PendikHaber Girişi : 08 Ekim 2024 12:42

Afetlerdeki Sorunlara Çözüm Ürettiler: Pendik’te Gençlik Çalıştayı Gerçekleşti

Afetlerdeki Sorunlara Çözüm Ürettiler: Pendik’te Gençlik Çalıştayı Gerçekleşti

Pendik Belediyesi’nin koordinatörlüğünde, “Doğal Afet Yönetimine Genç Bakış” Projesi kapsamında düzenlenen “Gençlik Çalıştayı” 4-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Pendik Belediyesi Gençlik Kampı’nda yapıldı. Çalıştaya, Kahramanmaraş depremini yaşamış gençler de dahil olmak üzere toplamda 50 genç katıldı.

 

 

Avrupa Birliği desteğiyle gerçekleştirilen projeye Pendik Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, İHH, Afet Gönüllüleri Platformu ve İlk Sen Ol Gençlik Hareketi Derneği iş birliği yaptı. 18-30 yaş aralığındaki katılımcılar, doğal afetlere karşı hazırlık kültürünü geliştirmek, farkındalık yaratmak ve afet anında doğru davranış şekilleri hakkında bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla bir araya geldi.

 

Çalıştayda, katılımcılar afetlere hazırlık konusunda temel önlemler ve uygulamalar üzerine tartışmalarda bulundu. Deneyimlerin paylaşıldığı etkinlik, gençlerin afetlere karşı duyarlılığını artırmayı hedefliyor.

 

Elde edilen bulgular, Aralık ayında gerçekleştirilecek “Gençlik Zirvesi” ile bir politika metnine dönüştürülecek ve projenin nihai sonuçları şekillendirilecektir. Gençlerin afet yönetimindeki rolünü güçlendirmeyi amaçlayan bu çalışma, gelecekte benzer projelere ilham vermesi bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.