat Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok

9 Şubat Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok

Pendik ile ilgili haberler, haber özetleri için doğru yerdesiniz

Haber akışını Bugün Pendik’te Ne Var Ne Yok platformu üzerinden takip edebilirsiniz.

Pendik Belediyesine ait tesisler yardım malzemeleriyle doldu taştı

Pendikliler deprem bölgesindeki afetzedeler için seferber oldu. Belediyeye ait tesisler yardım malzemeleriyle doldu taştı. Pendik Belediyesi gelen yardımları göndermeye devam ederken en fazla ihtiyacın başta ısıtıcı ve jeneratör olmak üzere battaniye, hazır gıda ve hijyen ürünleri olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

https://pendikgazetesi.com.tr/pendik-belediyesine-ait-tesisler-yardim-malzemeleriyle-doldu-tasti/





İstanbul Pendik Eğitim Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği’nden Deprem Bölgesine Yardım Eli Uzandı

https://pendikgazetesi.com.tr/istanbul-pendik-egitim-kultur-sanat-ve-yardimlasma-derneginden-deprem-bolgesine-yardim-eli-uzandi/

Pendik Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri 58. Saatte Bir Hayat Daha Kurtardı

Pendik Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri’nin (PEAK) Hatay’da katıldığı çalışmalarda İsmail Gümüş, 58. Saatin ardından enkaz altından sağ çıkarıldı.

Ekipler, Ürgen Paşa Mahallesi Şehit Mehmet Duran Caddesi’nde bulunan enkazın altından kurtardıkları İsmail’e “Bravo sana! Seninle maça da gideceğiz inşallah” diye moral verdi.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız:


https://pendikgazetesi.com.tr/pendik-belediyesi-arama-kurtarma-ekipleri-58-saatte-bir-hayat-daha-kurtardi/

Pendik Yardım Tırı Sayısı 29’a Ulaştı

Pendik Belediyesinin vatandaşlardan gelen yardımlarla deprem bölgesine ulaştırılmak üzere gönderdiği Yardım Tırı sayısı 29’a ulaştı.

Pendik Belediyesi vatandaşlardan gelen yardımların tasnifini tamamlayarak malzemeleri deprem bölgesine göndermeye devam ediyor. İlk gün 8 tır dolusu yardım malzemesi depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıkmıştı.

Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

https://pendikgazetesi.com.tr/pendik-yardim-tiri-sayisi-29a-ulasti/

Alpi Diş Ailesinden Deprem Bölgesine Tır Dolusu Yardım

Alpi Diş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahin, depremzedelere yardım için kolları sıvadı.

Gıda, giysi, tıbbi malzeme, arama ve kurtarma çalışmalarında kullanılabilecek teknik malzemelerden oluşan bir tır dolusu ürün deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Alpi Diş Ailesinden Deprem Bölgesine Tır Dolusu Yardım

Pendik – Kaynarca Erzurumlular Kültür Ve Dayanışma Derneği’nden Deprem Bölgesine 2 Tır Yardım Yola Çıktı

Pendik – Kaynarca Erzurumlular Kültür Ve Dayanışma Derneği depremzedelere yardım malzemesi ulaştırmak için kolları sıvadı. Yardım kampanyası ile ilgili olarak gazetemize bir açıklama gönderen Dernek Başkanı Mehdi Kaya; “Ülkemizde yaşanan ve 10 ilimizi de doğrudan etkileyen depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Biz Erzurum olarak bu felaketi yaşamış bir iliz. Bu acıları yakından ve yaşayarak biliyoruz.

Devamını Okumak İçin Tıklayınız:


https://pendikgazetesi.com.tr/pendik-kaynarca-erzurumlular-kultur-ve-dayanisma-derneginden-deprem-bolgesine-2-tir-yardim-yola-cikti/

Pendik Arama Kurtarma Hataylı Vatandaşı 30 Saat Sonra Kurtardı!

Hatay’da arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Pendik Belediyesi Arama Kurtarma (PEAK) Ekipleri enkazdan bir kişiyi 30 saat sonra sağ olarak kurtardı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonuyla Hatay’da arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Pendik Belediyesi PEAK Ekipleri, enkazdan bir kişiyi sağ olarak kurtardı.

Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Pendik Arama Kurtarma Hataylı Vatandaşı 30 Saat Sonra Kurtardı!

Pendik Kızılay Şubesi Başkanı Beşinci’den Deprem İçin Yardım Mesajı

Kızılay Pendik Şubesi Başkanı Nurettin Beşinci, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem bölgelerine yapılacak yardımlar için ‘Türkiye Kızılay Derneği Pendik’e ait bağış bilgileri paylaştı.

Beşinci konuşmasında; “Depremden etkilenen illerimizde yürütülen çalışmalara destek vermek isteyen, yardımda bulunmak isteyen hayırsever Bağışcılarımız “Türkiye Kızılay derneği Pendik” banka hesap numaraları üzerinden bağış yapabilirler. Allah hayırlarınızı kabul etsin inşallah” sözlerine yer verdi.

Devamını Okumak İçin Tıklayınız:


https://pendikgazetesi.com.tr/pendik-kizilay-subesi-baskani-besinciden-deprem-icin-yardim-mesaji/

Yardımlaşmak Pendik’in ‘KANINDA’ var!

Kahramanmaraş’ta saat 04:17’de meydana gelen ve 10 ilimize etkileyen deprem için Pendikli vatandaşlar Türk Kızılay’ı Pendik Şubesi’nde  uzun kuyruklar oluşturdu. 500 metreyi aşan, sahile kadar uzanan kuyrukta sabırla bekleyen Pendiklilerin, sırası geldikçe sağlık kontrolleri yapılıyor ve kan verme işlemleri gerçekleşiyor.

Devamını Okumak İçin Tıklayınız:


https://pendikgazetesi.com.tr/yardimlasmak-pendikin-kaninda-var/

Kaymakam Hülya Kaya Kan Bağışı Çağrısı Yaptı

Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde meydana gelen depreme ilişkin sosyal medyadan bir açıklama yaparak vatandaşlardan acil kan bağışı yapma çağrısında bulundu.

Dr. Hülya Kaya sosyal medya hesabından bağışçılara seslenerek;” Acil kan ihtiyacı olacağı öngörülmekte olup, kan bağışında bulunmak isteyen bağışçılarımızı Pendik merkezde yer alan Kızılay kan bağışı merkezimize davet ediyorum” dedi.

Devamını Okumak İçin Tıklayınız:


https://pendikgazetesi.com.tr/kaymakam-hulya-kaya-kan-bagisi-cagrisi-yapti/

Pendik’ten deprem bölgesine yardım köprüsü kuruluyor

Sabaha karşı meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.4 büyüklüğündeki deprem büyük yıkıma yol açtı.Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere pek çok şehirde hasar ve can kaybı yaşandı.

Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

Pendik’ten deprem bölgesine yardım köprüsü kuruluyor

PEAK Ekipleri Deprem Bölgesine Hareket Etti

Pendik Belediyesi Arama Kurtarma (PEAK) Ekipleri Kahramanmaraş’taki 7.4’lük depremin ardından bölgeye hareket etti. 20 kişilik ekip, AFAD koordinesiyle görev yapacak. Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Arama kurtarma ekiplerimiz, AFAD koordinesinde çalışmalara katılmak üzere hazırlıklarını tamamlayarak deprem bölgesinde çalışacaklar. Tüm milletimize geçmiş olsun. Bugünleri de el ele vererek birlikte aşacağız.” dedi.

Devamını Okumak İçin Tıklayınız:

 

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram