GündemHaber Girişi : 05 Mart 2023 16:10

AFAD’dan “Afetzede acil yardım ödenekleri” konusunda açıklama

AFAD’dan “Afetzede acil yardım ödenekleri” konusunda açıklama

AFAD’tan yapılan açıklama şöyle:

“Afetin birinci günlerinde “genel hayata etkili afet bölgesi” olarak ilan edilen vilayetlerimizde, afete yönelik acil ödemelerin daha süratli yapılabilmesi için, vilayetlerimiz ortasında eşleştirme yapılmıştır. Bu kapsamda, afet bölgesindeki vilayetlere karşılık gelen dayanak vilayetler belirlenmiştir. Bu eşleştirmede Elazığ ilimiz ile ilgili olarak birinci anda verilmiş bir “genel hayata etkili afet bölgesi kararı” olmadığı için, Elazığ ilimiz, Malatya’ya takviye vilayet olarak belirlenmiştir.

Daha sonraki periyotta Elazığ vilayetimizin de “genel hayata etkili afet bölgesi” kapsamına alınmasıyla birlikte, bu görevlendirmeler iptal edilerek aşağıda belirtildiği halde tekrar eşleştirme yapılmıştır. Sarsıntının birinci günlerinde arama kurtarma ve başka acil öbür işlerin süratlice yönetilmesi için bu türlü bir eşleştirme yapılmış olup, bu eşleştirmelerin sarsıntının vilayetlerimize tesiriyle ve büyüklüğüyle rastgele bir münasebeti bulunmamaktadır. Kaldı ki, sonrasında yapılan bu değişiklik, ikinci bir metinle de düzeltilmiştir.

Tamamen teknik ve süreci hızlandırmaya yönelik bu işleyişi, Malatya’ya yahut öteki rastgele bir vilayetimizin afetsellik boyutuyla ilişkilendirilmemesi gerektiği konusunu, kamuoyunun bilgilerine hürmetle arz ederiz.





Afetten etkilenen vilayetlerimizden; Kahramanmaraş vilayetimizin Zonguldak Vilayet AFAD tarafından incelenmesi, Hatay vilayetimizin Trabzon Vilayet AFAD tarafından incelenmesi, Malatya vilayetimizin İl AFAD ve Başkanlık  tarafından desteklenerek Malatya Vilayet AFAD ile birlikte incelenmesi, Adıyaman vilayetimizin İzmir Vilayet AFAD tarafından incelenmesi, Diyarbakır vilayetimizin Başkanlık tarafından incelenmesi, Adana, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Gaziantep ve Elazığ vilayetlerimiz il AFAD tarafından incelenmesi yapılmaktadır.”

Hibya Haber Ajansı