GündemHaber Girişi : 28 Şubat 2023 16:24

A Milli Kadın Hentbol Takımı, IHF Dünya Şampiyonası play-off hazırlıklarına başladı

A Milli Kadın Hentbol Takımı, IHF Dünya Şampiyonası play-off hazırlıklarına başladı

2023 IHF Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri play-off cinsinde 7 Nisan Cuma günü Sırbistan ile birinci maçını oynayacak olan A Ulusal Bayan Hentbol Ekibi, hazırlık çalışmalarını Ankara’da sürdürüyor.

Başantrenör Costica Buceschi yönetimindeki A Milli Kadın Hentbol Takımı, çalışmaları Ankara THF Spor Kompleksi’nde 5 Mart tarihine kadar sürdürecek. Ulusal Ekip kamp mühletince, Kuzey Makedonya A Ulusal Grubu ile iki hazırlık maçı yapacak. THF Spor Kompleksi’nde 2 ve 4 Mart tarihlerinde oynanacak olan iki maç da saat 17.00’de başlayacak.

A Ulusal Bayan Hentbol Kadrosu, Giresun Hüseyin Avni Alparslan Spor Salonu’nda 7 Nisan Cuma günü saat 18.00’de ise 2023 IHF Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri play-off tipi birinci maçında Sırbistan’ı ağırlayacak. Bu karşılaşmanın rövanşı da 12 Nisan Çarşamba günü saat 20.00’de Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da Sportski Centar Vozdovac’ta oynanacak.

Play-off turunda rakibini elemesi durumunda A Milli Takımı, Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı kazanacak. 26. IHF Dünya Bayanlar Hentbol Şampiyonası, Milletlerarası Hentbol Federasyonu tarafından 2023’te Danimarka, Norveç ve İsveç’in ortak konut sahipliğinde düzenlenecek.





A Ulusal Bayan Hentbol Ekibi aday takımı şu formda:

Kaleci: Merve Durdu (Kastamonu B.),Yaren Berfe Göker (Kastamonu B.),Kevser Bektaş (Aksaray GSK)

Sol Kanat: Sude Çiftci (Bursa B.B.),Zeliha Puls (Hypo Niederösterreich / Avusturya),Tuana Akman (Totemcard Adasokağı)

Sağ Kanat: Nurşah Sancak (Kastamonu B.),Emine Gökdemir (Kastamonu B.),Merve Özkaşıkçı (Ankara Yenimahalle B.)

Sol Oyun Kurucu: Neslihan Çalışkan (Kastamonu B.),Aslı İskit Çalışkan (CS Magura Cisnadie / Romanya),Sinem Vatan (Üsküdar B.)

Orta Oyun Kurucu: Gülcan Tügel (Ankara Yenimahalle B.),Betül Karaaslan (Ankara Yenimahalle B.),Arife Özdemir (Tekirdağ Süleymanpaşa Sportif)

Sağ Oyun Kurucu: Beyza Karaçam (Kristianstad HK / İsveç),Sevda Işık Özkan (Ankara Yenimahalle B.)

Pivot: Nurceren Akgün Göktepe (Kastamonu B.),Buket Keyifli (Armada Praxis Yalıkavak Spor),Meryem Erdoğan (Üsküdar B.)

Teknik Takım: Costıca Buceschi (Başantrenör),Hakan Dinler (Antrenör),Can Arıcı (Kaleci Antrenörü),İlker Kurtulmuş (Sportif Performan Antrenörü) , Abdullah Sinan Akoğlu (Fizyoterapist),Mehmet Korkmaz (Masör),Bora Serter (İdari Menajer)

Hibya Haber Ajansı