GündemHaber Girişi : 19 Nisan 2023 00:04

ABB Başkanı Yavaş, 47 bin 970 konuttan oluşan toplam 7 projeyi tanıttı

ABB Başkanı Yavaş, 47 bin 970 konuttan oluşan toplam 7 projeyi tanıttı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başşehrin dört bir yanında hayata geçireceği konut projelerini düzenlenen merasimle Başkentlilere tanıttı.

Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’ın konut sahipliğinde gerçekleşen merasime; Millet İttifakı 13. Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, GÜZEL Parti Genel Lideri Meral Akşener, Millet İttifakı partilerinin temsilcileri, ABB meclis üyeleri, bürokratlar ile vatandaşlar katıldı.

7 Proje-47 Bin 970 Konut Temel Atma ve Tanıtım Merasimi, PORTAŞ Genel Müdürü Dr. Mesut Özarslan’ın yapılacak konutları tanıtan sunumu ile başladı.





Yavaş: “Mutlu bir Başşehir için memnun hayat alanları imal edeceğiz”

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinden PORTAŞ’ın Başşehrin farklı lokasyonlarında hayata geçireceği 7 proje için birinci adımın atıldığını belirterek konuşmasına başlayan Lider Mansur Yavaş, “Kentimize ve kentlimize birinci etapta çevreci, güçlü ve yeni 47 bin 970 adet konutu kazandıracağız. Bu konutlarımızın tamamlanmasıyla birlikle bir yandan dar ve orta gelirli hemşehrilerimizi konut sahibi yapmanın memnunluğunu yaşayacak bir yandan da soluksuz artan emlak piyasasını vatandaşımız lehine dengelemiş olacağız. Yüksek gelir kümesine hitap eden konutlarımızın satışıyla elde ettiğimiz gelirleri de, tekrar dar ve orta gelirli vatandaşlarımız için üreteceğimiz konutlar için harcayacağız. Yüzde 15’i peşin 120 ay vade başta olmak üzere sabit ödemeli sağlayacağımız kredi seçenekleriyle dar ve orta gelirli hemşehrilerimizin konut sahibi olmalarında büyük kolaylık sağlayacağız” diye konuştu.

6 Şubat’ta yaşanan sarsıntının akabinde Ankara nüfusunun 500 binden fazla arttığını belirten Yavaş, “İşte bu projelerimizi, hem zelzeleye güçlü olması hem de Ankara’nın konut gereksiniminin karşılanması için çok önemsiyoruz” dedi.

Ballıkuyumcu Golf Life Kentsel Tasarım Alanı’nda daha evvel üretimine başlanan 300 konutun akabinde 973 konut daha üretileceğini belirterek konut projelerini tanıtmaya devam eden Lider Yavaş, şunları kaydetti:

“2+1, 3+1, 4+1 biçiminde üreteceğimiz konutların bugün temelini atıyoruz. Mülkiyeti PORTAŞ’a ilişkin bu yerler, eski devirde bir inşaat firmasına tüm altyapıları ve yolları, hatta doğalgazı getirilerek teslim edilmiştir. Lakin yıllarca yapılması gereken konutlar bir türlü yapılmamıştır. Bizim dönemimizle birlikte PORTAŞ tarafından bu firmanın kontrat teminatları irat kaydedilerek mukavele feshedilmiştir. Artık ise bu emlak üzerinde, kaybolan onlarca yılın tam telafisi olmasa da, Belediye şirketimiz PORTAŞ aracılığıyla tamamını projelendirerek temel atıyoruz. Bir öteki çalışmamız olan Susuz bölgesindeki konut projemizin de bugün temelini atıyoruz. 79 konuttan oluşacak projemiz 155 metrekarelik 4+1 dairelerden oluşacak. Hıdırlıktepe 1. Etap Projemiz 564 konuttan oluşacak. Bu projemizin temelini Mayıs ayında atacağız. 2. Etap’ta ise 1859 konutun üretimine başlayacağız. Hıdırlıktepe projemiz tamamlandığında toplam 2423 daireyi kentimize kazandırmış olacağız. Mamak’ta kentsel dönüşüm projelerimiz sürüyor. 850 konutluk 3. Etap çalışmalarımıza Haziran ayında başlamayı hedefliyoruz. Daha evvel hatırlarsanız daima birlikte 4 bin konutluk proje için temel atmıştık. 1. etapta 782, 2. etapta 850 konutun üretimine ise devam ediyoruz.”

“Onaylar için bir yıldır bekliyoruz”

Gölbaşı Hallaçlı Projesi’nden de bahseden Yavaş, “Muhtelif büyüklüklerde toplam 39 bin adet konut üretmeyi hedefliyoruz. 5 etaptan oluşan projemize Kentsel Dönüşüm Hudut Onayı almak için Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına 5 farklı yazı yazdık. Bu onaylar için bir yıldır bekliyoruz. Yani hem bizleri kentsel dönüşüm yapmamakla suçluyorlar hem de 1 yıldır bu onayı kendileri bekletiyorlar. Bunun da takdirini kamuoyuna bırakıyoruz. Sonlar onaylanır onaylanmaz imar planlarını Belediye Meclisimize gönderecek ve hiç gecikmeksizin konutlarımıza başlayacağız” dedi.

“Türkiye’nin en kapsamlı dayanaklarını dağıttık”

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yıllarca ihmal edilen alt yapıyı yaptıklarını, 10 yıldır alınmayan otobüsleri aldıklarını, köylere kadar internet ulaştırdıklarını kaydeden Yavaş, “Doğal gaz yardımı, et yardımı, kantin yardımı yaptık, kırsal kalkınmada Türkiye’nin en kapsamlı takviyelerini dağıttık. Bunları yaparken de şeffaflıkla yaptık, canlı yayında yaptık. Kimseyi ayırt etmeden, halktan aldığımız her kuruşun hesabını vererek yaptık. Ortak akılla, hesap verebilir bir anlayışla yaptık. Pekala, ne yapmadık? 801 milyon dolarlık, yani 15.5 milyarlık çöp bir proje olan dinozor park yapmadık. Kentin girişlerine 235 milyon liralık ucube giriş kapıları yapmadık. Tam da Genelkurmay’ın önüne 4 milyon liralık kol saati heykelleri yapmadık. İşte bu paralar, bu türlü çöp projelere yatırılmasaydı ne vatandaşımız zorluk çekerdi ne de Belediyemiz bu kadar ziyana uğrardı. Biz bu anlayışı değiştirdik.”

Dikmen’de yaşanan mağduriyet giderilecek

Konuşmasında Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında da bilgi veren Yavaş, “Toplam 3100 konutluk projede, birinci etapta 1253 hak sahibinin konutu için mayıs ayında temel atmayı hedefliyoruz. Böylelikle Dikmen’de de yıllarca yaşanan mağduriyeti gidermiş olacağız” dedi.

Akşener: “Allah bin sefer razı olsun senden ve arkadaşlarından”

İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, yıllar evvel anneannesinin anlattığı bir kıssa geldiğini belirterek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Çok dini hakkıyla, kul hakkıyla yaşayan bir bayandı. Bize de onu öğreten bir bayandı. Ve Hz. Adem kıssasını anlatmıştı, en büyük özelliği haramdır. Mansur Lider konuşurken o geldi aklıma. Çılgın projelerin yapılma nedeni liderim harama el uzatmak. Kul hakkına girmek, ona el uzatmak. Çok enteresan bir tarafta binlerce konut yapıp, hakikaten muhtaçlığı olan ailelere ucuz, onların oturabileceği konutlar imal etmek… Toplumsal devlet kavramı ülkenin demokrasisinin içinde varsa onlar yapar. Fransa’da yaparlar, Almanya’da yaparlar ve Kuzey Demokrasilerinde yaparlar. Batı demokrasilerinde toplumsal devlet, fırsat eşitliği kavramıdır. Siz aslında onu yapıyorsunuz. Batı demokrasilerinin hesap verilebilir, vergim nereye gitti diye sorulabilir kavramı içinde onu yapıyorsunuz. Allah bin defa razı olsun senden ve arkadaşlarından.”

Kılıçdaroğlu: “İyi ki bir Mansur Yavaş vardı diyeceklerdir”

Tanıtımı yapılan konutlarda vatandaşların huzur ve rahmet içinde yaşamasının en büyük dileği olduğunu kaydeden Milet İttifakı 13. Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Belediye liderlerimiz hakkında seçim sırasında da çok şey söylediler. ‘Sakın oy vermeyin toplumsal yardımlar kesilecek bunlar gelince’ dediler. Hayır efendim, kesilmeyecek tam bilakis artacak toplumsal yardımlar artacak. Kim gereksinim duyarsa toplumsal devlet onun kara gün dostu olacak. Sayın lider size yürekten teşekkür ediyorum. Bu temeller umarım Ankaralıları çok memnun edecektir. Onlar konutlarında oturdukları vakit huzur içinde sizlere dua edeceklerdir. Diyeceklerdir ki; ‘İyi ki bir Mansur Yavaş vardı ve güzel ki Mansur Yavaş bu meskenlerin temelini attı ve bizler de huzur içinde oturuyoruz’ diyeceklerdir.” ,fadelerini kullandı.
Hibya Haber Ajansı