GündemHaber Girişi : 22 Şubat 2023 19:20

Adıyaman’da geniş bir alana konteyner kent kuruluyor

Adıyaman’da geniş bir alana konteyner kent kuruluyor

ADIYAMAN-22.02.2023-HİBYA-Depremde meskenleri yıkılan ya da ağır hasar görenler, kentin birçok noktasında kurulan çadır kentlerde hayatını sürdürüyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile AFAD koordinesinde depremzedelerin konteyner kentlerde hayat sürdürmeleri için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Altınşehir Mahallesi’nde imali devam eden konteyner kentte, 700 konteynerin altyapısı tamamlandı ve yerleştirilmeye başlandı.
Konteynerlerin yerleştirildiği birtakım etaplarda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca asfalt üretimi da başlatıldı.

200 kişilik takım çalışıyor

Konteyner kentin koordinatörü inşaat mühendisi Murat Emekçi, konteynerlerin heyetim çalışmalarının tüm süratiyle devam ettiğini söyledi.

Murat Personel, konteyner konutlara ait şu bilgileri verdi:

“İçerisinde bir bölmesi, banyo, tuvalet ve ısıtıcısı bulunan epeyce ferah, evvelki hayatları kadar geniş değil lakin genel manada hayatlarını sürdürecekleri bir yer olacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu da 24 saat uyumadan bizimle birlikte, AFAD yetkilileri de burada çabalıyorlar. Epey kalabalık bir takımla meskenleri yerleştirip bitirmek istiyoruz. Burası 1815 konteynerden oluşuyor, şu anda 700 konteynerin altyapısı tamamlandı ve sırasıyla yerleşmeye başladı. Kısa müddette vatandaşlarımız burada oturacak. Bu alana 1815 konteyner yerleşecek ve 20-25 günde burayı büsbütün bitirmiş olacağız.”

Hibya Haber Ajansı