GündemHaber Girişi : 31 Mart 2023 11:50

Adnan Menderes Havalimanı’nda skunk cinsi uyuşturucu ele geçirildi

Adnan Menderes Havalimanı’nda skunk cinsi uyuşturucu ele geçirildi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya nazaran, Gümrük Koruma gruplarınca, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda yürütülen denetim ve çalışmalar sonucu bir yolcu kuşkulu görülerek takibe alındı. Selanik’ten geldiği belirlenen şahıs dış sınırlardan ülkeye giriş yapmak üzere iken takımlar tarafından çevrilerek, şahsın beraberindeki eşyalar x-ray taramasından geçirildi. Valizlerde kuşkulu yoğunluk bulunduğunun görülmesi üzerine narkotik dedektör köpek eşliğinde denetim başlatıldı. Bu esnada yolcunun kuşku uyandıran hal ve hareketler sergilemesi takımların dikkatinden kaçmazken, gerçekleştirilen denetim sonucunda grupların kuşkusu boşa çıkmadı.

Narkotik dedektör köpeğin yolcunun valizlerine reaksiyon verdiğinin görülmesiyle birlikte ayrıntılı arama gerçekleştirilerek iki adet valizin içerisinde uyuşturucu unsur olduğu belirlendi. Yapılan tahlil ve ölçümlerde kelam konusu hususun skunk cinsi uyuşturucu olduğu tespit edildi. Yakalanan 36 kilogram uyuşturucuya Gümrük Koruma gruplarınca el konuldu.

Skunk, ağır kokusundan dolayı ismini İngilizce’de kokarca manasına gelen sözden alan ve hibritleme usulüyle genetiği değiştirilmiş bir esrar türevi olarak bilinmekte.

 Olayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde başlatılan soruşturma kapsamında kuşkulu şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.





Hibya Haber Ajansı