DünyaHaber Girişi : 23 Eylül 2022 12:59

ABD Başkanı Biden’ın davranışları gündem oldu

ABD Başkanı Biden’ın davranışları gündem oldu

Dünya Haberleri: ABD Başkanı Joe Biden’ın sahneden inmek isterken yaptığı hareketler sosyal medyada gündem oldu. ABD Başkanı Joe Biden, New York’ta AIDS, tüberküloz ve sıtmayla mücadele için bağış toplamak amacıyla gerçekleştirilen “Küresel Fon” konferansına katıldı.

ABD Başkanı Joe Biden

Biden’ın konuşma sonrasında sahneden inmek istediği sırada sergilediği davranışlar sosyal medyada gündem oldu.

Sosyal medya kullanıcıları Biden’ın “kafasının yine karıştığı” vurgu yaptı. Daha önce de benzer şekilde davranışlarının olduğu yönünde yorumlar yaptı.

Biden'ın konuşma sonrasında sahneden inmek istediği sırada sergilediği davranışlar sosyal medyada gündem oldu.

Biden, bağışçı ülkelerin katılımıyla son 20 yılda ihtiyaç sahibi ülkelerde 50 milyon hayatı kurtardıklarını ifade etti. Küresel Fon için 6 milyar dolar daha katkıda bulunacaklarını açıkladı. Biden konuşmasının sonunda, “İnsanların yaşamlarında en önemli olan zorlukların üstesinden gelmek. Ve ilerleme sağlamak için kolektif gücümüzü gösterelim. Yapacak çok işimiz var, o yüzden işe koyulalım. Yaptığınız her şey için hepinize teşekkür ederim” ifadelerini kullanarak kürsüden ayrıldı. Biden’ın sahneden inmek istediği sırada sergilediği davranışlar ise dikkat çekti.

Joe Biden'ın sahneden inmek istediği sırada sergilediği davranışlar ise dikkat çekti.

*Haberin görseli Associated Press tarafından servis edilmiştir.

JOE BİDEN KİMDİR?

Joe Biden olarak bilinen Joseph Robinette Biden Jr., 20 Kasım 1942 yılında doğdu. 2009’dan 2017’ye kadar Birleşik Devletler’in 47. başkan yardımcısı olarak görev yapmış olan Amerikalı politikacı ve eski avukattır. Demokrat Parti üyesi Biden, 1973’ten 2009’a kadar Delaware Senatörü olarak görev yaptı. 2020’de Demokratların başkan adayı olarak, Donald Trump’a, ABD Başkanlık Seçimlerinde rakip oldu.

23 Ağustos 2008 tarihinde Demokratik Partinin Başkan adayı Barack Obama tarafından Başkan Yardımcılığına aday gösterildi. 4 Kasım 2008 tarihinde yapılan başkanlık seçimlerini Demokratik Parti kazandı. 20 Ocak 2009 tarihinde devlet başkanlığına seçilen Obama’nın yanında ABD Başkan yardımcısı olarak göreve başladı.

JOE BİDEN KİMDİR?

Yaşamı

Biden, 20 Kasım 1942’de Scranton, Pensilvanya’da İrlanda kökenli Katolik bir ailede dünyaya geldi. Babası bay Joseph Robinette Biden Sr., annesi ise bayan Catherine Eugenia Finnegan’dı. Valerie, James Brian, ve Francis W. isimlerinde üç kardeşi vardır. 1953’te ailesiyle beraber Claymont, Delaware’ye taşındı. İlk, orta, ve lise eğitimini Claymont’da alarak 1961’de mezun oldu. 1965’te Delware Ünivesitesi’nden politika bilimi üzerine eğitim alarak mezun oldu. Ardından Syracuse Üniversitesi Hukuk fakültesinden, avukat olarak 1969’da mezun oldu. Ardından Wilmington Hukuk firmasında çalışmaya başladı.

2020 Başkanlık seçimleri

Biden, 25 Nisan 2019’da başkanlık kampanyasını başlattı. Ardından 18 Ağustos 2020’de Biden, 2020 Demokratik Ulusal Kongresinde Demokrat Parti başkan adayı olarak resmen aday gösterildi.Başkan yardımcılığı görevi için ise Kamala Harris’i seçti.