GündemHaber Girişi : 21 Nisan 2023 00:05

Adıyaman’da ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

Adıyaman’da ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

Deprem ve sel felaketinden sonra Adıyaman'ı artık de dolu vurdu. Türkiye’de badem diyarı olarak bilinen Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bugün öğlenden sonra yağan ceviz büyüklüğündeki dolu nedeniyle badem bahçelerinde büyük hasar oluştu.

Kahta ilçesinde öğlenden sonra başlayan dolu yağışı nedeniyle her yer beyaza büründü. Uzun süren dolu yağışı nedeniyle başta badem bahçeleri olmak üzere başağa giren arpa da ziyan gördü.

Çiftçiler bademlerin döküldüğünü, ya da kısmında hasar oluştuğunu söyledi.

Bir vatandaş tarafından çekilen imgelerde dolu yağışının şiddetinin ürkütücü boyutta olduğu görülüyor.





Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kahta Ziraat Odası Lideri Fatin Rüştü Şiddetli Turanlı, “Dolu başta badem bahçeleri olmak üzere ekili alanlara büyük ziyan verdi. Ziyan gören çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Ziraat Odası olarak tüm imkanlarımızla çiftçilerimizin yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Tarım Vilayet ve İlçe Müdürlüğü ve Odamız tarafından hasar tespit raporu önümüzdeki günlerde hazırlandıktan sonra sonuçların ilgili yetkililerle iletilip çiftçilerimizin ziyanlarının telafisi için bütün kurumlar nezdinde gerekli teşebbüsler yapılacaktır.” dedi.

Hibya Haber Ajansı