GündemHaber Girişi : 09 Nisan 2023 15:07

ABB’nin kent gezileri başlıyor

ABB’nin kent gezileri başlıyor

ABB Kültür ve Toplumsal İşler Daire Başkanlığı tarafından Ankara’nın etraf ilçelerine fiyatsız olarak düzenlenen kent seyahatleri, bahar aylarının gelmesi ve havaların düzelmesiyle birlikte tekrar başlayacak.

2022 yılında 26 bin Ankaralı katıldı

Nallıhan, Bala, Kalecik, Kahramankazan, Beypazarı, Polatlı, Çubuk, Ayaş, Çamlıdere, Şereflikoçhisar, Kızılcahamam, Haymana, Cihan, Güdül ve Elmadağ ilçelerine düzenlenen Kent Seyahatleri kapsamında 2022 yılında 26 bin Ankaralı katıldı.

Yerli ve yabancı turistlerin kaynaşma fırsatı bulduğu turistik seyahat kapsamında yöresel pazarları da ziyaret eden vatandaşlar, tahsis edilen otobüslerle tarihi ve kültürel alanlar ile mesire yerlerini de geziyor. Seyahatlere katılmak isteyen Başkentliler, ferdî müracaatlarını Başşehir 153 davet merkezi üzerinden küme müracaatlarını ise ABB Hizmet Binası’nda dilekçe ile yapabiliyor.

“Bahar mevsimiyle ilçe seyahatlerini planlıyoruz”

Kültür ve Toplumsal İşler Daire Lideri Ali Bozkurt, Turizm Şube Müdürlüğü tarafından 2022 yılında Başşehrin merkezi ve ilçelerine 600’e yakın seyahat düzenlendiğini kaydederek, “Bu seyahatlerimize yaklaşık 26 bin Ankaralı iştirak gösterdi ve hepsinden olumlu geri dönüşler aldık. Ankaralılar da seyahatlerimize çok fazla ilgi gösteriyor. Talebe uygun olarak da ilçelere bahar mevsimi ile birlikte seyahatler düzenlemeyi planlıyoruz” tabirlerini kullandı.

Depremzede çocukların yaşadıkları travmayı hafifletebilmek için Ankara’da ve ilçelerde seyahatlere götürdüklerini hatırlatan Bozkurt, “En büyük talep Anıtkabir seyahatlerine oluyor. Ankara Kalesi ve müzelere de ağır bir talep var” dedi.

Hibya Haber Ajansı