SiyasetHaber Girişi : 06 Ekim 2023 22:21

ABD, Meksika Sınırında Yeni Duvar Bölümleri İnşa Edecek mi?

ABD, Meksika Sınırında Yeni Duvar Bölümleri İnşa Edecek mi?

ABD hükümeti, Meksika sınırında yeni duvar bölümleri inşa etmek istiyor mu? Biden yönetimi, Trump döneminde önemli bir politika olan sınır duvarı inşaatını sürdüreceğini duyurdu. Ancak Meksika Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador, yeni duvar inşa edilmeyeceğine dair şüphelerini dile getirdi.

ABD’li yetkililerden oluşan üst düzey bir heyet, Perşembe günü ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın da aralarında bulunduğu Meksikalı mevkidaşlarıyla bir araya geldi.

Lopez Obrador, “Onlar (daha fazla sınır duvarı bölümü) inşa etmek istemiyor, bize bunu söylediler” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Perşembe günü yaptığı açıklamada, inşaat için ayrılan fonların Kongre tarafından tahsis edildiğini ve yasaya göre bu parayı başka bir yere yönlendiremeyeceğini söyledi.

joe bidenU.S. President Joe Biden makes a statement about the stopgap government funding bill passed by the U.S. House and Senate to avert a government shutdown at the White House in Washington, U.S., October 1, 2023. REUTERS/Bonnie Cash

Biden, 2021 yılında göreve geldiğinde, “Amerikan vergi mükelleflerinin parası artık sınır duvarı inşa etmek için kullanılmayacak” sözünü vermişti.

Meksika cumhurbaşkanı, bir gün önceki toplantılarda Meksika delegasyonunun, Meksika’nın “ek sınır duvarı inşaatının göç sorununa çözüm olmadığına inandığını” ifade ettiğini sözlerine ekledi.

“Biz her zaman temel sebeplere eğilmekten bahsettik” dedi Lopez Obrador.