DünyaHaber Girişi : 29 Mart 2023 11:34

ABB’nin ücretsiz internet hizmetinden 662 bin 736 vatandaş yararlandı

ABB’nin ücretsiz internet hizmetinden 662 bin 736 vatandaş yararlandı

Akıllı kent uygulamaları kapsamında vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı ve ekonomik taraftan dayanak olmayı amaçlayan ABB’nin fiyatsız internet hizmetinden kent genelinde 73 noktadan erişim sağlanıyor. Fiyatsız internet hizmetinden 662 bin 736 vatandaş 5 milyon 547 bin 556 sefer yararlanırken toplamda 2,5 milyon GB’tan fazla data kullanıldı.

Büyükşehir Belediyesi fiyatsız Wi-Fi ağına erişilebilmesi için 73 noktada vatandaşlar için uyarıcı tabelalar mevcut. Ayrıyeten yerli ve yabancı turistler dahil tüm Başkentlilerin bu hizmetten yararlanabilmesi hedefiyle “wifi.ankara.bel.tr” adresi üzerinden etkinleştirilen Wi-Fi teması olan noktalar, harita üzerinden görülebiliyor.

Uygulamadan yararlanmak isteyen vatandaşlar aygıtlarının Wi-Fi özelliğini kullanarak “Ankara Buyuksehir Wi-Fi” kablosuz ağına girmesi ve birinci kullanımda cep telefon numaralarını sisteme tanıtarak üye olması gerekiyor. Vatandaşlar üyelik sürecinin tamamlanmasının akabinde cep telefonuna gelen temas şifresi ile kent genelinde uygulamanın geçerli olduğu her yerde internete bağlanabiliyor.





Hibya Haber Ajansı