MagazinHaber Girişi : 13 Ekim 2023 16:22

Afra Saraçoğlu kimdir, kaç yaşında, Afra Saraçoğlu TV dizileri?

Afra Saraçoğlu kimdir, kaç yaşında, Afra Saraçoğlu TV dizileri?

Ünlü oyuncu Afra Saraçoğlu özel hayatıyla sık sık gündeme geliyor. Afra Saraçoğlu, Yalı Çapkını dizisinde birlikte rol aldıkları Mert Ramazan Demir ile çok konuşulmuştu. Oyunculuk kariyeri sebebiyle okulunu dondurmak zorunda kalan Afra Saraçoğlu birçok dizi ve yapımda rol aldı. Peki Afra Saraçoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte, ünlü oyuncunun hayatına ilişkin detaylar…

Afra Saraçoğlu, Yalı Çapkını dizisinde Seyran karakterine hayat veriyor. Peki, Afra Saraçoğlu kimdir? Afra Saraçoğlu kaç yaşında ve nerelidir? Afra Saraçoğlu ne iş yapıyor? Detaylar haberimizde…

afra saraçoğlu

AFRA SARAÇOĞLU KİMDİR?

Selânik ve Girit kökenli bir aileden gelmektedir. 1997 yılında Balıkesir Edremit’te doğdu. İlköğretim ve ortaöğretimini Antalya’da tamamladı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünü kazandı. Bu bölümü okurken 2016 yılında İkinci Şans filmi ile oyunculuğa ilk adımını attı.

Saraçoğlu oyunculuk kariyerine 2016 yılında İkinci Şans filmi ile başladı. Bu rolü annesinin fotoğrafını Özcan Deniz’e gönderip, rol için deneme çekimine çağrılmasıyla aldı.

Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay’ın başrollerini paylaştığı filmde Afra, Yeşilçay’ın kızını oynadı. Kötü Çocuk filminde Tolga Sarıtaş ile başrolü paylaştı.

afra

Bu deneyimin ardından 2017 yılında Fazilet Hanım ve Kızları adlı ilk dizisinde 50 bölüm boyunca Ece karakterini canlandırdı.

2018 yılında Hummel ve Pantene’in marka yüzü oldu.

İyi Oyun ve Aşk Bu Mu? filmleriyle kariyerine devam eden oyuncu, ardından kadrosunda Mehmet Aslantuğ’un olduğu, 21 bölüm süren Kardeş Çocukları dizisinde yer aldı.

saraçoğlu afra

2020’de Öğretmen dizisinde yer aldı. 2021’de Çağan Irmak’ın yönetmenliğini üstlendiği Yeşilçam’da Çağatay Ulusoy ile birlikte rol aldı.

2021 yılında Cornetto ve Koton markalarının yüzü oldu. Aynı yıl, Nurgül Yeşilçay ile birlikte Bir Barda Bir Gece adlı tiyatro oyununda yer aldı.

Afra Saraçoğlu, şimdilerde Star TV’nin sevilen dizisi Yalı Çapkını dizisinde Seyran karakterine hayat veriyor.

yalı çapkını afra saraçoğlu

2021 yılında verdiği bir röportajda, maskülen (erkeksi) bir yanı olduğunu belirten Afra Saraçoğlu, kendini şöyle tanımladı:

“Delidoluyum, eğlenceliyim, muzırım. Çoğu şeyi dalgaya alabiliyorum. Hümanistim, mükemmeliyetçiyim, ayrıntıcıyım. Ayrıntılara takılmak bazen beni yoruyor. Kıyafet gibi şeyler nadir alırım. Yatırımımı genelde kendi gelişimime yaparım. Mesleğimle paralel sanat dallarıyla ilgili şeylere vakit harcarım. Duygusal olarak eskiden daha kapalıydım. Oyunculukla daha çok empati yapmaya, insanları anlamaya başladım. İnsanları, hayvanları, ağaçları, renkleri daha çok sevmeye başladım.”

kariyer saraçoğlu afra

AFRA SARAÇOĞLU KARİYERİ

AFRA SARAÇOĞLU’NUN YER ALDIĞI TV DİZİLER

  • Fazilet Hanım ve Kızları (2017 -2018)
  • Kardeş Çocukları (2019)
  • Öğretmen (2020)
  • Yalı Çapkını (2022- hala devam ediyor)
sinemalar afra saraçoğlu

AFRA SARAÇOĞLU’NUN YER ALDIĞI SİNEMA FİLMLERİ

  • İkinci Şans (2016)
  • Kötü Çocuk (2017)
  • İyi Oyun (2018)
  • Aşk bu mu? (2018)

AFRA SARAÇOĞLU’NUN YER ALDIĞI REKLAMLAR

  • Hummel (2018)
  • Pantane (2018)
  • Cornetto (2021)
  • Elidor (2022)
  • Garnier (2023)
afra saraçoğlu reklam filmleri

ÖZEL YAŞAMI

1997 doğumlu olan Afra Saraçoğlu, 2023 yılı itibarıyla 26 yaşındadır ve bekardır.

2018-2022 yılları arasında oyuncu Mert Yazıcıoğlu ile sevgiliydi. 2023 yılından beri oyuncu Mert Ramazan Demir ile aşk yaşıyor.

Afra Saraçoğlu 1.70 metre boyunda, 48 kilo ve yay burcudur.

Fenerbahçe taraftarıdır.

Boş zamanlarında dans etmeyi seviyor.

boyu posu afra

AFRA SARAÇOĞLU INSTAGRAM

Sosyal paylaşım sitesiInstagram‘da @afrasaracoglu, Twitter’da @afrasaracogIu kullanıcı adıyla yer almaktadır.

AFRA SARAÇOĞLU’NUN ÖDÜLLERİ

  1. Türkiye Gençlik Ödülleri – En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
  2. 45. Altın Kelebek Ödülleri – Yıldızı Parlayanlar

AFRA SARAÇOĞLU HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Annesi kimdir?

Yalı Çapkını’nın Seyran’ı Afra Saraçoğlu’nun annesi Lütfiye Saraçoğlu’dur. Afra Saraçoğlu’na meslek seçimi konusunda yol gösteren annesi Lütfiye Saraçoğlu, aynı zamanda genç yıldızın arkasındaki en büyük manevi güçlerden biri.

Nasıl ünlü oldu?

Saraçoğlu oyunculuk kariyerine 2016 yılında İkinci Şans filmi ile başladı. Annesi, Afra’nın fotoğrafını Özcan Deniz’e gönderdikten sonra Afra deneme çekimine çağrıldı ve filmdeki rolünü aldı. Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay’ın başrollerini paylaştığı filmde Afra, Yeşilçay’ın kızını oynadı.

Afra ne demek? Afra isminin anlamı nedir?

Genç oyuncunun popülerliğini arttırmasında sonra bebek sahibi olacak anne ve baba adayları Afra isminin ne anlama geldiğini araştırmaya başladı. Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre Afra; pembeye çalan beyaz demektir. Aynı zamanda Afra adının ayak değmemiş beyaz toprak meali de bulunur.

Afra Saraçoğlu instagram