GündemHaber Girişi : 27 Şubat 2023 18:10

Adıyaman’da 15 bin kişinin barınacağı 3 bin adet bağımsız barınma alanı kurulacak

Adıyaman’da 15 bin kişinin barınacağı 3 bin adet bağımsız barınma alanı kurulacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli sarsıntılardan etkilenen Adıyaman’a gelerek Adıyaman Üniversitesi’nin etrafında kurulan konteyner kenti ve Büyükkavaklı Köyü’nde Toplu Konut Yönetimi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut eliyle inşa edilecek 3 bin prefabrik ve çelik konstrüksiyondan oluşan süreksiz barınma meskenlerinin kurulmaya başlandığı alanda incelemelerde bulundu.

Bakan Kurum, 313 dönüm alan içerisine TOKİ ve Emlak Konut tarafından yapılacak olan ve yaklaşık 15 bin depremzedenin yaşayacağı toplam 3 bin adet süreksiz ömür ünitesi inşaat alanında çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

“İçerisinde sosyal yaşamları olan geçici barınma alanları kısa sürede tamamlanacak”

Her hayat ünitesinin sarsıntıya güçlü ısı yalıtımlı hafif çelik gerecinden imal edildiği bilgisi verilen Bakanlık açıklamasında, kalıcı konutların imali tamamlanana kadar, ikame etmeleri için tasarlanan bu ömür ünitelerinin her türlü mevsimsel tesirlere sağlam olarak tasarlandığı söz edildi.

313 dönüm alanda prefabrik ve çelik konstrüksiyon olarak inşa edilecek süreksiz hayat alanında yapılar ısı ve su izolasyonu olan her biri 25 metrekareden oluşacak. Süreksiz ömür alanlarında taban ölçülerde bir ailenin gereksinim duyabileceği sıcak su, tuvalet, banyo, mutfak, salon ve yatak odası bulunacak. Süreksiz barınma alanları, içerisinde sıhhat ünitesi, anaokulu, camii, lojistik ünitesi, idare binası, çocuk oyun alanları, spor alanları ve yürüyüş alanları ile birlikte projelendirildi. Süreksiz barınma alanlarının inşaatı kısa müddette tamamlanarak afetzedelere teslim edilecek.


Hibya Haber Ajansı