GündemHaber Girişi : 05 Mart 2023 14:06

Adıyamanlılar Vakfı, depremde hayatını kaybedenler için mevlit okuttu

Adıyamanlılar Vakfı, depremde hayatını kaybedenler için mevlit okuttu

ADIYAMAN-05.03.2023-HİBYA-Depremin birinci gününden bu yana kriz merkezinin oluşturulduğu Adıyamanlılar Vakfı Ankara Şubesi binlerce kişinin hayatını kaybettiği zelzelenin akabinde başlattığı çalışmalarına devam ediyor.

Vakıf, Adıyamanlıları yasa boğan 6 Şubat’taki “Asrın Felaketinde” hayatını kaybeden hemşehrileri için Ankara’da taziye programı düzenledi. Programa Şube Lideri Hüseyin Duran’ın yanı sıra Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam,Altındağ Belediye Lideri Asım Balcı, politikler, bürokratlar, iş adamları, bursiyerler ve basın mensupları katıldı.

Asrın felaketinde yalnızca yakınlarını değil meskenlerini de kaybederek Ankara’ya süreksiz olarak yerleşen Adıyamanlı depremzede aileler de programda yerini aldı. Altındağ’daki Ulucanlar Cezaevi Müzesi Marangoz Yemekhanesinde düzenlenen taziye programı Kur’an-i Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Ankara Şubesi Lideri Hüseyin Duran, deprem kurbanlarına rahmet diledi. Zelzelenin acısını derinden yaşadıklarını belirten Duran, felaketin birinci saatlerinden itibaren Vakıf’ta kurdukları kriz masası ile Adıyaman’a her manada el uzatmak için çalıştıklarını vurguladı.





Duran konuşmasında, “Felakette hayatını kaybeden hemşerilerime Allah’tan rahmet yakınlarına ve tüm Adıyaman’ımıza başsağlığı, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Tüm hemşerilerimin yaşanılan felaket sonrası cenazeleri gömdükten sonra yakınlarının taziyesini yapmadan Ankara’ya gelmek zorunda kaldıklarını biliyoruz. Bu yüzden hayatını kaybeden tüm hemşerilerimiz için bir taziye programı düzenlemek istedik. Zelzelenin tüm yaraları sarılana kadar Vakıf olarak Adıyaman’ımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ankara Milletvekili Lütfiye Seval Çam ise programdaki, depremzede ailelere dayanak kelamı verdi.

Çam şunları lisana getirdi:

“Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Kalanlarımıza da güç kuvvet versin. Kalmak mı zor gitmek mi diye düşünüyoruz. Şehitler makam sahibi oldu bizler hala koşuşturuyoruz. Bu yüzden üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmak için gayret gösterelim. Elimizden geldiğince her zaman hizmetinizdeyiz.”

Altındağ Belediye Lideri Asım Balcı da deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek yakınlarına başsağlığı ve geride kalanlara sabır dileklerini iletti.

Programda Mustafa Özcan Güneşdoğdu Nevşehir’den Ramazan Akkaş’ın 7 Şubat günü kaleme aldığı “Yastayım Bugün” yapıtını seslendirerek Adıyamanlı ailelerin hislerine tercüman oldu. Hayatını kaybeden tüm vatandaşların şehitlik makamıyla taçlandırıldığını lisana getiren Mustafa Özcan Güneşdoğdu, geride kalanların sabır göstermeleri gerektiğini söyledi. Hayatını kaybeden vatandaşlar için okunan Mevlid-i Şerifin akabinde yemek ikramında bulunuldu. Hatim duası ile taziye program sona erdi.


Hibya Haber Ajansı