GündemHaber Girişi : 23 Şubat 2023 15:04

Adıyaman’a cumartesi günü doğalgaz verilecek

Adıyaman’a cumartesi günü doğalgaz verilecek

ADIYAMAN-23.02.2023-HİBYA-Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen sarsıntı sonrasında Adıyaman’da çalışmalara devam edildiği belirtildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun çalışmaları yakından takip ettiği kaydedilen açıklamada, “159 adet taşınabilir tuvalet ve 69 duş kurulmuştur. 74 adet taşınabilir tuvalet daha kurulacaktır. 30 bin çadır kurulmuş ve ısıtıcı dağıtılmıştır. 750 boş çadırın da vatandaşların muhtaçlıkları doğrultusunda dağıtımı yapılacaktır. 2 bin 500 vatandaşımız KYK Yurtlarına yerleştirilmiştir. KYK yurtlarında hala 1500 kişilik boş yer bulunmaktadır. Kentin yüzde 60’ına su verilmiştir. Sarsıntının 4. gününde Adıyaman’ın yüzde 80’nine elektrik verilmiştir. Elektrik verilemeyen kısımların de enkaz olduğu tespit edilmiştir. Kentin yüzde 20’sine birinci etapta cumartesi günü doğalgaz verilmeye başlanacaktır” denildi.

Ayrıca, heyetimi devam eden konteyner kentin altyapısında da çalışmaların sürdüğü vurgulanan açıklamada, Adıyaman’da; 16 noktada çadır kent, 13 noktada da konteyner alanı oluşturulduğu vurgulandı.�

KGM’YE ait 500 makine sahada





Adıyaman’da Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ilişkin toplam 500 makine, 456 işçi ile çalışmalara devam edildiği aktarılan açıklamada, “Adıyaman vilayetimizde Karayolları Genel Müdürlüğümüz sorumluluğundaki yol ağında zelzele hasarı nedeniyle trafiğe kapalı yol bulunmamaktadır. Arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının yanı sıra Karayolları Adıyaman Şube Şefliğinde kurulan 65 adet çadırda depremzede vatandaşlarımız ağırlanmaktadır. Bölgedeki çeşitli noktalarda 90 adet daha çadır kurulacaktır” sözleri yer aldı.

Adıyaman Havalimanı’nda 755 uçuş trafiği gerçekleşti

Açıklamada, “Adıyaman Havalimanı’nda; 380 iç çizgi ve 375 dış çizgi olmak üzere toplam 755 uçuş trafiği gerçekleştirildi. Tahliye gayeli uçuşlar ile 2 bin 405 gelen ve 14 bin 78 giden olmak üzere toplam 16 bin 483 yolcuya hizmet verildi. TCDD’ye ilişkin 9 adet iş makinası, 29 demiryolu çalışanıyla Adıyaman’da bakım tamirat çalışmaları devam etmektedir. Ayrıyeten 20 kişilik grupta sinyal ve katener bakımında vazife yapmaktadır. Ayrıyeten, TCDD tarafından toplam 51 adet tuvalet ve 3 adet banyo Adıyaman’a depremzedelerin kullanımına sunulmuştur” değerlendirilmesinde bulunuldu.

Hibya Haber Ajansı