GündemHaber Girişi : 21 Mart 2023 15:04

ABB Başkanı Yavaş, Başkent Gençlik Meclisi üyeleriyle buluştu

ABB Başkanı Yavaş, Başkent Gençlik Meclisi üyeleriyle buluştu

Toplantıya katılan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Sizlerin çıkar taşımadan, en ufak bir endişe taşımadan sadece ve sadece insanlara nasıl faydalı olabilirim düşüncesiyle bir araya gelmeniz çok önemli” dedi.

Ankara Kent Kurulu Başşehir Gençlik Meclisi üyesi 174 genç, Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen ‘Gençlik Özel Oturumu’nda bir ortaya geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş ve Türkiye Kent Kurulları Birliği Lideri Halil İbrahim Yılmaz’ın da katıldığı buluşmada Genç Dostu Seçim Modeli’nin geliştirilmesi maksadıyla konuşmalar gerçekleştirildi.

Yavaş: “daha iyi şartlara ulaşmak için bu birlikteliğinizi kuracağınızdan ümitkarım”





Toplantıda gençlere seslenen Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş, gençlerle bir arada çalışmanın değerine vurgu yaparak, “Bu sarsıntıda bir şey daha ortaya çıktı. Sivil toplum kuruluşları ortaya çıktı. Binlerce hayır kuruluşu oraya çıktı. Bin 400 belediyenin hepsinin yola koyulduğunu gördüm. Sivil toplum kuruluşlarının birçoğu çabucak oraya fırın, mutfak açmış gereksinimleri gideriyor. Bizim toplum nitekim bu… Bu türlü bir afet anında kimdir, nedir hiç bir şey düşünmeden koşuyor adeta. Mahallî idarelerin gerçek emeli yerelleşmedir ve vatandaşın kelam sahibi olmasıdır. Sizler bize katkıda bulunuyorsunuz. Sizlerin jenerasyonunun bundan sonra kavgasız gürültüsüz yalnızca muhakkak gayeye, daha düzgün eğitime daha güzel kurallara ulaşmak için bu birlikteliği kuracağınızdan ümitkârım. Sizlerin yaşındaki birçok arkadaş meskeninde siz kalkıp geldiniz Ankara’nın ve ülkenin sıkıntılarıyla uğraşıyorsunuz. Burada yaptığınız sunumda yarın çocuklarınıza, ailenize bu sunumu göstereceksiniz. Bir zelzelede nasıl inisiyatif alıp, nasıl insanlara yararlı olmaya çalıştığınızı göstereceğiniz bir övünç vesikası olacak” dedi.

Ankara Kent Kurulu Lideri Halil İbrahim Yılmaz ise “Kentin sesleri gençlerin sesleri üzerinden yürümeli. Kent idaresinde gençlerin aktif hale gelmesi çok kıymetlidir. Yereldeki problemleri çözmediğiniz surece ulusalda ve geneldeki sıkıntıları çözmenizin bir manası yoktur. Bizim kullandığımız lisan kamplaşma dışında bir lisan. Bu dayanışmayla ilgili ortaya koyduğunuz bu kusursuz iradeden gurur duydum. Etkileşim budur. Hepimiz birbirimizle öykümüzü paylaştığımız vakit yeterliliği kurumsallaştırmış olacağız.  Mayamızda var iştirakçi kültür. Bir hoş şey yaparak bütün hoşlukların önünü açarak deneyimlemeyi paylaşıyorum sizinle. Gençlerin deprem sürecinde gösterdiği dayanışmadan biz büyükler olarak çok dersler almalıyız” tabirlerini kullandı.

Genç dostu seçim modeli ele alındı

ABB Meclis Salonu’nda bir ortaya gelen gençler Türkiye’deki seçim süreci ve ‘Genç Dostu Seçim Modeli’ni konuştu. Ankara’nın 2026 Avrupa Gençlik Başşehri sürecini yürüten Başşehir Gençlik Meclisi, süreç hakkında Lider Mansur Yavaş’a bilgilendirmelerde bulundu.  �

Programda; yaşanılan zelzelenin birinci saatlerinden itibaren Ankara Kent Kurulunda kurulan uyum merkezinde binlerce ailenin hayatına dokunan gençler tecrübelerini paylaştı. Gençlik Meclisi bünyesinde kurulan Afet ve Kriz İdaresi çalışma kümesinin ayrıntıları da gençler tarafından belirlendi.

Hibya Haber Ajansı