ACI ÇEKMEYEN MUTLULUĞUN TARİFİNİ YAPAMAZ

Her hâlükârda acı çekiyoruz. Yalnız kalsakta kalmasakta.

Acı kaçınılmaz bir durum yaşantılarımızda.

Bir devinim sonucunda acı mutlulukta getirebilir.
Mutluluk sürekli olağan bir şey değildir.

Daimi bir mutluluk yoktur.

Uçağı düşen kargo şirketinde çalışan tom hanks’in adada yıllarca yaşam mücadelesi ölüm kalım mücadelesi verişinden yola çıkarak bu mevzuya netlik kazandırmak istiyorum. Ve Tom yaşama tutundu. Çok acılar çekiyor bu ada’da kaldığı sürece. Bir şekilde adadan kurtuluyor eşine dostuna anlatacak yaşadıklarını mutluluk büyük acılar sonrasında kazanılan anlık bir sevinçtir. Acı çekmeyen mutluluğun asla tarifini yapamaz. Ve sonunda Tom Hanks evine varıyor ve ne görsün uzun yıllar kendisinden haber alamayan eşi bir başka biriyle evlenmiş belki de Tom yaşadıklarını anlatmak için can atıyordu belki de bunları anlatmak isteyişi onu hayata bağlayan tek nedendi…

“İnsan elindekileri kaybedince sonradan anlıyor elindekilerin değerini.”

Sonunda yaşamımızın acılarla yoğrulmuş, acılardan yorulmuş bir şekilde varacağız geriye baktığımızda gerçekten iyi yaşayabildik mi? Bize ayrılan süre içinde. Mutlu olmak istiyorsanız anlık sevinçler değil uzun süreli sevinçleri isteyelim sonuna geldiğimiz zaman yaşamın geriye bakınca güzel yaşamanın bize verdiği o sevinci hissederek.

Güzel yaşarsanız ölümünüzde güzel olacaktır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.