EkonomiHaber Girişi : 03 Nisan 2023 17:48

ACCA haziran dönemi sınavları için kayıtlar başladı

ACCA haziran dönemi sınavları için kayıtlar başladı

ACCA Ruhsatı sahibi olabilmek için değerli bir eşik olan ACCA imtihanları için yeni periyot kayıtları başladı. Haziran devri imtihanlarına girmek isteyen ACCA adayları için son kayıt tarihi 1 Mayıs Pazartesi olarak açıklandı.

Dünyanın 178 ülkesinde 241 binden fazla üyesi ve yarım milyondan fazla adayı bulunanküresel finans ve muhasebe meslek kuruluşu ACCA, finans, muhasebe ve idare alanlarında itibarlı ve memleketler arası kabul gören bir meslek inşa etmek isteyen ve ilgili uygulama marifetine, yeteneğe ve azme sahip şahıslara iş dünyasına yönelik, global tanınırlığı olan ruhsat ve sertifikalar sunuyor.

ACCA Ruhsatı sahibi olabilmek için değerli bir eşik olan ACCA imtihanları için yeni periyot kayıtları başladı. Haziran devri imtihanlarına girmek isteyen ACCA adayları için son kayıt tarihi 1 Mayıs Pazartesi olarak açıklandı.

Senede dört kere Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında gerçekleşen imtihanlara adaylar İstanbul’daki imtihan merkezinde yahut adayların tercihine nazaran “Uzaktan Nezaret Yöntemi” ile kendi şahsî bilgisayarları ile kendi konut yahut ofislerinde girebiliyorlar. Adaylar myACCA sayfalarında bulunan “Exam Planner – İmtihan Planlama” uygulaması sayesinde, kalan imtihanlarını kendilerine uygun imtihan devirlerini seçerek planlayabiliyor ve bir yıllık imtihan takvimlerini kendi iş-yaşam tempolarına nazaran oluşturabiliyorlar.

ACCA imtihanlarına girerek ACCA Ruhsatı sahibi olabilmek için; Uygulamalı Bilgi (Applied Knowledge),Uygulamalı Marifet (Applied Skills) ve Stratejik Mesleksel (Strategic Professional) düzeylerinde yer alan toplam 13 imtihanın muvaffakiyetle geçilmesi, 20 saat süren online Etik ve Mesleksel Marifetler Modülü’nün tamamlanması ve 3 yıllık finans ve muhasebe alanında fiili iş deneyiminin belgelendirilmesi gerekiyor. TÜRMOB üyelerinin ise ACCA Ruhsatına sahip olabilmek için 13 imtihan yerine yalnızca Stratejik Mesleksel Düzeyinde bulunan 3 imtihanı muvaffakiyetle geçmeleri, 20 saat süren online Etik ve Mesleksel Hünerler Modülü’nü tamamlamaları ve 3 yıllık SMMM stajlarını belgelendirilmeleri kâfi. TÜRMOB tarafından Haziran imtihan devri ACCA SBL ve SBR imtihanlarına yönelik olarak gerçekleştirilecek online eğitimlere kayıt için son müracaat tarihi 5 Nisan, Çarşamba olarak ilan edildi.

ACCA müfredatı sayesinde ACCA üye ve adayları, mesleğin gerektirdiği derin bilgi ve yetkinliklere sahip oluyor, günümüz iş dünyasında muhtaçlık duyulan etik ve mesleksel hünerler ve ticari farkındalık ile donatılıyor, finans ve muhasebe mesleğinin gündemindeki dijital dönüşüm, kurumsal yönetişim, kontrol ve teminat, finansal raporlama, sürdürülebilirlik üzere geniş yelpazedeki bahisler hakkında mesleksel bilgi ve maharetlerini arttırıyor, muhasebe ve finansın farklı kısımlarında ve farklı dallarda çalışma esnekliği ve deneyimi kazanıyorlar.

ACCA üyeleri, dünya çapında geçerliliği olan ACCA ruhsatı sayesinde tam donanımlı finans ve muhasebe profesyoneli olduklarını, milletlerarası standartlara nazaran iş yapabildiklerini belgelendirme imkanına sahip oluyorlar. ACCA birebir vakitte finans ve muhasebe profesyonellerinin isimlerinin yanına yazacakları milletlerarası bir mesleksel unvan olup, ACCA Ruhsatını elde etmiş profesyonellere milletlerarası bir tanınırlık ve global bir mesleksel ağın modülü olma fırsatı sağlıyor.

ACCA üyeleri, ACCA’in sağladığı daima eğitim imkanı sayesinde meslekleri boyunca finans ve muhasebe mesleğindeki en yeni mesleksel bilgi ve hünerlere sahip, iş dünyasındaki gelişmelere ve değişikliklere daha süratli adapte olabilen, mesleklerini ömür uzunluğu geliştiren muhasebe ve finans profesyonelleri oluyorlar.

ACCA imtihanları, çalışma dayanak kaynakları ve online kurslar hakkında daha fazla bilgi edinmek için ACCA Türkiye Ofisi’ne [email protected] eleketronik posta adresinden irtibata geçebilirsiniz.

Hibya Haber Ajansı