GündemHaber Girişi : 10 Nisan 2023 17:20

“Afrika’yı borç tuzağına düşüren Çin değildir”

“Afrika’yı borç tuzağına düşüren Çin değildir”

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’in Afrika ülkelerinde yaşanan borç tuzağının kaynağı olmadığını belirtti.

Wang, günlük basın toplantısında, son vakitlerde ABD ve Dünya Bankası’ndan kimi yetkililerin Afrika’nın borç sorunu hakkında Çin’i suçlamalarını kıymetlendirdi. Wang, ABD ve Dünya Bankası’ndan yetkililerin savlarının temelsiz olduğunu belirtti.

Wang, “Çin, ebediyen Afrika ülkeleri dahil gelişmekte olan ülkelerin ekonomik ve toplumsal gelişmelerine dayanak vermek için gayret harcıyor ve eşitlik ile karşılıklı fayda prensipleri temelinde gelişmekte olan ülkelerle yatırım ve finansman iş birliğini yürütüyor. Çin, Afrika ülkelerinde yaşanan borç tuzağının kaynağı değildir, lakin Afrika ülkeleri dahil gelişmekte olan ülkelerin yoksulluk tuzağından kurtulmasına yardımcı olan bir ortaktır.” dedi.

Wang, başını ABD’nin çektiği Batılı ülkelerden birtakım siyasetçilerin çeşitli telaffuz tuzakları uydurarak, Çin ile gelişmekte olan ülkeler ortasındaki iş birliğini bozmaya çalıştıklarını kelamlarına ekledi.

Kaynak: Çin Memleketler arası Radyosu
Hibya Haber Ajansı